Chci přejít z kojení na UM, ale dítěti UM nechutná

Anonymní
4.5.25 16:39

Umělé mléko nechutná

Ahoj holky, mám 11 měsíční miminko, plně kojim+kaše od Sunaru, ovocné kapsičky, prikrmy. Ale chtěl jsem začít pomalu Um. Bohužel mimcu nechutná. Zkoušela jsem Sunar, Kendamil, HiPP…
Máte někdo zkušenost s tím, že jste svému ditku umělé mléko vůbec nedávaly? :andel:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6866
4.5.25 16:47

Moje děti ho nechtěli ani jeden dva jsem kojila do 16m a poslední do 13m. Ale na UM nepřešli ani jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2033
4.5.25 17:03

Je to normální, párkrát jsem to u obou dětí během jejich prvního roku zkusila a ani se toho nedotkly, byl to strašný řev, tvářily se, jako bych je chtěla otrávit. Mně to UM teda i divné smrdí a chuťově fakt nic moc nedivila jsem se jim. Zkoušela jsem různé vzorky, co jsem dostala v porodnici a tak doporučuji vydržet s kojením ještě pár týdnů a pak začni zkoušet klasické mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3116
4.5.25 17:08

Na umělém mléku (Nutrilon) jsem měla jen nejstarší dítě, od 3 měsíců, kdy jsem ze zdravotních důvodů nemohla dál kojit. Prostřední kojena do 2,5 let, pila rovnou z hrnečku pak třeba kakao, kefír atd, klasické mléko nepije. Nejmladší kojen do 1,5 roku, taky přešel rovnou na normální mléčné výrobky. Nebyl důvod je zvykat na UM. Dítě potřebuje cca. do roka MM nebo UM, pak už podle mě není překážka k alternativám ve formě kravského mléka, jogurty, sýry atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14715
4.5.25 17:10

Druhá dcera se sama odstavila v 9 měsících, když jsem byla v 10. tt třetího těhotenství. Pediatr trval na tom, že malá ještě potřebuje UM. Ale nechutnalo jí. Tak jsem se na to vykašlala a prostě jí dávala příkrmy včetně jogurtů apod.

První dceru jsem kojila 20 měsíců, třetí a čtvrtou 2,5 roku. UM jsem měla doma ve skříni pro případ moji náhlé hospitalizace (napr. slepák). Ani jsem jim to nezkoušela dát, nebyl důvod.

Všechny jsou zdravé. Tedy ta druhá úplně ne, ale nesouvisí to s brzkým ukončením příjmu mléka, ale s úrazem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3897
4.5.25 21:12

Žádné z mých tří dětí ho nepilo, nechtěly ho. Kojila jsem do 17,13 a 21 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
4.5.25 21:22

Odstavovala jsem tedy o trochu starší, čekala jsem na první narozeniny. Přes den nechtělo ani MM ani UM max. před spaním se kojilo a tím jak se přes den nekojilo nebo velmi málo, tak v noci už jsem tolik mléka neměla, abych dítě dostatečně uspokojila. Takže noci děs. Po prvních narozeninách jsem prostě v noci dala UM, první asi 2-3noci letěla láhev z postele, pak pochopilo, že není jiná volba a UM přijalo, později (týden?) ho vzalo na milost i před spánkem místo MM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25111
4.5.25 21:36

U nás taky nic a ani lékař mi nedokázal poradit, jak to do nich dostat. To samé kaše. Také nula bodov…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4610
4.5.25 21:50

Kdyby to bylo na me, tak bych zkusila jeste chvili vydrzet a pak odstavit a nezavadet um. Obe deti jsem odstavila kolem 15.-16. mesice, starsimu jsem jeste dala Sunar (v noci, z hrnku), ktery si o 2 mesice pozdeji sam zrusil a mladsimu uz jsem nedavala, prislo mi to jako zbytecnej mezikrok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25172
4.5.25 22:16

Nedávala jsem, první dcera ho plivala - měla jsem nějaký vzorek na zkoušku. Odstavila se sama ve 13 měsících. Doktorka říkala, že když bude mít dostatek bílkovin - kaše vecer, maso, jogurt - tak je UM zbytečné.
U dalších dcer jsem to ani nezkoušela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
599
4.5.25 22:42

Ve 12m se malá odstavila když jsem byla znovu těhotná a Dr řekla ať na um ani neprechazime (malá krásně jedla) ať nahrazujeme jogurty, lučinou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.25 09:41
@Anonymní píše: Více

Já jsem oběma dcerám dala ochutnat to jedno, co jsem měla jako zálohu, když by kojení nestačilo, ale úspěch nemělo…takže v roce a půl začaly ke kojení chtít obyč kravské mléko, první jsem odstavila ve 2 letech a 2 měsíce, malá se ještě kojí, má skoro 20 měsíců.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová