Střidaté prsa při kojení v noci?

6
29.4.25 21:41

Střidaté prsa při kojení v noci?

Ahoj holky,
chci se zeptat střídáte prsa při nočním kojení? Malému jsou 3 měsíce a špatně spí i v postýlce i s námi v posteli budí se hrozně často a já jsem pak nevyspalá. Nevadí mi kojit v noci ale přemýšlím jak si to ulehčit. Proto se ptám jestli jste kojili z obou prs nebo jen z jednoho, jde mi jen o tu noc. Díky za rady a tipy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2703
29.4.25 22:03

První 4 měsíce spala mala v hnizdecku s námi v posteli, a to jsem se snažila prsa střídat. Teď je ji 7 měsíců a než usnu, tak se snažím prsa střídat, ale pak v noci spíš ne. Ona se ale tak moc nebudi, do té půlnoci se vzbudi většinou 2krat a pak ani nevím kolikrát, ale řekla bych taky tak jednou nebo dvakrát :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
29.4.25 22:15

@Veve2545 ano, střídala jsem, ale spíš stylem jak se to zrovna povedlo, často se ani dostatečně neproberu, takže nezkoumám, z kterého prsu jsem kojila před tím, z jednoho boku jsem schopna kojit z obou prsů, dítě je dost brzy schopno obsloužit se i úplně samo, pokud má k prsu dostatečně snadný přístup, ale snažila jsem se jej přehazovat, aby mi nespalo pořád u jednoho boku a moc se kvůli tomu pak třeba nekřivilo, i když určitě levou stranu preferuji víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.4.25 22:19

Tak spíš jde o to, aby tě pak ráno jedno nebolelo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
29.4.25 22:23

@Sedmikráskakrásná no já se spíš bojím abych pak neměla v jednom zánět. Ale jde mi o to že spím prostě blbě a z nevyspání mám pak před den úzkosti a chci tam prostě pro malého být a nehroutit se. Přes den mi totiž moc nespí a mě taky spálit moc nejde i když si ho někdo vezme třeba do kočárku 🫤

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.25 22:24

Snažte se opravdu střídat ať nedopadnete jak já, každé prso jsem mela pak jiny, jedno vice svěšeny a trochu do strany, nakonec jsem si nechala udelat silikonová prsa a i tak mam pocit, ze to vice používané prso na kojeni je i trochu níž

• Citovat
  • Upravit
2703
29.4.25 22:26
@Anonymní píše: Více

Ségře se stalo něco podobného, v tom jednom se ji přestalo mléko tvořit a měla hi oproti druhému viditelne menší, právě proto se to snažím hlídat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16292
29.4.25 22:31

Ano, střídala jsem ve dne i v noci. V noci byl syn u mě v posteli a buď byk vedle mě nalevo a měl levé prsi, nebo napravo a měl pravé, střídala jsem to :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.25 22:41

@Dn0712 příště až mi dojde mléko v jednom prsu, tak přestanu kojit úplně hned. Ja z toho byla pak fakt nešťastná, jsem se nemohla vidět. Moje mamka a babička neměly mléko vůbec a hned sunar, někomu to asi neni souzeno. Snad mi vyjde kojení aspon na pul roku jak s prvni dcerou. Přijde mi, co mam kolem sebe maminky s dětmi, ze všechny děti furt nemocny a to treba sestřenka kojila dva roky a syn furt nemocny. Manzel byl kojený prý snad dva a půl roku a je taky furt nemocny, tak bůhví, jak moc velký vliv to na tu imunitu má. Hlavně se nestresovat z toho 🍀

• Citovat
  • Upravit
14719
29.4.25 23:07

Dcery spaly vlevo ode mě a kojila se výhradně z levého. Přes den jsem střídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.25 23:10

taky jsem přemýšlela jaký rozdíl v tom je.. já mám kojené děti, ale nemocní jsme pořád.. spíš co jsem vysledovala, tak kojeným většinou nechutná UM, takže asi chuťově to velký rozdíl bude, obsahově taky

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.4.25 23:14

Dceři chutnalo oboje, ale už nevím, co jsem tenkrát dávala za značku mlika

• Citovat
  • Upravit
22894
30.4.25 06:33

U malého miminka jsem musela střídat, jinak by mi do rána prso asi prasklo :lol: postupem času, kojila jsem 2,5r, co u nás holky vždycky spaly, jsem kojila jen z té jedné strany, kde dcera spala, z pohodlnosti, a ráno hned nacpala to druhé prso.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
30.4.25 08:52

Ja v noci z leveho a pres den z praveho. V noci kojim cca 4-5× a pres den taky, takze to vychazi nastejno. Je mi to tak pohodlne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
30.4.25 08:55

@TiPt o tom už jsem taky přemýšlela… už jsem pomalu z nevyspání chtěla seknout s kojením a dát umělé to jsme teda zkoušeli ale má z toho bolesti bříška takže radši budu kojit… jinak nevím jestli to střídání den noc u mě půjde zkoušela jsem dát jen jedno a to druhé mě teda taky bolelo jak blázen 😅 takže holt budu dávat obě 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová