Častější buzení a krmení po růstovém spurtu. Srovná se?

67
24.4.25 10:54

Častější krmení po růstovém spurtu. Srovná se?

Dobrý den maminky. Mám otázku ohledně krmení po prodělaném růstovém spurtu. Holčička je od mala, co se týče časových intervalů mezi krmením, moc šikovná. Vypije cca teď v 5 měsících 120ml a vydrží 4 hodinky přes den, v kočárku, v autě na výletě i klidně dýl. Ale v podstatě se snažím jí to nějak nenarušovat a ty 4 hodiny dodržet. Minulý týden prodělala růstový spurt. Protivná u krmení, krmili jsme i přes pul hodiny, co má normálně za 10 minut vypito a vyrostla z velikosti během 2 dnů. V noci do té doby si dala mléko 8-9 večer a pak až kolem 4, někdy i dýl. Ale od té doby se budí co 3 hodiny, někdy i dřív 🤦‍♀️ nechci ji cpát zbytečně UM pokud by se jednalo o žízeň, ale také ji úplně nechci nalévat čajem/vodou. Může se to srovnat, nebo je to už trvalé? Nebo třeba čajem bych tomu mohla pomoct a je dost možné, že má prostě žízeň. Pomalu zavádíme příkrmy, na noc jsem zkusila zahustit mléko trochu nemléčnou rýžovou kaší, ale ani to nepomohlo 🙈 dostala v 8 a v 11 řev a chce jíst/možná pít 🙈 byla jste některá, která to zažila a srovnalo se to? Nebo jste začaly podávat čaj na žízeň a bylo to lepši? Nebudu lhát, za ty 4 měsíce si nás rozmazlila, když nás v podstatě od 9 do 4 do rána, někdy i dýl nechala vyspat. A ještě máme v ložnici syna, který vstává do školky. Ten je tedy bukovej, furt spí, ale nějakým způsobem ho to taky ovlivňuje, že slečna vyřvává v noci co 2 hodiny 🤣 😂 pokojík doděláváme, bohužel musíme spát zatím všichni spolu. 🤷‍♀️ děkuji za jakoukoliv zpětnou vazbu 🌸 👍 🥹

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7534
24.4.25 11:14

Já bych dávala přes den častějí, nedá si co tři hodiny? Zkoušeli jste? Ono jak se nají dost přes den nebude muset dohánět v noci. Samozřejmě může pomoci a nemusí. Kaši bych nedávala určitě. To může spíše zhoršit trávení, jsou to jen sacharidy… hůře se tráví, může bolet břicho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
24.4.25 11:20

@KKK85 jako klidně by si i dala, ale nevypije celou tu dávku. Z těch 120 kus vždy nechá a když nenechá, tak si víc ublinkne. Protože je po těch 3 hodinách přejedená. Ale v noci mi to potvůrka jedna neudělá. To vytáhne 120 a za 2-3 hodinky řev 🤣 🙈 🤷‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7534
24.4.25 11:23
@Majzulinka píše: Více

mi přijdou během dne ty čtyři hodiny dlouho no. Tak dát menší dávky. Já dávala dokonce co 2,5 hodiny ale menší dávky. JInak taky ublinkávala když vypila najednou moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
24.4.25 11:47

@KKK85 Zkusím dát míň, častěji. Ale i tak se mi u jídla dřív jak po těch 3 hodinách vzteká, že to jako do ní tlačím, když ještě nechce 🤣 je to s ní teď divoké 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4509
24.4.25 11:50

Já bych jí dala napít podle toho jak potřebuje. Pokud má růstový sprut, což může pár dní trvat, tak bych to neřešila a opravdu potřebuje víc pít. Někdy pomáhá krmit spíš v polospánku. Vodu bych v noci vůbec nedávala. Max trochu k příkrmům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
24.4.25 11:51

Krmení musíš přizpůsobit dítěti, ne svému pohodlí.
Kojene děti třeba pijí normálně co 1,5 hodiny se stejnou frekvencí i v noci.
V době růstového spurtu jim kojení trvá nikoli 15-20 minut, ale i půl hodiny a déle.
Prostě pokud má v noci hlad, tak ti nezbývá nic jiného, než v noci vstát a dítě nakrmit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová