Problém s kojením: odmítaní, mlaskání, bolest

86
22.4.25 03:15

problém s kojením:odmítaní, mlaskání, bolest

Dobry den,
jsem zoufala prosim o radu. Mám měsíční dceru, od začátku bojujeme s kojením nejdriv ja psychicky nezvládala jsem to, bolest prsou každé dvě hodiny přikládat, stres a celkově mi to nedělalo dobře, to vše jsem přešla protoze ji chci dopřát to mateřské mléko. Byla uz jsem 4× u laktační poradkyně ale beze změny porad je to neco, střídá to, bud mi odmítá levé prso treba 3 dny, pak mi odmítá pravé několik dní, pak dva dny odmítá obě, pak zas se u toho vzteká rudne křičí a a v puse mi drti bradavky, nemluvě o tom jak mi pří těchto scénách popraskaly a do ted je dávám dohromady. Dcera u toho mlaská i když několikrát se snažím aby otevřela víc pusinku proste ne, laktační poradkyně řekla že přisáti je v pořádku ale méně otvírá pusinku a proto jsou slyšet tyto zvuky, jenže pak place protoze ji trapi prdiky, nemate nějaký fígl jak ji tam lepe nastavit? no a hlavne jestli mate nekdo zkušenost s tim odmítáním, vztekáním, poušti se prisava znovu, z kojeni které nemorálně trvalo max 12 min je kolikrát 45 min az hodina a pul a stejne se ani z půlky nenají. Kazdy den je horší je to i v noci, nemam uz na to sílu. prosim jestli mate někdo zkušenost poraďte co vam pomohlo.. nebo alespon jestli se to někdy zlepši, prsa me hrozne boli i po kojení az do dalšího kojení,.. začínám to kojeni opravdu nesnaset bohuzel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3045
22.4.25 04:28

Zvláštní, že laktační potvrdila správně prisati, podle toho popisu to tak moc nezni :think: Prsa můžou bolet než si zvyknou, což bývá cca po sestinedeli (mě třeba jedno z nějakého důvodu bolelo dele) a to i docela dost, ale mlaskani, drcení bradavek a jejich praskání spíš napovídá, že tam s tím spíš bude nějaký problém. Nemá třeba zkrácenou uzdicku? Koukni třeba sem

https://celostnikomunikace.cz/…ova-uzdicka/

https://www.mamila.sk/…eni/uzdicka/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22907
22.4.25 06:40

Zkusila bych jinou laktační, to přisátí nebude dobře.
Já bojovala u první dcery taky skoro měsíc, měla jsem i antibiotika n zánět a o rozkousaných bradavkách bych mohla vyprávět :roll: nakonec jsem to přečkala a bylo z toho krásný 2,5roku.
Takže zkusila bych určitě jinou poradkyni, nebo zkus to kojení, přisátí natočit a jestli máš FB tak je skupinka https://www.facebook.com/…90100674335/?… tam je spoustu zkušených i laktacnich.Co se týká bolení bříška, bude asi polykat vzduch když slyšíš to mlaskání, tak jí to blbe poteče, myslím, že to bude v tom prisati

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
22.4.25 07:08

Zkusila bych jinou laktační. Jinak neporadím, já měla po 3 dnech v porodnici bradavky tak zrasovaný, že dostal flašku a nazdar 🙈 🙈 🙈 zkus pohledat jinou poradkyni, víc lidí, víc ví :)))

• Citovat
  • Upravit
1552
22.4.25 08:56

Jak už psaly výše zkus se obrátit ještě na někoho jiného. Já tě chápu, měla jsem něco podobného s malým akorát to bylo kvůli retencim, které jsem měla každý druhý den asi měsíc a půl v kuse. To bylo taky na mašli teda. Nicméně krizi jsme překonali a teď je mu přes rok stále kojim. Na bradavky v případě, že chceš dál kojit doporučuju stříbrné kloboučky Silverette. Nakojis striknes tam kapku mléka dáš do podprsenky necháš do dalšího kojení. Nic nemusíš mýt. Kojis. Vyplachnes klobouček a zas opakujes. Je to zázrak na ragady do 24 hodin úleva. Navíc jsou nesmrtelné mám je od první dcery a teď jestli to dobře dopadne dám je segre. Jenom stojí kolem 1500.

Poslední věc je, že jak ses ve stresu tak je i mimino, blbě to bude i tect. Já vím, že je to těžký. Věř, že úplně mi naskakuji ty tvoje pocity, co teď máš měla jsem je taky. Ale zkus udělat všechno proto, aby si byla co nejvíce v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.25 21:21

Dobrý den,

věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro výživu dětí do 3 let na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.

Lucia z Nutriklubu je připravena vám odpovědět na vaše všeobecné otázky týkající se (nejen mléčné) výživy dětí do 3 let nebo konkrétních výrobků od společnosti Danone (Nutrilon a Hami).

Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně :)

Držím palce :kytka:
Viki :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí