Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobry den,
jsem zoufala prosim o radu. Mám měsíční dceru, od začátku bojujeme s kojením nejdriv ja psychicky nezvládala jsem to, bolest prsou každé dvě hodiny přikládat, stres a celkově mi to nedělalo dobře, to vše jsem přešla protoze ji chci dopřát to mateřské mléko. Byla uz jsem 4× u laktační poradkyně ale beze změny porad je to neco, střídá to, bud mi odmítá levé prso treba 3 dny, pak mi odmítá pravé několik dní, pak dva dny odmítá obě, pak zas se u toho vzteká rudne křičí a a v puse mi drti bradavky, nemluvě o tom jak mi pří těchto scénách popraskaly a do ted je dávám dohromady. Dcera u toho mlaská i když několikrát se snažím aby otevřela víc pusinku proste ne, laktační poradkyně řekla že přisáti je v pořádku ale méně otvírá pusinku a proto jsou slyšet tyto zvuky, jenže pak place protoze ji trapi prdiky, nemate nějaký fígl jak ji tam lepe nastavit? no a hlavne jestli mate nekdo zkušenost s tim odmítáním, vztekáním, poušti se prisava znovu, z kojeni které nemorálně trvalo max 12 min je kolikrát 45 min az hodina a pul a stejne se ani z půlky nenají. Kazdy den je horší je to i v noci, nemam uz na to sílu. prosim jestli mate někdo zkušenost poraďte co vam pomohlo.. nebo alespon jestli se to někdy zlepši, prsa me hrozne boli i po kojení az do dalšího kojení,.. začínám to kojeni opravdu nesnaset bohuzel
Zvláštní, že laktační potvrdila správně prisati, podle toho popisu to tak moc nezni
Prsa můžou bolet než si zvyknou, což bývá cca po sestinedeli (mě třeba jedno z nějakého důvodu bolelo dele) a to i docela dost, ale mlaskani, drcení bradavek a jejich praskání spíš napovídá, že tam s tím spíš bude nějaký problém. Nemá třeba zkrácenou uzdicku? Koukni třeba sem
Zkusila bych jinou laktační, to přisátí nebude dobře.
Já bojovala u první dcery taky skoro měsíc, měla jsem i antibiotika n zánět a o rozkousaných bradavkách bych mohla vyprávět
nakonec jsem to přečkala a bylo z toho krásný 2,5roku.
Takže zkusila bych určitě jinou poradkyni, nebo zkus to kojení, přisátí natočit a jestli máš FB tak je skupinka https://www.facebook.com/…90100674335/?… tam je spoustu zkušených i laktacnich.Co se týká bolení bříška, bude asi polykat vzduch když slyšíš to mlaskání, tak jí to blbe poteče, myslím, že to bude v tom prisati
Zkusila bych jinou laktační. Jinak neporadím, já měla po 3 dnech v porodnici bradavky tak zrasovaný, že dostal flašku a nazdar 🙈 🙈 🙈 zkus pohledat jinou poradkyni, víc lidí, víc ví ![]()
Jak už psaly výše zkus se obrátit ještě na někoho jiného. Já tě chápu, měla jsem něco podobného s malým akorát to bylo kvůli retencim, které jsem měla každý druhý den asi měsíc a půl v kuse. To bylo taky na mašli teda. Nicméně krizi jsme překonali a teď je mu přes rok stále kojim. Na bradavky v případě, že chceš dál kojit doporučuju stříbrné kloboučky Silverette. Nakojis striknes tam kapku mléka dáš do podprsenky necháš do dalšího kojení. Nic nemusíš mýt. Kojis. Vyplachnes klobouček a zas opakujes. Je to zázrak na ragady do 24 hodin úleva. Navíc jsou nesmrtelné mám je od první dcery a teď jestli to dobře dopadne dám je segre. Jenom stojí kolem 1500.
Poslední věc je, že jak ses ve stresu tak je i mimino, blbě to bude i tect. Já vím, že je to těžký. Věř, že úplně mi naskakuji ty tvoje pocity, co teď máš měla jsem je taky. Ale zkus udělat všechno proto, aby si byla co nejvíce v klidu.
Dobrý den,
věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro výživu dětí do 3 let na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.
Lucia z Nutriklubu je připravena vám odpovědět na vaše všeobecné otázky týkající se (nejen mléčné) výživy dětí do 3 let nebo konkrétních výrobků od společnosti Danone (Nutrilon a Hami).
Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně ![]()
Držím palce ![]()
Viki ![]()