Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
A co třeba ji dávat jídlo když má hlad a ne až striktně po 3h ![]()
Určitě dávej mléko, když má hlad. Ne podle hodin. A dělej vždy o dávku víc, může rust a chtít víc apod. Ublinkavani je normální. Miminko se nepřejí.
Zkoušela vysadit úplně všechny doplňky aspoň na týden?
@ALIPELI píše: Více
Já dávám, kdy má hlad, ale musím si být jistá, že ji zrovna nebolí břicho, protože když jí to dám v tu chvíli, tak to situaci velmi zhorší-vyzkoušeno.
A že jí bolí břicho, to bezpečně poznám třeba 45 minut po jídle, ale později je to občas problém. Takže jsem ráda, že mi teřba v tu dobu spí a nechovám se tak, abych ji budila.
Ale na to jsem se neptala.
Jde mi hlavně o tu zácpu, na jídlo ji nebudím, protože přibírá ukázkově.
Jinak vše najednou jsem ještě nevysadila. Ze začátku nic nebrala, ale jednak v tu dobu měla ještě trošku mateřského a jednak mám to období ze začátku dost v mlze, nemám ani jednu fotku z prvních 14 dnů u sebe v mobilu, prostě nebyl čas
.
@Anonymní píše: Více
Tak to zkus vysadit.
Synovi vadilo skoro všechno. Vitamin D mohl jenom od Terezie a probiotika jenom Laktobacílky. Jinak byl problém.
Můžeš zkusit ještě udělat kminovy čaj (drcený kmín zalej vařící vodou, nechat cca 10 minut a dát pár lžiček denně. To taky fungovalo.
Ale espumisan, baby calm, fenykl apod. vždy problém.
Příspěvek upraven 07.04.25 v 16:37
@ALIPELI píše: Více
A ten kmín na častější vyprazdňování asi nepomůže?
Teď se zrovna poka…, na hodiny je to více než tři dny, nepřipadá mi to úplně dobře.
Nevím no.
@Anonymní píše: Více
Když nemá tuhou stolici, tak to neřeš. Prostě všechno spotřebuje.
Kmín pomůže na prdíky
Malá je prakticky na UM skoro od narození. Jen tak do 5,5 týdne dostávala vždy pár mililitrů mateřského, na konci asi jen dvě lžičky, pak už jsem nic neodsála.
.
Občas ji bolí bříško a řve tak, že mám strach, že si vyřve kýlu. Stejně tak tedy řvala, když měla hlad, v určité hodiny, když třeba 2 hodiny nejedla, to bylo těžké odlišit
Jsou horší a lepší dny, včera byl horší, to mi v podstatě po většině jídel, než bylo další(za 3 hodiny) řvala vždy tak z každé hodiny 15 minut, než odpadla, hodně se propíná. Pak chviličku spala, probudila se, byla 5-10 minut v pohodě, a pak zase řev. Někdy v těchto situacích spí lépe v náručí, takže jsme měli i interval, kdy jsem chovala v náruší asi hodinu a půl, aby se nevzbudila do dalšího jídla. Když řve, tak si občas prdne, prdí i při jídle. Dávám espumizan, biopron. Vigantol jsem už i vysadila a nebyl rozdíl.
No a kde je problém.
Od té doby, co nemá ani lžičku mateřského mléka, je problém s vyprazďnováním. Byla tříkrát. Teď má 7 týdnů. Poprvé o třech dnech bez už ten třetí den brečela, dala jsem jí cca 2 cm rourky a nic. Pak tedy, i když ještě nebyly 3 hodiny, dostala jídlo, a ještě během jídla nálož, pak se vykakala po dvou dnech a teď zase tři dny a nic.
Dneska je tedy zase klidná a v pohodě.
Ještě podotknu, že konzistence je normální míchaná vejce, nic tuhého.
Objednala jsem probiotika biogaiu, ale mám i strach cokoli měnit, aby nebylo ještě hůř a nezabetonovala ji úplně.
Ještě jí tak okolo 500 denně, je to docela málo, ale v noci dost spí, takže to tak vychází a přibírá okolo 150 nebo lehce přes 150 za týden, takže ok.
Snažím se jí občas dávku navýšit, ale více ublinkává. Teď třeba po jídle i 4×, někdy vůbec.
A já prostě nevím, je to na změnu UM? Malá jí Sunar complex.
Další věc, začala mít dost neklidné spaní, občas se hlavně po druhé hodině kroutí, tlačí i pusinku do matrace. A funí.
Hodně sebou šije(kope), mám pocit, že ji to napolo budí. A já kvůli tomu nespím skoro vůbec, mám lehké spaní a když neusnu, dokud je chvilku v klidu, je to problém. U mě v posteli to samé. Dnes to třeba přes hodinu probíhalo tak, že spala až do desíti(od 7), ale vždy se napolo probudila, zakrabatila obličej, že bude brečet, někdy i trošku zabrečela já už se hotovila, že dám jídlo a ona zavřela oči a spala dál.
Jsem taková nejistá, budu teď objednávat další UM a fakt nevím.
Navíc pokud jiné, tak jaké, v podstatě jsem tu nenašla, že by existovala univerzální rada, že některé nezabetonuje.
Je tu někdo, komu pomohlo změnit třeba jen variantu na sensitive?
Anonym, přijdu si jako bezradný idiot.