Přejídání miminka

10.4.25 08:36

Přejídání miminka

Maminky potřebovala bych poradit. Mám holčičku a 19.4. jí budou 4měsíce. Od začátku mi malá špatně přibírala a teď máme váhu 4650g. Paní doktorka nám řekla, že ráno a večer mám dávat ještě po kojení lahvičku UM, ale malá se asi nějak moc,,rozežrala,, a večer toho vypije docela dost i po tom kojení. Ráno ne, to jí dávám 140ml a je to v pohodě, ale večer jí po té 140ml musím jít udělat ještě třeba 90ml a někdy to vypije a někdy něco málo nechá, ale vždy u toho večer usne a přijde mi, že usne tím, že je fakt přežraná a nevím jestli to je dobře. Zase si říkám, jestli mi to má vypít z prsa nebo si cucat lahvičku je asi jedno. Jednou se mi stalo, že po kojení mi vypila ještě 260ml UM. Nemáte prosím někdo stejnou zkušenost? Je to moje první miminko a jsem z toho taková nesvá. Předem děkuji za odpovědi. 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4878
10.4.25 09:49

Prvotně bych se asi zamyslela nad tím, jestli ji chceš kojit dlouhodoběji nebo ne. Pokud ne, je to v pořádku, jak to teď děláte a množství bych asi úplně neřešila (ona nejspíš pije z té lahve víc, protože z prsa tomu ani přes den už moc nedá - z lahve t teče rychleji). Pokud ale kojit chceš, tu láhev bych zrušila, protože to nejspíš bude přímá cesta k postupnému úplnému ukončení kojení. Za pár dní se ti laktace zase upraví a MM bude dostatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3712
10.4.25 09:56

@Natálie1917 proc kojis a ještě ji dokrmujes um?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.25 10:07

@suzka1 Protože mi maličká špatně přibírala a každý týden jsme byly na vážení u doktorky a za týden mi přibrala třeba necelých 100g nebo něco malinko přes 100g. Dlouho jsem um odmítala i u doktorky, ale pak už mi řekla po 2měsících, že jí už mám um dát, aby začla přibírat, tak jak má. Ve 2měsících měla nabráno od porodu teprve 500g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
10.4.25 10:09

No a ty kojit chceš, nebo jsi s UM v pohodě? Pokud ti UM nevadí, je to takhle naprosto v pořádku. Já mám syna od porodu na UM a už v porodnici jsme chodili třeba pro 3 dávky po sobě. A to je to hubeňour, žádný faldík. A dokud byl na UM, dělala jsem neustále větší dávky, nez bylo doporučení na krabici.

Příspěvek upraven 10.04.25 v 10:11

• Citovat
  • Upravit
10.4.25 10:09

@vedma007 Já jí dávám tu flašku jen ráno a večer a přes den jen kojím. Doktorka mi řekla, že si to kojení nenaruším a budu kojit dál. Máme právě i flaštičku kde je stejný tok jako z prsa a pokud netahá, tak nic neteče. Já už byla špatná jen z toho, že už jí musím um mléko dát. Chtěla jsem jen kojit a co nejdéle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.25 10:13

@Asta135 Ze začátku jsem z toho byla špatná, protože jsem chtěla jen kojit, ale když jsem viděla, že to malý pomáhá a přibírá za týden ne 100g ale 200g, tak jsem si řekla, že má flašku jen 2× za 24h a jinak moje prso, tak že to není tak strašný a pomáhá jí to. Hlavně malá je spokojená spí mi i celou noc třeba do 8h do rána

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.25 10:26

Ja taky přikrmována ke každému kojení a to jsme ve 4 měsících byli na 120 az150ml po každém kojení. Pokud má jen 2× za den a vypije kolem 200. Tak bych osobně usoudila, že ji kojení prostě nestačí. Já u toho přikrmování zůstala právě proto, že jsme byli všichni spokojenější, klidnější.
A udělala bych to znovu.

• Citovat
  • Upravit
6626
10.4.25 11:14

Dítě ti od porodu nepřibírá, kojení jí nestačí. Fakt nevidím důvod za každou cenu zachovávat kojení, i když má mimino evidentně hlad. To už tady zas řádí kojomafie.
Kojení máte zafixovaný, takže lahev už nic nezkazí. Mě dcera přepínala z lahve na prso bez problémů. Důležitý je spokojený a zdravý dítě, ne zdroj mlíka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4878
10.4.25 12:09
@Natálie1917 píše: Více

to bohužel není pravda, doktorka není laktační poradkyně. Samozřejmě, že používáním (jakékoliv) lahvičky se může kojení narušit. Tím neříkám, že to je špatně. Jen je potřeba s tou variantou počítat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.25 13:41

Já bych ji nedokrmovala um, nedělala jsem to ani u nedonošené…a první dítě mělo 3,8kg při porodu a necelých 8kg v roce, kojená přes 2 roky, velmi brzy se hýbala a už tolik nepřibývala…obě měly první příkrmy v 6m a do té doby jen mateřské mléko…

• Citovat
  • Upravit
6626
10.4.25 14:05
@Anonymní píše: Více

Vždyť to dítě je evidentně hladový a neprospívá. K čemu takový kojení je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.4.25 15:13

@Janli Malá je hladová jen k večer, ale přes den krásně spinká, hýbe se, žvatlá a ani mi nepláče. Večer třeba od 19h chce prso každou hodinu, ale přes den je klidná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.4.25 21:22

Dobrý den,

věřím, že Vám pomůže také odborník z poradny pro výživu dětí do 3 let na eMiminu - stačí do poradny vložit dotaz.

Lucia z Nutriklubu je připravena vám odpovědět na vaše všeobecné otázky týkající se (nejen mléčné) výživy dětí do 3 let nebo konkrétních výrobků od společnosti Danone (Nutrilon a Hami).

Poradna je pro uživatele zdarma, dotaz lze vložit i anonymně :)

Držím palce :kytka:
Viki :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí