Umělé mléko, nočník atd..

Anonymní
15.6.23 15:47

Umělé mléko, nočník atd..

Ahoj chtěla jsem se jen zeptat na pár věcí, protože mi teď tchyně začala mluvit do výchovy co mam dělat a co ne co malý mám dávat a co ne jak co mám dělat atd… A já si teď připadám jak kdybych byla nejhorší a neuměla se starat o děti jen kvůli tomu že ona vše dělala jinak než já. Ona už v jednom roce dětem nedávala mléko kolem 7 večer je dala do postýlky a spali já malou uspavam na ruce vím že je to špatně ale já ji prostě nedokážu nechat brečet v postýlce 😔a nejspíš už její děti vše v jednom roce uměli 😄 a chce aby to tak bylo i u její vnučky. A tak jsem se chtěla zeptat mám holčičku je jí 14 měsíců od 3 měsíců je na umělém mléku tchyně mi řekla ať ji to mléko už přestanu dávat že už ho nepotřebuje, jenže ona to mléko má ráda tak ji ho přece nebudu brát ne? A chtěla jsem se zeptat do kdy jste vy vaším dětem dávali mléko a jestli je špatné že ji to dávám ještě ve 14 měsících?
Pak ještě kdy vaše děti chodili na nočník? Naše malá ještě nechce pořád to zkoušíme, ale prostě nechce
Kdy vaše děti uměli jist sami lžičkou? malá umí jist sama rucickama a když ji dám lžičku tak s tím dělá jen blbosti
Jinak podle tchyně by měla už umět i hodně mluvit malá umí pár slov a já si myslím že na její věk je to dobré no ale podle tchyně asi ne prý už tohle vše co jsem tu napsala musí umet že prý nechce aby byla nějak zaostalá. Tak bych jen ráda věděla kdy vaše děti tohle vše uměli. Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
174
15.6.23 16:04

Já mléko piju a je mi 28 :nevim:. Jako můžeš dát kravské, je to levnější. Co se týče nočníku, tak svěrač dozrává o roka a půl, většinou to děti zvládají kolem druhého roku, nebo když umí chodit po schodech, udrží de na jedné noze a umí se vysmrkat. Tyto schopnosti by měli přijít tak nějak v jednom věku. Já jsem ze čtyř sourozenců a moje mamka říká, že jsme ani jeden nebyly bez plen před druhým rokem. Mamce je 70. ;) Moje tchyně mě s tím taky prudila, a pak z ní vylezlo, že děti samozřejmě na nočník nechodily, musela posazovat, ne vždy se vyčůraly a venku měly plenu do dvou. Alev roce byly bez plen a chodily na nočník. Tak určitě :roll:.

Lžičku moje děti zvládají už od roka, ale myslím, že jim to prostě jde :nevim:. Zvládnout by to měly do nástupu do školky.

Tchyni si usměrni a nenech se vykolejit :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3911
15.6.23 16:14

Tak první věc co jsem jako matka udělala bylo hodit bobek na všechny přechytřelé nevyžádané rady ať přišly od kohokoliv.
Dokud chtějí pít mlíko, pijou mlíko. Syn ho nechtěl v 15 měsících. Dceři jsou teď čerstvě dva roky a furt ho pije.
Syn se naučil jíst (a tím myslím opravdu jíst a ne rozpatlávat) lžičkou někdy ve dvou letech. Do té doby bylo spíš všechno kolem něj, než v něm.
Dcera ve dvou letech se lžičkou neumí vůbec - ale tam řešíme podezření na PAS nebo VD.
Mluvení je kapitola sama o sobě. Pokud dcera rozumí co jí říkáte - chápe pokyny, ukazuje, zajímá se a pod. Tak bych jí nechala být, rozmluví se.
Syn do dvou let říkal tak členy rodiny, hami, papa, ano/ne a tto bylo všechno. A pak najednou mu během pár měsíců slovník doslova explodoval a mlel od rána do noci.
Co se týče spánku, syn chodil spát v 8 do postýlky. Položila jsem ho, počkala jsem a chrápal.
Dcera lítá jak raketa do 10 do večera a usíná zásadně jenom se mnou.
Tchýně ať si chuchne a na tvém místě bych jí velmi jasně dala najevo, čí je to dítě a kdo bude o čem rozhodovat, protože jakmile jí začneš ustupovat/podvolovat se, tak si z toho udělá svůj píseček a ty budeš brečet v koutě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.6.23 16:28

Jezic tchyni nakopnout s rozbehem za tyhle pindy.
Ze malou nosis a nenechas brecet je v poradku!
Ze pije mleko je taky ok.
Na nocnik ma cas. Pred druhym rokem ji posad vzdy po spani, to se vycura skoro kazdy, a po zbytek dne ji nech plenu. Teprv az se pokazde vycura, tak muzes v uceni pokracovat. Do te doby ji ten nocnik nenut, akorat ji udelas blok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.6.23 17:23
@Anonymní píše:
Ahoj chtěla jsem se jen zeptat na pár věcí, protože mi teď tchyně začala mluvit do výchovy co mam dělat a co ne co malý mám dávat a co ne jak co mám dělat atd… A já si teď připadám jak kdybych byla nejhorší a neuměla se starat o děti jen kvůli tomu že ona vše dělala jinak než já. Ona už v jednom roce dětem nedávala mléko kolem 7 večer je dala do postýlky a spali já malou uspavam na ruce vím že je to špatně ale já ji prostě nedokážu nechat brečet v postýlce 😔a nejspíš už její děti vše v jednom roce uměli 😄 a chce aby to tak bylo i u její vnučky. A tak jsem se chtěla zeptat mám holčičku je jí 14 měsíců od 3 měsíců je na umělém mléku tchyně mi řekla ať ji to mléko už přestanu dávat že už ho nepotřebuje, jenže ona to mléko má ráda tak ji ho přece nebudu brát ne? A chtěla jsem se zeptat do kdy jste vy vaším dětem dávali mléko a jestli je špatné že ji to dávám ještě ve 14 měsících?
Pak ještě kdy vaše děti chodili na nočník? Naše malá ještě nechce pořád to zkoušíme, ale prostě nechce
Kdy vaše děti uměli jist sami lžičkou? malá umí jist sama rucickama a když ji dám lžičku tak s tím dělá jen blbosti
Jinak podle tchyně by měla už umět i hodně mluvit malá umí pár slov a já si myslím že na její věk je to dobré no ale podle tchyně asi ne prý už tohle vše co jsem tu napsala musí umet že prý nechce aby byla nějak zaostalá. Tak bych jen ráda věděla kdy vaše děti tohle vše uměli. Děkuji :)

Proč posloucháš babku? Pak se tím zbytečně vystesujes.
K otázkám
Um máme ještě v 18 měsících. Si vem že se dělají mléka s číslem 5 to je do kdy? 3 roky? Pokud ho chce a potřebuje, co je na tom? Však ji je jen rok.

Lžičkou ji :think: od 12M docela hezky. Taky ale ne všechno a dokonale. Často si pomůže rukou. Jídlo do ruky jsem zaváděla kolem 10 měsíce.

Mluvení, jestli se tomu tak dá říkat. Začli kolem🤔 🤔 10mesice? To umělá asi 6 citoslovcí co používala na zvířata, pak přidala gesta. Kolem toho 12M pár slov s těmi si vystačí ( táta, máma, jo, ne, babi, děda, gatě děti) zbytek se snaží napodobit nebo hlásí začáteční písmena jako třeba Mí-míč, sssl-srdicko…
Kamarádky roční nemá chuť něco takového dělat. Některé děti mluví pozdě nebo nemají potřebu.

Nočník. ten je u babičky taky trnem v oku. Teprve kolem 16M se s ním začala aktivně seznamovat sama a občas si sedat. Spíš ho používá jako prelejzacku. Zatím to beru jako rutinu ke koupání ale nenutím. Nestojím o blok.
Já si myslím že ta vše má ještě spoustu času

• Citovat
  • Upravit
187
15.6.23 18:47

Obě moje děti měly UM do třech let. Doteď oba milují i normální mléko. Ve 14 měsících jedl mladší lžičkou, u staršího si to nepamatuju. Plně odplenovani na den i noc byli krátce po druhém roce. Starší ve věku tvé dcery zvládl říct s bídou máma, táta, ham. Mladší toho uměl více. Každé dítě se vyvíjí jinak, každé má jiné tempo. Na kecy, že tamto dítě umělo to a jiné zase ono, bych se z vysoka vykašlala. Moje tchýně je také chytrá jak rádio. O naše děti se skoro nezajímá, ale pokud ano, kritizovat také umí. Snažím se to pouštět jedním uchem tam, druhým ven. Myslím, že máš úplně normálně se vyvíjející holčičku. Užívej si dny s ní, čas hrozně rychle utíká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
15.6.23 18:52

Já mám 13M. Mléko má na noc a nad rámem. U toho večerního většinou vytuhne, přes den uspávám tak, že si s ní lehnu a zpívám. Nočník zatím ani nezkouším, lžičkou jíst neumí. Říká mama a ňam. Nevím, jestli je opožděná, ale nejsou to přece závody :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1208
15.6.23 19:28

Tvoje tchýně by ze mně zešílela. A pak už by se na to nemohla dívat, jak ty naše děti vedu a už by k nám nešla, aby to s ní nešvihlo :-). Co by tak říkala na čtyřleté dítě usínající v kočárku? A co na tříleté cumlající miminkovskou flašku s mlékem? A co teprve na pětileté, co několik týdnů nechtělo pustit dudlík z pusy, protože se mu narodily sourozenci? A co na čtyřletého kluka, který doma chodil jen v princeznovských šatech, s čelenkou a sponkami ve vlasech? Jéje…to by bylo něco pro ni :-). A moje tchýně, zlatá osoba, nikdy nic ani nenaznačí…a vždycky jen řekne, jak se naše děti mají fajn.
Buď v klidu, děláš všechno dobře a babička si svoje chvíle slávy užila se svými dětmi. Tebe ať nechá na pokoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
15.6.23 19:39

Nasemu malemu je 16m, je stale kojeny a to jakoze dost. Lzickou se najist umi, ale kdyby neumel, neresila bych. Nemluvi, vsechny jeho slova zneji jako baba. Na nocnik sam od sebe nechodi, kdyz ho hlidam a posazuji, tak potrebu vykona, jeste ma ale dist casu, nez si to zacne uvedomovat sam. Tvou tchyni bych poslala do haje na dve doby a dokud by mela bkby kecy, tak by k nam na navstevu mela zakaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
15.6.23 21:38

Tchýni neposlouchat a není spatne, ze uspavas na rukách, pokud Vam to oběma vyhovuje, to pro začátek.
Dcera 22m, ma UM 3× denne, nocnik sama aktivně ne, ale když posadim, udělá co potrebuje cca od roku a půl, možná teochu později.
Ma dudlík na spaní. Uspavam porad, sem tam i na rukách, nikdy jsem nenechavala brecet. Par slov umí, ale o nějakém mluvení nemůže byt řec.
Me celkove přijde, ze naše mamy a tchyne měly děti, co v roce uměly na nocnik, v roce a půl plynule mluvily a v první třídě precetly Machiavelli-ho.
Jedním uchem sem, druhým ven a dělej si to podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.6.23 00:17
@Anonymní píše:
Jinak podle tchyně by měla už umět i hodně mluvit malá umí pár slov a já si myslím že na její věk je to dobré no ale podle tchyně asi ne prý už tohle vše co jsem tu napsala musí umet že prý nechce aby byla nějak zaostalá. Tak bych jen ráda věděla kdy vaše děti tohle vše uměli. Děkuji :)

Náš mladý bez večerního Sunaru nejde spát :mrgreen: na podzim mu budou 3 roky. Mléko nemůže, i když by rád. Upřímně? Tu tchýni bych poslala strašně rychle do tmy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1968
16.6.23 11:34

14 měsíců, mléko dáváme na denní a noční spaní, je to nejlepší uspávání. :lol: A nočník jsem ještě ani nekoupila, myslím že na to kluci ještě nejsou zralí.
Jo a jedí rukama, příbor občas zkusí, ale nebaví je jak je to pomalé.
Rozumí tak sem tam slovu a sami používají tak tři. V roce jich uměli víc, ale pak je ve prospěch pohybového nadání zase zapomněli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.6.23 13:52

Děkuji všem za odpovědi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3618
16.6.23 18:58

Tak do toho bych si tak nechala kecat :-D Ale jinak UM dostává i teď - 2 roky, 2 měsíce - ráno po probuzení a večer před spaním (po večeři). Na nočník začal chodit teď v posledních týdnech - do 2 let by tam seděl, ale vůbec nechápal a i tak si myslím, že má klidně čas :-) Lžičku zvládá adekvátně tak od roka a půl - aby to nebylo všechno kolem, ale stejně ho nechávám dost jíst rukama - to, co jde (je to poněkud rychlejší). Od malička tedy ukládáme rovnou do postýlky, od 8 měsíců je ve svém pokoji a spí daleko lépe, než když spal u mne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Linda99999
17.6.23 19:36

Syn mléko přestal pít ve 26 měsících a na nočník se naučil taky ve 26 měsících. U nás v okolí je jeden z mála, co nemá v tomhle věku pleny. Takže za mě má malá spoustu času, aby se na nočník naučila a spoustu dětí má mléko ještě ve 3 letech. Já zrušila kvůli zubům, pil ho v noci i 3× a já se bála o kazy. Tchýně jsou občas chytrý jak rádia

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML