Syn 14m nechodí

Anonymní
12.6.23 19:33

Syn 14m nechodí

Čau holky,
mám na vás dotaz. Syn má 14,5 měsíce a stále nechodí. Nepřišlo by mi to zvláštní, kdyby se jeho motorický vývoj celkově opozdil a začal lozit později, ale on v 7m už krásně lozil a stoupnul si v 9m. Obcházet začal asi cca v 10,5m. Lozí tedy už přes půl roku, ale k chůzi se zatím nemá. Sám si do prostoru zatím nestoupne, ale už se se sem tam pustí a stojí chvíli sám bez opory. Byli jsme sledování na fyziu kvůli drobné asymetrii a hypotonickému brisku. Je potřeba to ještě nějak řešit? Kdy začaly lozit a chodit vaše děti? Byl tam také takový velký časový úsek mezi lezením a chůzí?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4070
12.6.23 19:35

Dlouhé lezení je prospěšné. Na chůzi má čas do 18 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
12.6.23 19:40

Dcera začala lézt ve 12 měsících, chodit v 19 měsících (skoro ve 20). Byli jsme u neurologa a říkal, že v rámci normy se bere chůze do 19 měsíců a že to není žádné opoždění, ale normální vývoj (pokud se nepřijde na nějakou patologii).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5693
12.6.23 19:40

Neboj, to přijde. Btw. ani jedno z mých 3 dětí si nestoupalo do prostoru. Vždy se pustily nábytku a šly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
12.6.23 19:42

Pokud leze a staví se je pravděpodobně vše v pořádku. Moje dcera lezla přes půl roku. Začala chodit až někde na 16 měsících a i tak jsme mohli ve 2 letech zrušit kočárek. Ve 2.5 letech ušla 10 km.

Myslím že do těch 16 měsíců bude úplně v pohodě chodit vzhledem k tomu že stojí bez opory.

• Citovat
  • Upravit
15995
12.6.23 19:59

„Normalni“ je chodit do 18 mesicu a lozeni je prospesne. Pro svuj klid duse si klidne na kontrolu na fyzio dojit muzes, taky jsem syna v podobnem veku objednala…a nez jsme se tam dostali, tak chodil :mrgreen: Bylo mu 15.5 mesice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
12.6.23 20:01
@Anonymní píše: Čau holky,
mám na vás dotaz. Syn má 14,5 měsíce a stále nechodí. Nepřišlo by mi to zvláštní, kdyby se jeho motorický vývoj celkově opozdil a začal lozit později, ale on v 7m už krásně lozil a stoupnul si v 9m. Obcházet začal asi cca v 10,5m. Lozí tedy už přes půl roku, ale k chůzi se zatím nemá. Sám si do prostoru zatím nestoupne, ale už se se sem tam pustí a stojí chvíli sám bez opory. Byli jsme sledování na fyziu kvůli drobné asymetrii a hypotonickému brisku. Je potřeba to ještě nějak řešit? Kdy začaly lozit a chodit vaše děti? Byl tam také takový velký časový úsek mezi lezením a chůzí?

Obě děti začaly samy chodit až kolem 15m. Dle lékařky byl do toho 16m čas 🙋🏻‍♀️

• Citovat
  • Upravit
11813
12.6.23 20:03

Lézt začala v 10m na den přesně…chodit v 15,5m…my jsme se zas bali ze třeba špatně vidí (oba máme oční vadu)..než jsme se na oční dostali tak dávno chodila :lol: prostě se bála pustit…jakmile ale zjistila že může a že to zvládne tak začala hned běhat jak tryskomyš… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1402
12.6.23 22:03

Do 18 měsíců má času.. a pokud obchází nábytek a staví se do prostoru, je to jen otázka odvahy udělat par krůčků. Lezení je dokonce prý prospesnejsi co se týče vývoje, brzká chůze naopak špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35741
12.6.23 22:33

Má čas. Naše začali chodit v 16,15 a ve 14 měsících. Ta první dlouho nelezla taky kvůli bříšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
660
12.6.23 23:25

Mám 2 dcery, které se brzy plazily, v sedmi měsících lezly po čtyřech jako drak, stoupaly si a obcházely nábytek. Jedna z nich si od devíti měsíců stoupala do prostoru, sem tam udělala 2-3 kroky, ale víc se rozchodila až týden před prvními narozeninami. Druhá udělala první krůčky v 11 měs., ale pořádně se rozchodila až ve 14 měsících. Pak znám děti, které si stouply až v 10 měsících a za 14 dní chodily :D. Vývoj je někdy prostě nevyzpytatelný, někdo leze a stojí dlouho a někdo pořád nic a pak během chvilky chodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí