Průjem u 2 ročního chlapečka

108
11.6.23 09:15

Průjem u 2 ročního chlapečka

Dobrý den,

Spis si jdu pro uklidnění. Syn 24 mesicu ma hroznou strevni chripku.

Ve stredu to zaclo. Nasadila jsem tassectan a ve ctvrtek jsme sli k doktorce. Maly mel krece a hrozne plakal bolesti.
Rekla, ze je to normalni at mame tyden dietu a bere dal leky.

Vcera v noci se k tomu pridaly horecky 38-39
A krev ve stolici a ty bolesti ho budili no des. Jeli jsme na pohotovost. Tam mu prohmatali nrisko, udelali crp any vyloucili bakterie a jeli ksme domu s tim, ze pokud bude zvracet lely na horecku, tak si nas tam nechaji.

Ja si myslela, ze strevni viroza muze trvat max 3 dny, ze to netrva tak dlouho. A jeste mi nic nechce jist krom sucheho rohliku a bananu a kablicka. Ryze, brambory, mrkev, mrkova polevla nic. Jediny obcas su he testoviny.
Pije cajik s glukopurem, ale kuliska nechce. a dostat do nej panadol sirup je velka vyzva boli ho z toho brisko.

My s manzelem jsme v poradku.

Meli jste to nektera u vasich deti tak dlouho? Co vam jedli?

Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6061
11.6.23 09:46

Nedávno měl syn, on teda neměl průjem, ale zvracel, neudržel v sobě nic, ani piškot, ani šťávu, čistou vodu naštěstí udržel. Horečka mu lítala střídavě nahoru - dolů. Trvalo to 5 dní, zhubl na kost. Nikdo jiný se nenakazil. Lítají teď hrozně divný věci… :-( Ať je mu brzy lépe!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
11.6.23 09:59

Dcera když měla rotaviry, trvalo to asi deset dní. Přestala chodit, sedět, všechno. Ale obecně mám při podobných stavech dobrou zkušenost s přípravkem Enterosgel. Jídlo mu vůbec nenuť, je potřeba udržet jenom příjem tekutin, aby nedošlo k dehydrataci.

• Citovat
  • Upravit
6419
11.6.23 10:24
@Eruwie89 píše:
Dobrý den,

Spis si jdu pro uklidnění. Syn 24 mesicu ma hroznou strevni chripku.

Ve stredu to zaclo. Nasadila jsem tassectan a ve ctvrtek jsme sli k doktorce. Maly mel krece a hrozne plakal bolesti.
Rekla, ze je to normalni at mame tyden dietu a bere dal leky.

Vcera v noci se k tomu pridaly horecky 38-39
A krev ve stolici a ty bolesti ho budili no des. Jeli jsme na pohotovost. Tam mu prohmatali nrisko, udelali crp any vyloucili bakterie a jeli ksme domu s tim, ze pokud bude zvracet lely na horecku, tak si nas tam nechaji.

Ja si myslela, ze strevni viroza muze trvat max 3 dny, ze to netrva tak dlouho. A jeste mi nic nechce jist krom sucheho rohliku a bananu a kablicka. Ryze, brambory, mrkev, mrkova polevla nic. Jediny obcas su he testoviny.
Pije cajik s glukopurem, ale kuliska nechce. a dostat do nej panadol sirup je velka vyzva boli ho z toho brisko.

My s manzelem jsme v poradku.

Meli jste to nektera u vasich deti tak dlouho? Co vam jedli?

Dekuji

Nic na průjem nedáváte? Aspoň černé uhlí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.6.23 10:31
@ZuzaM píše:

Ahoj psala jsem, ze tassectan je to pro deti skoro od narozeni. Je to prasek rozpustny ve vode a funguje mechanicky jako smecta (neni to ale jil, ale zelatina)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
11.6.23 10:33
@ZuzaM píše:

Ahoj psala jsem, ze tassectan je to pro deti skoro od narozeni. Je to prasek rozpustny ve vode a funguje mechanicky jako smecta (neni to ale jil,ale zelatina)

@Vesmírná drůbež píše:
Dcera když měla rotaviry, trvalo to asi deset dní. Přestala chodit, sedět, všechno. Ale obecně mám při podobných stavech dobrou zkušenost s přípravkem Enterosgel. Jídlo mu vůbec nenuť, je potřeba udržet jenom příjem tekutin, aby nedošlo k dehydrataci.

Myslim, ze nebi pro tak male deti. Nekde jsem cetla od 3 let. Ale dekuji moc za typ

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
11.6.23 10:37

@Eruwie89 je, můžou ho i malé děti. :)

• Citovat
  • Upravit
9
26.5.24 13:41

Černé uhlí má nevýhodu v tom, že stolice se poté stává zcela barevnou, zatímco Smecta zastaví průjem, ale poté je třeba užívat další léky, aby se všechny látky z těch střev vyplavily. V tomto ohledu je Enterosgel dobrý, protože se nevstřebává do střev a vyplaví všechny toxiny ven. Průjem se sice okamžitě jako u Smecty nezastaví, ale jistě zabere a pomůže. Navíc, Enterosgel mohou užívat děti prakticky od narození, jak nám sdělila doktorka, a myslím si, že je to uvedeno i v letáku. Tuto informaci lze ověřit na webových stránkách výrobce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí