Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den,
Spis si jdu pro uklidnění. Syn 24 mesicu ma hroznou strevni chripku.
Ve stredu to zaclo. Nasadila jsem tassectan a ve ctvrtek jsme sli k doktorce. Maly mel krece a hrozne plakal bolesti.
Rekla, ze je to normalni at mame tyden dietu a bere dal leky.
Vcera v noci se k tomu pridaly horecky 38-39
A krev ve stolici a ty bolesti ho budili no des. Jeli jsme na pohotovost. Tam mu prohmatali nrisko, udelali crp any vyloucili bakterie a jeli ksme domu s tim, ze pokud bude zvracet lely na horecku, tak si nas tam nechaji.
Ja si myslela, ze strevni viroza muze trvat max 3 dny, ze to netrva tak dlouho. A jeste mi nic nechce jist krom sucheho rohliku a bananu a kablicka. Ryze, brambory, mrkev, mrkova polevla nic. Jediny obcas su he testoviny.
Pije cajik s glukopurem, ale kuliska nechce. a dostat do nej panadol sirup je velka vyzva boli ho z toho brisko.
My s manzelem jsme v poradku.
Meli jste to nektera u vasich deti tak dlouho? Co vam jedli?
Dekuji
Nedávno měl syn, on teda neměl průjem, ale zvracel, neudržel v sobě nic, ani piškot, ani šťávu, čistou vodu naštěstí udržel. Horečka mu lítala střídavě nahoru - dolů. Trvalo to 5 dní, zhubl na kost. Nikdo jiný se nenakazil. Lítají teď hrozně divný věci…
Ať je mu brzy lépe!!
Dcera když měla rotaviry, trvalo to asi deset dní. Přestala chodit, sedět, všechno. Ale obecně mám při podobných stavech dobrou zkušenost s přípravkem Enterosgel. Jídlo mu vůbec nenuť, je potřeba udržet jenom příjem tekutin, aby nedošlo k dehydrataci.
@Eruwie89 píše:
Dobrý den,Spis si jdu pro uklidnění. Syn 24 mesicu ma hroznou strevni chripku.
Ve stredu to zaclo. Nasadila jsem tassectan a ve ctvrtek jsme sli k doktorce. Maly mel krece a hrozne plakal bolesti.
Rekla, ze je to normalni at mame tyden dietu a bere dal leky.Vcera v noci se k tomu pridaly horecky 38-39
A krev ve stolici a ty bolesti ho budili no des. Jeli jsme na pohotovost. Tam mu prohmatali nrisko, udelali crp any vyloucili bakterie a jeli ksme domu s tim, ze pokud bude zvracet lely na horecku, tak si nas tam nechaji.Ja si myslela, ze strevni viroza muze trvat max 3 dny, ze to netrva tak dlouho. A jeste mi nic nechce jist krom sucheho rohliku a bananu a kablicka. Ryze, brambory, mrkev, mrkova polevla nic. Jediny obcas su he testoviny.
Pije cajik s glukopurem, ale kuliska nechce. a dostat do nej panadol sirup je velka vyzva boli ho z toho brisko.My s manzelem jsme v poradku.
Meli jste to nektera u vasich deti tak dlouho? Co vam jedli?
Dekuji
Nic na průjem nedáváte? Aspoň černé uhlí?
@ZuzaM píše:
Ahoj psala jsem, ze tassectan je to pro deti skoro od narozeni. Je to prasek rozpustny ve vode a funguje mechanicky jako smecta (neni to ale jil, ale zelatina)
@ZuzaM píše:
Ahoj psala jsem, ze tassectan je to pro deti skoro od narozeni. Je to prasek rozpustny ve vode a funguje mechanicky jako smecta (neni to ale jil,ale zelatina)
@Vesmírná drůbež píše:
Dcera když měla rotaviry, trvalo to asi deset dní. Přestala chodit, sedět, všechno. Ale obecně mám při podobných stavech dobrou zkušenost s přípravkem Enterosgel. Jídlo mu vůbec nenuť, je potřeba udržet jenom příjem tekutin, aby nedošlo k dehydrataci.
Myslim, ze nebi pro tak male deti. Nekde jsem cetla od 3 let. Ale dekuji moc za typ
Černé uhlí má nevýhodu v tom, že stolice se poté stává zcela barevnou, zatímco Smecta zastaví průjem, ale poté je třeba užívat další léky, aby se všechny látky z těch střev vyplavily. V tomto ohledu je Enterosgel dobrý, protože se nevstřebává do střev a vyplaví všechny toxiny ven. Průjem se sice okamžitě jako u Smecty nezastaví, ale jistě zabere a pomůže. Navíc, Enterosgel mohou užívat děti prakticky od narození, jak nám sdělila doktorka, a myslím si, že je to uvedeno i v letáku. Tuto informaci lze ověřit na webových stránkách výrobce.