Chodíme na nočník! Ale jak dál?

89
13.6.23 08:07

Chodíme na nočník! Ale jak dál?

Ahoj děvčata,

nemám s kým se o tomto tématu pobavit. Syn 26 měsíců chodí na nočník, tuší, kdy potřebuje. Jsou tu dvě ALE. Na nočník si dojde, pokud je nahatý. Jakmile je oblečen, tak si asi myslí, že má plenu nebo nevím, co si myslí. To, že ho to studí, nevadí. No doma když je teplo, tak to nevadí, horší je, když není teplo. Což se ještě stává.
Další ALE je, že čůrá pořád. Třeba třikrát za patnáct minut.
Ve finále o nic nejde, bod jedna kvůli nastydnutí bych chtěla vyřešit, bod dvě asi sám přejde? Díky za vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37132
13.6.23 08:28

Nám se osvědčilo nechat běhat buď bez kalhot nebo aspoň nějaké volnější oblečení, třeba trenýrky mu evokovaly tu plenu a pokaždé si je pocural. Potom jak už si zvykl a nebyly nehody, tak nebyly ani v trenyrkach :D ale je lepší to nechat, až bude fakt teplo no, já to učila přes prázdniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
13.6.23 08:31

@Kriss Tina jo, tak díky za útěchu. Už jsem myslela, že bude naháč navěky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
13.6.23 08:37

To prejde, nechala jsem ho doma behat bez obleceni. Venku jsme to trenovali. A nejak si to sedlo. Trvalo to asi 3-4 mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
13.6.23 08:48

Jo muj syn lital doma nahej v obdobi leden az brezen. Netopime na vic jak 20 stupnu. Tak bych se toho nebala. Ted uz teplo je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1046
13.6.23 08:59

Syn nam tohle taky delal, kdyz chodil na nocnik. Uz jsem pak nevedela kudy kam. Venku jsem ho nejak naucila, ze jdeme pocurat kyticku. Vzdycky si vybral nejakou sam :mrgreen: a pak jsem domu koupila takovy ty gelovy kyticky do wc a ze muze pocurat kyticku ve stoje jako dospelak i na zachode. Od ty doby kazdou chvili stal u zachodu a cural jako dospelak ve stoje do wc :mrgreen: v tu chvili se to zlomilo a bez nehody :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
13.6.23 09:04

Naše učení na nočník trvalo třeba 2 roky (když to vezmu od prvních pokusů po kompletní naučení, že už se nepočůrával ani v noci).. takže asi tak. Prostě je to proces. :mrgreen: Nejdřív se tam sem tam vyčůral, pak pauza přes zimu.. pak sem tam vykakal, pak období, že vyžadoval plínu na velkou.. pak zase doma už dobrý, kdekoliv jinde nehody.. pak postupně zkoušení spaní po obědě bez plínky, potom až noční.. prostě závidím těm, co vezmou plínku a za týden mají klid. Tak hodně zdaru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
13.6.23 09:06

Krok dva je ho oblect bez pleny pouze ve chvili, kdy ho muzes sledovat a aktivne mu s chozenim na nocnik pomoct.
Jskmile ho sledovat nemuzes (varis, nestihas atd.), tak oblect i s plenou a tu pripadne sundavat spolu s oblecenim, pokud si rekne na nocnik.
Tim se vyhnes nehodam a beres plenu az ve chvili, kdy je to vic na jistotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
13.6.23 10:45

Přiznám se, že téma sem otevřela jen kvůli nadpisu. Pak sem si přečetla věk v tolika měsících. Zavírám, odcházím. Krásný den :kytka:

• Citovat
  • Upravit
1210
13.6.23 10:49

Když se mi dítě odplenkovalo tímto způsobem (že chodilo spolehlivě na nočník, ale jen, když bylo nahaté a nehlásilo předem), tak jsem vzala volné kraťásky a ty položila vedle nočníku. Když se dítě vyčůralo, hned jsme kraťásky nandali. Pokud čůralo co 15 minut, tak jsem po 10 minutách kraťásky sundala a zas je položila vedle nočníku. Když pak šlo třeba za 5, 10 minut na nočník, zas jsme je oblékli. Poměrně rychle se děti naučily po použití nočníku automaticky se obléknout. A po nějaké době jsem koukala, že kalhoty samy sundavají, když chtějí na nočník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
13.6.23 12:43

Ještě na to nemusí být plně zralé.

Moje dítě to tuší roky a na nočník/WC si spolehlivě nedojde samo. A to by mělo jít do školy. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
13.6.23 12:48
@Alexandria Nixia píše:
Ještě na to nemusí být plně zralé.Moje dítě to tuší roky a na nočník/WC si spolehlivě nedojde samo. A to by mělo jít do školy. :think:

To nemyslíš vážně, že ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
13.6.23 12:53
@ibis píše:
To nemyslíš vážně, že ne?

Ale myslím. Takže pokud má dítě problém s nočníkem ve 26 měsících není to tak zlé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
13.6.23 12:56
@Alexandria Nixia píše:
Ale myslím. Takže pokud má dítě problém s nočníkem ve 26 měsících není to tak zlé :)

Tak nevím, jestli je to k smíchu nebo k pláči…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
13.6.23 13:10
@ibis píše:
Tak nevím, jestli je to k smíchu nebo k pláči…

K smíchu nebo pláči je to, že takovému dítěti někteří lidé dokážou závidět příspěvek na péči. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí