Umělé oplodnění a vyšetření? Nezdar

201
4.12.11 17:02

umělí oplodnění a vyšetření?Nezdar

Holky mám takoví problém před pěti lety jsem otěhotněla s centra s Brna hnedka na poprvé s inseminace tak a teď jsme chtěli pořídit Karolínce sourozence a nedaří se jsme docela stoho překvapení ,že to předtím šlo tak snadno.A teď Chodím do centra do Č.Budějovic a už mám za sebou 2 inseminace 2ivf 2ket mam ještě 8 zmražených.A pořád nic :cert: Ale je fak ,že nevím co si mám o Č .Budějovicích myslet ještě mě žádné vyšetření nedělali proč to nejde.Vždy když se jich na to zeptám mě řeknou ,že je to zbytečné tak nevím :?: prý na genetiku nemusím kuli tomu ,že mám dítě.Na vyšetření imunologie prý taky ne když se nám sami spojují embria s vajíčkama a vyvíjej se dobře tak fak nevím co je na tom pravdy a jaké máte vy zkušenosti,a co byste mě radili ? Už jsme přemýšlela o změně centra ,ale mam tam tech 8 emb tak nemůžu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5278
4.12.11 17:20

to že se poprvé zadařilo hned …nemusí znamenat, že teď se podaří taky stejně rychle. jinak…co se týče vyšetření…tak nemyslím, že imunologie je zbytečné vyšetřovat…já si to po 4IUI a 1 IVF doslova vydupala a ejhle…alergie jak na sperma partnera, tak na embryonální obal…a to byly vyjíčka kvalitní a embrya se vyvíjela, jak měla…takže po léčbě se druhé IVF podařilo!

do jiného centra můžeš úplně v pohodě a zmražená embrya se dají z jednoho do druhého v pohodě převézt…v Plzni, kde jsme absolvovali druhý IVF mi říkali, že mi daí jen vyplnit formuláře a převoz z pražskýho centra si sami zařídí… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
4.12.11 17:34

Fak a platila si za to myslím ten převoz?Jo to mi je jasné ale říkali mě že když se mě sami oplodní tak že na sperma alergická nemůžu být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
4.12.11 17:44

ještě jsme to nezrealizovali ten převoz…nějak se k tomu nemůžeme dokopat :oops: ale nějakej poplatek tam tušim je…ale ne velkej…každopádně CAR v Plzni můžu vřele doporučit…i dkyž na Č. Budějovice jsem nic šatnýho neslyšela…ale asi mají svý postupy…mě všichni včetně mýho gyndaře tvrdili, že imunologii dělají po 3 nevydařených IVF…což mě přijde pozdě…

třeba nemusíš mít na sperma alergii ale na ten embryonální obal ano…doktor mi vysvětloval že s přibávajícím věkem se tohle riziko zvyšuje…protože po třicítce se tělo ženy spíš připravuje na babičkování než na mateřství… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
4.12.11 17:48

jo je mi 30:-) Noto mě taky to už je na nic když nemáš pokusy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
4.12.11 17:51

nejdřív možná zkus jiný CAR…ono i změna prostředí mnohdy pomůže…v Gestu mi tenkrát říkali, že sami doporučujou pacientkám změnu CARu po několika nepodařených pokusech… ;) a uvidíš..třeba budou mít jiný postupy, jinej přístup…nemyslím lepší…prostě jinej a prospěje vám to :kytka: držim palce!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6956
4.12.11 17:52

Me delali ve zline vsechno!!! I imuno i genetiku!!!! A pak se vse podarilo hned na 1. iVF:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
4.12.11 18:01

A ke komu v ČB chodíš? Mě víc vyhovoval Michálek… rozhodně se nedej a vydupej si vyšetření u Čutky na genetice - včetně imunitního!!! Ale standart je udělat tato vyšetření po druhém neúspěšném IVF, do něhož se počítají i KETy… Já jsem byla v Artu spokojená, ale člověk se nesmí nechat odbít!!! To bohužel platí všude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
4.12.11 18:10

No já nevím co si o nich myslet.To si vydupám nechci všechny pokusy vyplejtvat a pak zistit ,že by to šlo kdyby udělali tohle a tamhleto neměla bych nato finačně jít do nehrazeného pokusu už tak je to dost náročné a mam pak výčitky ,že beru rodině od huby už kuli malí.Ty máš dítě a s kolikátého pokusu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
4.12.11 20:22

My máme dvojčátka na 2 IVF - na první pokus nám nezbylo nic na zmrazení, z druhého byla 4 embrya a 2 se chytla a 2 máme ještě „u ledu“ :-D A nemůžeš se domluvit s gynekologem? Ten tě taky může poslat na imunovyšetření… tam spíš bude problém, než v genetice ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
4.12.11 20:36

no četla jsme ale pokud beru prednison ,že pak je imunologie jako zbytečná ,že tím je to jako ošetření ?Ale nevím co je na tom pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10872
4.12.11 21:31

Pokud ti vyjde blbě imuno tak s největší pravděpodobností dostaneš zase Prednison, to je fakt… ale občas je důležité jeho dlouhodobé užívání… Zkus dát dotaz i na www.neplodnost.org! Tam odpovídají doktoři z brněnského Reprofitu - pokud by se nám nepovedla dvojčata, tak bych šla osobně tam!!! I proto, že dost často doporučují nativ, což je pro tělo rozhodně šetrnější :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
4.12.11 22:11

Už jsme tam psal zatím nikdo neodepsal asi musím počkat já mám taky malou s Brna s centra s obilného trhu jak se psal hnedka na poprvé a je fak že tam mají jiný postup jen je to s ruky proto jezdím do Č.b.myslela jsem že všude jsou stejné ceny a stejné metody ale spletla jsme se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí