Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Holky mám takoví problém před pěti lety jsem otěhotněla s centra s Brna hnedka na poprvé s inseminace tak a teď jsme chtěli pořídit Karolínce sourozence a nedaří se jsme docela stoho překvapení ,že to předtím šlo tak snadno.A teď Chodím do centra do Č.Budějovic a už mám za sebou 2 inseminace 2ivf 2ket mam ještě 8 zmražených.A pořád nic
Ale je fak ,že nevím co si mám o Č .Budějovicích myslet ještě mě žádné vyšetření nedělali proč to nejde.Vždy když se jich na to zeptám mě řeknou ,že je to zbytečné tak nevím
prý na genetiku nemusím kuli tomu ,že mám dítě.Na vyšetření imunologie prý taky ne když se nám sami spojují embria s vajíčkama a vyvíjej se dobře tak fak nevím co je na tom pravdy a jaké máte vy zkušenosti,a co byste mě radili ? Už jsme přemýšlela o změně centra ,ale mam tam tech 8 emb tak nemůžu
to že se poprvé zadařilo hned …nemusí znamenat, že teď se podaří taky stejně rychle. jinak…co se týče vyšetření…tak nemyslím, že imunologie je zbytečné vyšetřovat…já si to po 4IUI a 1 IVF doslova vydupala a ejhle…alergie jak na sperma partnera, tak na embryonální obal…a to byly vyjíčka kvalitní a embrya se vyvíjela, jak měla…takže po léčbě se druhé IVF podařilo!
do jiného centra můžeš úplně v pohodě a zmražená embrya se dají z jednoho do druhého v pohodě převézt…v Plzni, kde jsme absolvovali druhý IVF mi říkali, že mi daí jen vyplnit formuláře a převoz z pražskýho centra si sami zařídí… ![]()
Fak a platila si za to myslím ten převoz?Jo to mi je jasné ale říkali mě že když se mě sami oplodní tak že na sperma alergická nemůžu být
ještě jsme to nezrealizovali ten převoz…nějak se k tomu nemůžeme dokopat
ale nějakej poplatek tam tušim je…ale ne velkej…každopádně CAR v Plzni můžu vřele doporučit…i dkyž na Č. Budějovice jsem nic šatnýho neslyšela…ale asi mají svý postupy…mě všichni včetně mýho gyndaře tvrdili, že imunologii dělají po 3 nevydařených IVF…což mě přijde pozdě…
třeba nemusíš mít na sperma alergii ale na ten embryonální obal ano…doktor mi vysvětloval že s přibávajícím věkem se tohle riziko zvyšuje…protože po třicítce se tělo ženy spíš připravuje na babičkování než na mateřství… ![]()
jo je mi 30:-) Noto mě taky to už je na nic když nemáš pokusy ![]()
nejdřív možná zkus jiný CAR…ono i změna prostředí mnohdy pomůže…v Gestu mi tenkrát říkali, že sami doporučujou pacientkám změnu CARu po několika nepodařených pokusech…
a uvidíš..třeba budou mít jiný postupy, jinej přístup…nemyslím lepší…prostě jinej a prospěje vám to
držim palce!!
Me delali ve zline vsechno!!! I imuno i genetiku!!!! A pak se vse podarilo hned na 1. iVF:)
A ke komu v ČB chodíš? Mě víc vyhovoval Michálek… rozhodně se nedej a vydupej si vyšetření u Čutky na genetice - včetně imunitního!!! Ale standart je udělat tato vyšetření po druhém neúspěšném IVF, do něhož se počítají i KETy… Já jsem byla v Artu spokojená, ale člověk se nesmí nechat odbít!!! To bohužel platí všude ![]()
No já nevím co si o nich myslet.To si vydupám nechci všechny pokusy vyplejtvat a pak zistit ,že by to šlo kdyby udělali tohle a tamhleto neměla bych nato finačně jít do nehrazeného pokusu už tak je to dost náročné a mam pak výčitky ,že beru rodině od huby už kuli malí.Ty máš dítě a s kolikátého pokusu?
My máme dvojčátka na 2 IVF - na první pokus nám nezbylo nic na zmrazení, z druhého byla 4 embrya a 2 se chytla a 2 máme ještě „u ledu“
A nemůžeš se domluvit s gynekologem? Ten tě taky může poslat na imunovyšetření… tam spíš bude problém, než v genetice ![]()
no četla jsme ale pokud beru prednison ,že pak je imunologie jako zbytečná ,že tím je to jako ošetření ?Ale nevím co je na tom pravda
Pokud ti vyjde blbě imuno tak s největší pravděpodobností dostaneš zase Prednison, to je fakt… ale občas je důležité jeho dlouhodobé užívání… Zkus dát dotaz i na www.neplodnost.org! Tam odpovídají doktoři z brněnského Reprofitu - pokud by se nám nepovedla dvojčata, tak bych šla osobně tam!!! I proto, že dost často doporučují nativ, což je pro tělo rozhodně šetrnější ![]()
Už jsme tam psal zatím nikdo neodepsal asi musím počkat já mám taky malou s Brna s centra s obilného trhu jak se psal hnedka na poprvé a je fak že tam mají jiný postup jen je to s ruky proto jezdím do Č.b.myslela jsem že všude jsou stejné ceny a stejné metody ale spletla jsme se