Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj, chtěla jsem se jen zeptat, zda je mezi Vámi taky někdo, kdo měl (či má) všechna vyšetření ok a miminko se i přesto nedostavuje?
Zajímaly by mne nějaké třeba i babské rady, jak na to . . .jsem mladá (25) a spousta lidí mi říká, máš času dost atd, ale když jsem mladá, tak by přeci neměl být důvod trpět neplodností, ne? Já v pořádku, manžel taky. . . tak co je? A že bych na to byla upjatá si nemyslím, protože za tu dobu snažení (2 roky) jsme řešili spoustu různých potíží a jiných věcí, že mnohokrát na to nebyl čas ani pomyslet
ale i přesto mimi nikde . . teď jsem dostala léky na podporu sliznice (Duphaston), tak snad se ledy prolomí . . . je vás tady více s takovým problémem ? ![]()
Ahojky, je mi přes 30 a už pár let bych ráda měla miminko. Partner i já jsme podle lékářů vpořádku. Jednou jsem už měla nakročeno, ale muselo pryč… V našem případě se jedná o hektický a trošku stresující styl života, takže jak píšeš..mnohdy není čas, který je tak potřebný pro stvoření človíčka! Můžu jen poradit ovulační testy a trpělivost, máš moře času ![]()
Měla to tak kamarádka, snažili se přes dva roky, všechna vyšetření v pohodě a furt nic. Ale ted je tušim 9tt, takže určitě není nic ztraceno, věř, že se vám to taky povede ![]()
beruska03 píše:
Ahoj, chtěla jsem se jen zeptat, zda je mezi Vámi taky někdo, kdo měl (či má) všechna vyšetření ok a miminko se i přesto nedostavuje?Zajímaly by mne nějaké třeba i babské rady, jak na to . . .jsem mladá (25) a spousta lidí mi říká, máš času dost atd, ale když jsem mladá, tak by přeci neměl být důvod trpět neplodností, ne? Já v pořádku, manžel taky. . . tak co je? A že bych na to byla upjatá si nemyslím, protože za tu dobu snažení (2 roky) jsme řešili spoustu různých potíží a jiných věcí, že mnohokrát na to nebyl čas ani pomyslet
ale i přesto mimi nikde . . teď jsem dostala léky na podporu sliznice (Duphaston), tak snad se ledy prolomí . . . je vás tady více s takovým problémem ?
nám to trvalo skoro 3 roky, a i když jsem si myslela, že na to nemyslím… tak stejně mě každý měsíc mrzelo, že jsme dostala MS. Takže podvědomě jsem to měla v sobě.brala jsem léky, chodila každej měsíc pravidelně na ultrazvuky na pregnyl a zkoušela gynex femigard kontryhle vše možné nemožné, měřila Bt, nakonec jsem se na vše vyprdla, přestali jsme se s manželem i snažit, milování pro nás už byla jen jako povinnost, takže jsme celý listopad spolu nic neměli… a v prosinci jsme si řekli, že je poslední měsícv v roce, tak to jendou zkusíme, abychom si to pak nevyčítali, ani jsem nevěděla kdy mám ovulaci a nic, protože jsme to přestala sledovat. Byla jsem domluvená i s doktorem, že pokud se do ledna 2009 nezadaří přirozeně, půjdeme do umělého, měla jsem sehnané peníze… a ono nebylo ani potřeba 1.1.2009 jsem zjistila, že sjem těhotná takže u mě sehrála roli fakt asi psychika, protože jsme měli všechny testy v pořádku. takže ti přeji aby se to taky povedlo jak u mně a ty jsi 1.1.2012 přišla na to že jsi těhulka ![]()
zakladatelko, jednak jsou jeste dalsi vysetreni jako ta genetika a imunologie ktera muze odhalit problem a jednak bych rekla ze to bude nejspis taky o psychice, clovek to ma v sobe podvedomne…
wac a druhe co mas na metriku vam slo jak rychle?
díky za odpovědi, já stále doufám, je asi pravda, že člověk si myslí, že na to nemyslí, ale v podvědomí to vrtá
no uvidím .. třeba to nějakým způsobem zlomíme
všem ostatním taky moc držím palce, protože moc dobře vím, jak nám všem je, když přijde menstruace
ppalea píše:
zakladatelko, jednak jsou jeste dalsi vysetreni jako ta genetika a imunologie ktera muze odhalit problem a jednak bych rekla ze to bude nejspis taky o psychice, clovek to ma v sobe podvedomne…wac a druhe co mas na metriku vam slo jak rychle?
hned na druhej pokus
a to jsem tomu nechtěla zas pro změnu věřit ![]()
Zakladatelko, nemám zkušenost vlastní, ale jednu z širší rodiny a jednu od kamarádky. V obou případech byl ten zakopaný pes v životním stylu, v tom urputném „snažení“, přemýšlení o tom den co den, do toho náročná práce. Kamarádka se snažila asi 2 roky, povedlo se, až když s maželem odjeli na dovolenou, kde vše hodila za hlavu (práci, problémy doma) a bylo TO.
Ta má příbuzná se snažila s manželem fakt dlouho, dlouho, nebudu psát jak moc - prostě tak dlouho, až už to fakt vzdali a adoptovali děťátko. A asi po 5 letech od adopce k nim pak přišlo jejich vlastní nádherné vytoužené miminko. Chci tím říct, že naděje je i tehdy, když už si všichni myslí, že umřela. Moc Ti přeju, ať se miminko podaří. Všem vám to, děvčata, ze srdce přeju, uvidíte, že miminka k vám přijdou.
![]()
Švagrová čekala na druhé miminko přez dva roky.Oba uplně zdraví,brala léky na podporu ovu,švagr byl na spermiu.Vše ok.Je fakt,že potom už byla hodně ve stresu,ale nakonec se povedlo.Já otěhulila 4 týdny před ní,tak si děláme srandu,že se po nás opičili
A nechtěli se nechat zahambit ![]()
Držím palečky,at se brzo podaří ![]()
no my máme opakovaně spg, horm profil, hsg, na genetiku čekáme . . .no uvidím kam nás osud zavede
ale nevzdávám se ![]()
nám se to povedlo ve chvíli kdy jsme ubrali na intenzitě snažení…a tulili se jen 2× za celý cyklus…ale nevím zda to bylo tím,ale myslím že jo!
Já například
První bylo napoprvé, ale pak jsem potratila. Na druhé jsem čekala rok a půl (všechny výsledky v pořádku, 2× IUI neúsp.), nakonec jsem otěhotněla po cvičení Mojžíšky. Bez ní bych si stále čekala…
Ahojky Berusko my jsme docela dobrý případ že i když je vše v naprostém pořádku tak mimi nemusí přijít tak rychle a snadno jak si člověk přeje. Ještě ti chybí imunologie tam dost často bývá zakopaný pes. A na mém metříku uvidíš co jsme vše podstoupili než se zadařilo
A když jsem se začala snažit bylo mi necelých 23let.
Téda, právě na ten metřík koukám . . . to musel být hrozný masakr pro psychiku . . taková dlouhá doba… a řekni mi, že pak jsi se na to vykašlala a podařilo se?