Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojky, já osobně z tím zkušenost nemám, ale kamarádčin partner měl taky tuto poruchu, ale nevím co na to bral. Každopádně během tří měsíců byla těhule, tak držím palce ať o jde u vás taky tak dobře ![]()
Já takhle otěhotněla, takže jo, jo a u nás mukolytika nepomohla ![]()
Muj manzel ma mechanickou poruchu plodnosti takovou ze se sperma vubec nedostane z varlat do tekutiny ktera ho prenasi k vajicku!!! Takze mu udelali odber z nadvarlete a za mesic rodime ![]()
Ahoj,
najde se tady někdo, kdo má zkušenost s tímto výsledkem spermiogramu: normospermiogram, ovšem s dodatkem porucha zkapalnění, doporučení je ať manžel užívá mukolytika, gyndr mi řekl, že výsledek je spermiogramu je tedy dobrý a že máme zkoušet dál přirozené početí (snažíme se marně rok). Něco jsem si o tom přečetla a na rozdíl od mého gyndr si to nemyslímm, ale třeba zbytečně plaším. Myslíte, že máme šanci na přirozené početí (já mám hormonální profil OK, ovulace potvrzena folikulometrií, ovu testy i měřením bt), případně nemáte někdo radu, jak to zkapalnění zlepšit, jestli to doporučení užívat mukolytika má nějaký efekt? Nevím, jak dále postupovat, do IVF se bojíme jít, bylo by pro mě hodně rizikové (mám trombofilii, píchám si clexane).
Předem díky za všechny odpovědi
P. S. Omlouvám se za anonym, ale chceme si zachovat soukromí, nechceme, aby okolí vědělo, že máme tento problém.