Umělý přechod

102
12.5.13 19:28

Umělý přechod

Ahojte, jsem právě v umělém přechodu po gynekologické operaci a kvůli endometrióze, každý měsíc si píchám jednu injekci decapeptyl depot. Mám asi sice hloupý dotaz, ale byla jste na tom některá stejně nebo podobně a otěhotněla jste během umělého přechodu??? Nebo po, ale přirozeně a ne díky IVF.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.11.25 17:50

Psychické problémy související s předčasným přechodem?

Ahoj všichni, chci obnovit diskuzi. Kvůli endometrióze mi přestaly mi fungovat vaječníky (ovariální selhání) a minulý týden jsem obdržela výsledky hormonálního profilu - jsem v podstatě v přechodu. Je mi ani ne 40.

Sama na sobě už pár měsíců (cca od dubna) pozoruji tyto symptomy:
1. Vypadaly mi vlasy na jednom místě v hlavě a vůbec nechtějí dorůst. Je to lysinka asi 3×4 cm. Z hlediska kožního tam není žádný problém, ale prostě prý folikuly jsou neaktivní. Nepomáhají vitaminové doplňky, séra - a to ani po půl roce!
2. Neprožívám ani pozitivní ani negativní emoce. Prostě je tak nějak všechno stejné, nudné šedivé. (je pravda, že mám teď hodně náročný režim - 3 práce, 2 děti, manžel s námi nebydlí, ale i tak - je to divné, neznám to, vždycky jsem byla spíš hodně akční a emoce prožívala až moc)
3. Vůbec, ale fakt jako vůbec mě nezajímají chlapi.
4. Já vůbec, ale fakt jako vůbec nezajímám chlapy :mrgreen: A ne, nechodím v teplákách s rozkrokem u kolen a mastnou hlavou. Starám se o sebe tak jako celý život. Ani jsem nepřibrala. Bohužel se to týká i mého muže, který už úplně odmítá se mnou cokoliv mít a v současné době se doma objevuje velmi sporadicky (cíleně si stále bere v práci zahraniční projekty).
5. Celkově mám pocit, že si s nikým nerozumím, že jsem divná a nikam nezapadám.

Menstruaci mám nepravidelnou, někdy silnou, jindy jen špinění 1 den. Teď jsem třeba 36. den a kde nic, tu nic :nevim:

Pomohly by prý preparáty s estrogenem nebo fytoestrogenem, ale ty kvůli endometrióze nemůžu.

Chci se zeptat vás holky, které jste ať už v umělém nebo jako já předčasném přechodu - máte podobné pocity? Jak se s tím naučit fungovat?
A co s těmi vlasy??? Fakt to vypadá příšerně a začala jsem uvažovat o paruce.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex