Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Já vím, čekala jsem takovou radu, ale my jsme jinak bezva pár, jen to mimi nejde
jsme spolu přes 9let… ![]()
Dítko bych opravdu moc ráda… a je pravda, že odběr spermatu musí být strašná věc
něco takového by ten správný partner mohl pro společnou budoucnost obětovat
teď si najednou připadám, že jsem založila diskuzi zbytečně, ale je mi nějak smutno z toho, že bych mohla mít doma někoho, kdo necítí stejně jako já potřebu mít mimčo
Záleží na tom, proč se brání, pokud kvůli odběru spermatu a třeba má pocit, že jste se ještě nesnažili dost dlouho, tak to se dá zpracovat, pokud ale má nějaký svůjosobní etický kodex, kde ivf a jiná pomoc jsou pro něj proti přírodě a zlo, volila bych rozchod, nemůžu někoho nutitněco dělat proti svému přesvědčení
@Gladys ano, přesně řečeno, má v sobě nějaký svůj osobní problém, kdy cokoli proti přírodě nechce akceptovat
@Anonymní píše:
@Gladys ano, přesně řečeno, má v sobě nějaký svůj osobní problém, kdy cokoli proti přírodě nechce akceptovat
No tak to je poněkud průser ![]()
A ty jsi u drbyla? Třeba by stačilo jen podpořit hormony. Navíc asistovaná reprodukce není jen IVF.
Ukecala bych ho na spermiogram. Počítáí spermií pod mikroskopem a prohlížení jejich morfologie proti přírodě myslím není. Pokud bude problém u něj, tak jsi vloji, pokud nebude, mohl by být u tebe a řešili by tebe, on by nic nedělal, třeba by u tebe stačilo podpořit ovulaci a zadařilo by se i bez ivf
@valkil z téhle stránky to právě také vidím, tím, že se snažíme skoro 2roky a nic, začínám se obávat, že miminko nepřijde… snad, třeba se to povede, kdo ví, ale spíš by to chtělo pomoc lékařů
a jak píšeš, než někoho vůbec najdu atakdále… budu já „mimo provoz“ ![]()
sakriš, pročpak nám to nejde přirozeně?? bylo by to tak hezký
vím, může se stát cokoli a třeba s aktuálním chlápkem za pár let nebudu a nebude ani on ani prcek… no na takovou vyhlídku se mi připravovat také moc nechce…
jejda, to je ale budoucnost
@Gladys to bylo právě vrcholné číslo, spermiogram proběhl a je hodně špatný, nebo teda, jak řekla doslova doktorka před ním „má příšerní výsledky“… tohle vyjádření se ještě ke všemu asi dotklo jeho ega nebo co to je za chlapskou „blbost“ a je s ivf konec…
já bych měla být ok, žádný problém u mě nenašli
@Anonymní píše:
@Gladys to bylo právě vrcholné číslo, spermiogram proběhl a je hodně špatný, nebo teda, jak řekla doslova doktorka před ním „má příšerní výsledky“… tohle vyjádření se ještě ke všemu asi dotklo jeho ega nebo co to je za chlapskou „blbost“ a je s ivf konec…
já bych měla být ok, žádný problém u mě nenašli
ou… no tak to je ovšem průser. Jak moc je jinak přírodní? Je to fakt přesvědčení nebo jen výmluva, protože se bojí? Autem jezdí? V domě bydlí? Vařenou stravu jí? K doktorům chodí? Když dostane zápal plic, antibiotika si vezme?
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá zkušenost s partnerem, který má již dítko z jiného vztahu (nebo nemá, to je vlastně fuk) a s vámi se mu nedaří otěhotnět. A tak pokud to nepůjde přirozenou cestou, formě IVF se naprosto brání, ba co víc, vůbec o ní nechce slyšet. Co s tím, když vy o miminko moc stojíte???
díky za reakce…