Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Začla bych pracovat s tím, co je k dispozici. Kontrolní spermio, aby se vidělo, jestli je to lepší nebo horší. Nějaká argumentace, že proti přírodě je spousta věcí a zkusila bych ho zpracovat, čeho se vlastně bojí, pokud jinak dělá všechno, co moderní člověk, tak bych tam viděla spíš strach.
Hergot, založil tady už někdo skupinu chlapů, co mají děti z ivf? Kam by přispívali třeba partneři místních emimiňaček, co mají děti zezkumavky, vypsali svoje pocity a samozřejmě to zakončili sladkou tečkou, jak jsou šťastný z mimina? Myslím, že spousta žen by to pak mohla použít jako argument, ať si ten jejich domítač počte, kolik dětí je z ivf a kolik chlapů už takto děti má
@tamata píše:
podle mě ho zrovna tohle mohlo vyděsit na tolik, aby už v tom dál nechtěl pokračovat a proto se o tom umělým oplodnění i odmítá bavit
tak tak…
zkusím na něj kotvičník a uvidíme
@dvojmatka
prosím, kde se to dá sehnat?? v lékárně?? nebo v prodejně sypaných čajů?? nebo vypěstovat si sami??
@valkil jojo, začal se i divit, že má dítko z minulého vztahu… ale chlapec jako by mu bůhví odkud vypadl
jak je mu podobnej, tak snad je opravdu jeho. Ta prima doktorka říkala, že se spermie hold věkem mění, a je pravda, že klukovi bylo už 18 pryč
@valkil no určitě mu toho v hlavě koluje po vyjádření lékařky hodně, ale o tom i celkem mluví… jen to ivf ne a ne zkousnout
@Anonymní píše:
tak tak…zkusím na něj kotvičník a uvidíme@dvojmatka
prosím, kde se to dá sehnat?? v lékárně?? nebo v prodejně sypaných čajů?? nebo vypěstovat si sami??
spíš v prodejně s bylinkama nebo na netu - jsou to kapky - vůleuh z pupenů http://www.otehotnet.cz/…5201416.html
a ještě doporučuju MACA http://www.prirodnidoplnky.cz/…maca,-kapsle
jinak je jasný, že vyjádření doktorky ho rozhodilo..ta už by sakra měla vědět, jak s lidmi v takový situaci jednat
a SPG se mění a z jednoho výsledku se nestřílí a i když je hodně špatnej, jde to zlepšit! jenom u nás - výsledky takové, že bylo nutné i ICSI - to napíchnutí spermie přímo do vejce, páč ty spermie toho samy nebyly schopné a ejhle, jak toho byly schopné
stačí tomu trochu pomoct ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá zkušenost s partnerem, který má již dítko z jiného vztahu (nebo nemá, to je vlastně fuk) a s vámi se mu nedaří otěhotnět. A tak pokud to nepůjde přirozenou cestou, formě IVF se naprosto brání, ba co víc, vůbec o ní nechce slyšet. Co s tím, když vy o miminko moc stojíte???
díky za reakce…
Pokud by byl zasadne proti IVF ci jine moznosti jak mit dite jinak hez prirozene asi vych tak nemohla zit. Na druhou stranu je mozne, ze k tomu casem dospeje a to vez ohledu na to, ze uz ted na to ma vek, to s tim nema nuc spolecneho. Mam za sebou 8 pokusu umeleho oplodneni a vim, te bez chlapa to nejde, a timted nemyslim jeho geneticky material
. Podpora partnera je nesm7rne dulezita a tady to pkati dvojnasob. Rozjodne bych ho ale nenutila, to by nemuselo delat dobrotu.
@Anonymní píše:
@Gladys to bylo právě vrcholné číslo, spermiogram proběhl a je hodně špatný, nebo teda, jak řekla doslova doktorka před ním „má příšerní výsledky“… tohle vyjádření se ještě ke všemu asi dotklo jeho ega nebo co to je za chlapskou „blbost“ a je s ivf konec…
já bych měla být ok, žádný problém u mě nenašli
Tak asi tady bude ten problem, spousta chlapu potrebuje rozdychat fakt, ze je problem u nich.
@Anonymní píše:
Dítko bych opravdu moc ráda… a je pravda, že odběr spermatu musí být strašná věcněco takového by ten správný partner mohl pro společnou budoucnost obětovat
teď si najednou připadám, že jsem založila diskuzi zbytečně, ale je mi nějak smutno z toho, že bych mohla mít doma někoho, kdo necítí stejně jako já potřebu mít mimčo
co je na tom tak strašnýho když si pomuže mechanicky v místnosti kde nikdo není, zatím co ty by si podstupovala vše ostatní. Můj partner teda bral vše automaticky. Dtě chtěl taky. A pak jsme se tomu ještě zasmáli. Tomu odběru myslím. ![]()
Jestliže mu vadí IVF, že je to proti přírodě, tak bych mu vzala mobil, klasické oblečení, v lese bych vzala větev, udělala bych jí hrot, vypálila ho v ohni, aby byl pevnější a vyslala ho do lesa na lov s tím, že dokud neuloví něco většího než pět kilo, tak ať se nevraci…Přeháním, ale to on taky.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, jestli máte některá zkušenost s partnerem, který má již dítko z jiného vztahu (nebo nemá, to je vlastně fuk) a s vámi se mu nedaří otěhotnět. A tak pokud to nepůjde přirozenou cestou, formě IVF se naprosto brání, ba co víc, vůbec o ní nechce slyšet. Co s tím, když vy o miminko moc stojíte???
díky za reakce…
Manžel má dva potomky z prvního manželství, nám se přes rok nedařilo a vyšlo 1. nativní IVF. Neměl s tím žádný problém
Jen pak u samotného zákroku, kdy nemohl přivézt sperma z domu a musel do kabinky, kdy já ležela na sále při OPU. Ale taky to zvládl ![]()