Umíněné dítě-hlídání

25.4.15 20:19

Umíněné dítě-hlídání

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, chodím hlídat asi 2 letého chlapečka, ale on mě vůbec nechce poslouchat.. Hází po mě hlínu, písek, bábovičky.. A když mu řeknu, že někam nemá chodit-neposlechne tak za ním jdu, vezmu ho a řeknu mu že jsem říkala že tam nemá chodit, jenže on se začne vztekat a všude okolo sebe kope.. Maminka jde okolo a řekne mi, ať ho nechám vyvztekat, případně mu mám dát na zadek, ale mě příde blbý mlátit cizí dítě.. :nevim: Prosím poraďte, co dělat.. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
25.4.15 20:20

@Lucie 29.5. ridila bych se doporucenim maminky. Dite je v obdobi vzdoru a potrebuje mit jasne stanovene, co muze a nemuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
25.4.15 20:23

Mám téměř dvouletého syna a mám doma to samé.. Nic jiného, než nechat vyvztekat nefunguje… Mohla bych se na hlavu postavit a nebylo by to k ničemu… Když ho potřebuji dostat z bodu A do bodu B, je to násilím a s řevem - jinak to zatím prostě nejde… Některé děti takové holt jsou. Je příliš malý na nějaké „domlouvání“, nechápe to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
25.4.15 20:30

Ahoj řiď se rady maminky. Mám taky umíněné dítě a v podstatě ve 2 letech zkoušel a zkoušel co vydržíme a hlavně co si může dovolit. Jaké „pravidla“ si nastavíš na začátku, takové to mít budeš. Takže v tomto případě důslednost je na místě.
Hodně štěstí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6726
25.4.15 20:44

Já osobně bych cizí dítě fyzicky netrestala ani s požehnáním maminky, ale mně se fyzické tresty příčí obecně. Autorce doporučuju, protože „učený z nebe nespadl“, aby si načetla knihy jako Respektovat a být respektován, Vychováváme děti a rosteem s nimi (Naomi Aldort) apod. Může zkušensot s takovýn dítětem použít jako motivaci k osobnímu růstu…no a nebo jet v sice doporučených ale přesto nefungujících kolejích a nadávat na dítě, jak dělá věci naschvál apod. :roll: Mám 2leťačku, taky zkouší a lumpačí, ale jde to i bez fyzických trestů a přesto dostatečně důsledně. ale je to mnohem mnohem náročnější na osobnost a vůli rodiče (ale taky je to mnohem účinější ;) Autorka přestaň lamentovat a hledej způsoby, jak by to mohlo jít ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
25.4.15 20:49

Jasně tak nikdo tu nepíše o tom, že by měla dítě ihned trestat, ale pokud opravdu nefunguje domluva? :think: :nevim: nezapomeňme to, že co funguje na naše umíněné děti nemusí fungovat na děti ostatní. Každé v tomto jiné, le taky jsem si se synem zkusila. A ještě stále zkouším a to mu budou v Červnu 3 roky. Každopádně vidíme zlepšení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
25.4.15 20:51

A to buď ještě ráda, že tě nekope, nekouše a neškrábe :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
25.4.15 20:54
@ka2ka píše:
A to buď ještě ráda, že tě nekope, nekouše a neškrábe :zed:

Když si vzpomenu na tohle období brrrrr.Nebo,když se mi dítě začalo válet na zemi v obchoďáku či na silnici

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
25.4.15 20:57

@Jannys tak válení mě asi teprve čeká zatím kouše a škrábe nedávno mi tchán nevěřil, tak jsem mu ukázala jak mám zrasovaný ruce a jaký mám modřiny na nohách jen třeštil oči :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
25.4.15 21:01

@ka2ka Hele tohle dělal syn od kamarádky, ale fakt mazecově to mu bylo okolo 2 let a normálně jí štípal, mačkal tak, že měla fakt modřiny. A když to bylo nesnesitelné takprostě dostal, ale můžu tě uklidnit vyrostl z toho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
25.4.15 21:03
@Jannys píše:
@ka2ka Hele tohle dělal syn od kamarádky, ale fakt mazecově to mu bylo okolo 2 let a normálně jí štípal, mačkal tak, že měla fakt modřiny. A když to bylo nesnesitelné takprostě dostal, ale můžu tě uklidnit vyrostl z toho :-)

tak přesně to samé dělá syn je mu 20m a mačká, štípá, ale tak strašlivě že opravdu mám na rukách i nohách modřiny a když dostane ještě přidá :zed: manžel se mě ptal jestli jsem se poprala s naším kocourem protože jemu to nedělá :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7065
25.4.15 21:06

@ka2ka neboj vyroste z toho. Muj tohle naštěstí nemel, ale zase obdobi vzdoru byl mazec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27705
25.4.15 21:07

@Jannys já se taky utěšuju tím, že mě snad do patnácti kousat nebude :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
25.4.15 21:15

Mam doma to.same :-) A uz jedu druhe kolo. Syn byl. vzteklina hrozna, valel se, rval, jak nebylo po jeho, byl konec. Nepomahalo nic - premlouvani, vymenny obchod, dat na prdku. Snazila jsem se tem situacim predchazet, ale neslo to pokazde, takze jsem s sebou vsude tahala kocar. Jak byla scena, proste jsem ho nalozila a jelo se. Ted je v kritickem veku dcera. Ucinena princeznicka, porad v ruzovem, sponecky, proste sladous. Ale sceny zacina delat taky :-D Proste chce jit prostredkem krizovatky - coz nedovolim - takze si sedne na bobek a rve. Vzit ji nemuzu, to se ruzne vesi a prohyba, takze to taky vypada,.ze budu vsude tahat kocar. Vyrostl z toho kazdej :-D Prej to znaci silnou osobnost, to mi rikal psycholog. No nevim. Uz to moc neresim, fakt to prejde, tohle je holt nutny zlo u nekterych deti. Ja kdyz vidim dite, ktery vzorne kraci vedle maminky, tise zavidim, moje obe litaji, za ruku nechteji v zadnem pripade, pro me proste nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
25.4.15 21:16
@Lucie 29.5. píše:
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, chodím hlídat asi 2 letého chlapečka, ale on mě vůbec nechce poslouchat.. Hází po mě hlínu, písek, bábovičky.. A když mu řeknu, že někam nemá chodit-neposlechne tak za ním jdu, vezmu ho a řeknu mu že jsem říkala že tam nemá chodit, jenže on se začne vztekat a všude okolo sebe kope.. Maminka jde okolo a řekne mi, ať ho nechám vyvztekat, případně mu mám dát na zadek, ale mě příde blbý mlátit cizí dítě.. :nevim: Prosím poraďte, co dělat.. Děkuji

vyvztekat klidně na zadek ne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect