Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Já myslím, že by se mohlo zklidnit, prostě je moc temperamentní.
@Anonymní píše:
Ještě chci dodat, bude nám 2,5roku
Normální,
lidí si nevšímej, projevy dítěte moc neprožívej, nebo se mu to zalíbí ještě víc. Na našeho špunta zabírá, když hodím obrácenej úsměv. To se ptá co jeeee? Už ale začíná mít rozum, dá už se to trošku ovládat, už mu 3 byly.
Taky je to ta starší, nevím člověk si s nima dá práci, hraje si s nima, nebo je to tím, manžel je na cestách a já to mám na hrbu. Musím říci, že výchova dvou dětí najednou je dost náročná. Přitom je mám ráda ty moje holčičky i zlobivé
![]()
Kašli na lidi kolem, uklidní se časem. je to povaha a to prostě neovlivníš. Pokud ti to vadí, tak s nimi nechoď do obchodů. ale počítám, že to je nerealizovatelná rada, protože jíst se musí. Jinak já v tomto věku měla v obchodě středem pozornosti obě děti (teda se 4-letým rozestupem postupně) - pravidelně se váleli po podlaze s řevem na celý supermarket. Kdo má děti, takto pochopí (pokud nemá první ve věku miminka, tam pochopí časem
) a kdo je nemá nebo už dospělé, tak to bude odsuzovat a na ty kašli. Já když vidím v obchodě hlasité dítě, tak si trochu škodolibě říkám, že jsme na tom byli podobně (a pravda je, že s tím mladším čtyřletým děláme rámus stále, ale to spíš křičím já, protože mi zdrhá.
)
Přestane. Nebo kolik znáš dospělých, co by se takhle chovali?
To, že se lidi otáčejí, je jejich problém.
@Anonymní píše:
Dobrý den, co mám dělat s dítětem, které je v obchodě středem pozornosti, křičí bez důvodně no chová se že se lidi otáčí, mám dvojčátka jedna je klidnější a druhá to je zvíře. Když jí říkám co se má dělat tak to je jako kdybych mluvila do dubu. No máme publikum, myslíte že to přestane nebo to zůstane? Ve školce mě ukamenujou.
Dát jasně najevo, že takové chování je nepřijatelné. Jak, to je těžko říct, na každého platí něco jiného. Ale určitě to nenechat jen tak proběhnout bez reakce.
@Dana 07 píše:
Já myslím, že by se mohlo zklidnit, prostě je moc temperamentní.
výborná rada a ted ještě jak to udělat?
Zkouši co si k tobě muže dovolit a bude to zkoušet pořád a hlavně na veřejnosti. prostě si toho nevšimej a nakupuj dál at si řve je co ja už viděla scen i na ulici, naštěsti me holky na tohle nejsou, ale take je nemužu vzit do hračkářství to by byl děs a to je jedne 3 roky a druhe 6,jinak sceny nedělaji, většinou jim hned řeknu před obchodem co koupim a co nekoupim když budou vyvádět a pak o dodržim. ono to přejde neboj, kamošky mala lehla na zem v obchodě mlatila pěstičkama o zem a čvala jako pardal, a čím víc lidí okolo tím řvala víc, pak řvala i celou cestu domu některe děti to hold dělaji, některe ne.
Naštěstí v obchodě mi to syn neudělal… dostane rohlík hned při vstupu a potom to žvýká než nakoupím… ale na chodníku se mi to stalo lehnul na zem a začal se vztekat tak jsem ho nechala a dělala že ho nevidím přišla paní(důchodkyně) a začala že jestli ho tak nechám?…no a jak jsem byla vnitřně napěněná tak jsem ji seřvala ať se stará o své…no jak tu bylo psaný kdo ty děti má tak to chápe a kdo ne tak to pochopí až je bude mít
pevné nervy
Ano je to tak, ignorovat, ať si lidi trhnou, a většinou vidím právě ty starší děti jako co koukají, ale okřikáváním dítěte se nic nesvede, viděla jsem to v Parku kde maminky křičela na dítě pač zlobilo a spíš to pak připoutává více pozornosti… takže vydržet a mít pevné nervy a taky jak mi jedna paní poradila to bylo kvůli něčemu jinému: dýchej a dej si čokoládu ![]()
Jo a ještě je velmi dobrá meditační věta: „Přežít, nezabít.“ Opakovaná v duchu pomalým tempem několikrát za sebou. to se bude hodit i v pubertě.
![]()
@nozu pokud budou mít pubertu jak já, tak bude masaker
ale z táty jsem respekt měla, a zároveň ho milovala, pač mě učil vše potřebné k životu, a vidím to i u holek, když dám přes zadek či zvýším hlas, stejně jdou za mámou ![]()
@Anonymní píše:
@nozu pokud budou mít pubertu jak já, tak bude masakerale z táty jsem respekt měla, a zároveň ho milovala, pač mě učil vše potřebné k životu, a vidím to i u holek, když dám přes zadek či zvýším hlas, stejně jdou za mámou
Já jsem od zkušenějších mamin slyšela, že když je dítě na zabití v období vzdoru, tak puberta už by měla být klidnější a naopak.
Dobrý den, co mám dělat s dítětem, které je v obchodě středem pozornosti, křičí bez důvodně no chová se že se lidi otáčí, mám dvojčátka jedna je klidnější a druhá to je zvíře. Když jí říkám co se má dělat tak to je jako kdybych mluvila do dubu. No máme publikum, myslíte že to přestane nebo to zůstane? Ve školce mě ukamenujou.