Časté hlídání - vadí mi to

Anonymní
16.4.15 15:55

časté hlídání-vadí mi to

Ahojky prosím o anonym nemůžu vědet kdo ze známých sem chodí
vadí mi prakticky denní hlídání bratrových dvou dětí. Normálně by mi to nevadilo ale těd když jsem nemocná a prakticky denně kolabuju až do bezvědomí mi to příšerně vadí. co s tím? Problém je v tom že mamka bratrovy vždy řekne že pohlídá ale na mě ohled nebere nikdo neporadíte někdo co by se s tím dalo dělat? otevřeně a na rovinu to nikomu říci nemohu to je zásadní problém díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4760
16.4.15 15:57

No jestli to nemůžeš říct na rovinu a otevřeně, tak s tím asi neuděláš nic než tam v tu chvíli nebýt…
je to tvoje mamka, tak snad by to pochopila, jestli jsi nějak vážně nemocná, ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
16.4.15 15:57

Proč nemůžeš? Jsi nesvéprávná? Méněcenná? 8o
Nebo tam milostivě můžeš bydlet nebo?
Se někam zavři ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.4.15 16:03

Nemám se kam zavřít a když to mamce řeknu řekne že to není tak asto ale je to z měsíce tři týdny sice třeba na dvě tři hodiny ale fakt denně nemůžu ani nikam jít páč těd poslední dva týdny je mi fakt hrozně zle a jsem ráda že dojdu na záchod

• Citovat
  • Upravit
165
16.4.15 16:06

Tak řekni bratrovi, že jsi nemocná a momentálně hlídat nemůžeš. Je na něm, aby si našel nějakou náhradu - ať už mamku nebo někoho jiného. To ty řešit nemusíš. Dokud mu ale neřekneš NE, tak nečekej, že se něco změní. Jasnovidec to není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
16.4.15 16:13

Nevím, proč bys nemohla otevřeně a na rovinu říct, že jsi nemocná a že přítomnost dětí v tuto chvíli nezvládáš. Maminka může dočasně hlídat děti v bratrově domácnosti, nikoli ve své.

Jestliže ovšem máte doma nastavenou komunikaci tak, že si věci na rovinu neříkáte.. a že na sebe dokonce ani navzájem neberete ohledy, když jste nemocní… těžko radit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
16.4.15 16:15
@Anonymní píše:
vadí mi prakticky denní hlídání bratrových dvou dětí. Normálně by mi to nevadilo ale těd když jsem nemocná a prakticky denně kolabuju až do bezvědomí mi to příšerně vadí. co s tím? Problém je v tom že mamka bratrovy vždy řekne že pohlídá ale na mě ohled nebere nikdo neporadíte někdo co by se s tím dalo dělat? otevřeně a na rovinu to nikomu říci nemohu to je zásadní problém díky

mohu mít dotaz? Proč si myslíš, že je tvou povinností hlídat tvému bratrovi děti? Obzvlášť, když ti to vadí a tvůj zdravotní stav to neumožňuje? Ty jsi mu za něco zavázána, nebo v čem je problém?. Trochu asertivity - řekni, že je ti zkrátka zle a teď se ti to nehodí 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13141
16.4.15 16:17

Já nějak nepochopila, kdo vlastně hlídá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
16.4.15 16:19

A vadi ti ty deti nejak objektivne ci jen zarlis, ze se pri nemoci nevenuje pozornost tobe? V cem ti ty deti vadi? To by pomohlo si ujasnit, to se pak da mnohem lepe resit. Pokud ti vadi, protoze proto, tak to pak reseni nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
16.4.15 16:20
@omites píše:
Já nějak nepochopila, kdo vlastně hlídá?

Maminka - zakladatelka s ní zřejmě žije ve společné domácnosti a přítomnost dětí jí vadí, protože je nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30975
16.4.15 16:21

@omites hlida zakladatelky mamka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
16.4.15 16:30

No možná jsi nemocná a kolabuješ právě proto, že jinak neumíš říct svůj nesouhlas a tvá nemoc je jediná možnost, jak se projevit.

Čeho se bojíš? Že na tebe bude brácha naštvanej? Že ti příště nepohlídá on? Že tě budou mít míň rádi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
16.4.15 16:48
@Anonymní píše:
vadí mi prakticky denní hlídání bratrových dvou dětí. Normálně by mi to nevadilo ale těd když jsem nemocná a prakticky denně kolabuju až do bezvědomí mi to příšerně vadí. co s tím? Problém je v tom že mamka bratrovy vždy řekne že pohlídá ale na mě ohled nebere nikdo neporadíte někdo co by se s tím dalo dělat? otevřeně a na rovinu to nikomu říci nemohu to je zásadní problém díky

Bydlíš s mamkou a jsi nemocná, bratr k vám dává hlídat děti, které ti vadí. Shrnula jsem to dobře? Nemůžeš se někam zavřít, aby tě ty děti nerušily? Když mamka chce hlídat, ty s tím nic nenaděláš. Jen ji požádej, ať tě z toho vynechá, ale to by snad měla sama vědět, že potřebuješ klid. Promluv si s mamkou.

• Citovat
  • Upravit
16.4.15 16:50

Říct mu to narovinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
16.4.15 16:50

Hlídáš ty nebo máma

• Citovat
  • Upravit