Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pokud mamka hlídá na dvě, na tři hodiny, nemůže vzít děti ven, nebo hlídat u bráchy doma?
Vzhledem k tomu, že nejsem zdravá a vím, jaké to je, když je mi blbě a měla bych se starat vedle syna ještě o dva synovce, Tě úplně chápu. Ale měla bys o tom mluvit. S mámou i bráchou. Mamka by mohla hlídat u bráchy, ne?
Ty děti tě ruší v učení? Předpokládám, že jsi ještě na škole. Děti umí být hlučné, ale když se jim nemusíš přímo věnovat ty, tak bych poprosila maminku, aby jim vymyslela třeba ze pár dnů nějakou klidnou zábavu nebo s nimi zašla na procházku ven, už je teplo. Když ti není dobře, tak by to měla mamka pochopit, očividně je to hodná ženská, když hlídá každý den vnoučata.
@Anonymní píše:
Nemám se kam zavřít a když to mamce řeknu řekne že to není tak asto ale je to z měsíce tři týdny sice třeba na dvě tři hodiny ale fakt denně nemůžu ani nikam jít páč těd poslední dva týdny je mi fakt hrozně zle a jsem ráda že dojdu na záchod
Vy žijete v garsonce?
@Anonymní píše:
Ahojky prosím o anonym nemůžu vědet kdo ze známých sem chodí
vadí mi prakticky denní hlídání bratrových dvou dětí. Normálně by mi to nevadilo ale těd když jsem nemocná a prakticky denně kolabuju až do bezvědomí mi to příšerně vadí. co s tím? Problém je v tom že mamka bratrovy vždy řekne že pohlídá ale na mě ohled nebere nikdo neporadíte někdo co by se s tím dalo dělat? otevřeně a na rovinu to nikomu říci nemohu to je zásadní problém díky
Moje máma se chová stejně. Bráchovi hlídá 1 dítě. Mně nepomohla, ani když jsem byla nemocná. Některé mámy to tak dělají. A u mne se s tím nedalo dělat nic. I když mne to dost bolelo!
Vis co, posli mi na brachu cislo nebo mail, ja mu to teda sdelim, kdyz ty nejsi schopna. Nebo co jsi sledovala tim dotazem? Ze to tu za tebe vyresime? A kolik ti je?
Příspěvek upraven 16.04.15 v 18:40
@Ester13 píše:
Vzhledem k tomu, že nejsem zdravá a vím, jaké to je, když je mi blbě a měla bych se starat vedle syna ještě o dva synovce, Tě úplně chápu. Ale měla bys o tom mluvit. S mámou i bráchou. Mamka by mohla hlídat u bráchy, ne?
Ale pokud to chápu, tak děti hlídá máma, zakladatelce vadí jen to, že tam prostě jsou… A to osobně moc nechápu… ![]()
@kate02 píše:
Ale pokud to chápu, tak děti hlídá máma, zakladatelce vadí jen to, že tam prostě jsou… A to osobně moc nechápu…
Já to chápu. Když je mi blbě, není to třeba „jen“ jako chřipka, je to milionkrát horší a ptřebuju odpočívat, bohatě mi stačí můj syn. A to prostě vlastní děti a jejich projevy jsou pro matku v pohodě. Mít doma ještě dva synovce, tak mne vezou. Děti jsou děti a jednoduše nemůžou mírnit své přirozené projevy (hlasové, dupání, zvuky při hraní si s hračkami…) jen proto, že je dospělému zle. Proto chápu, že když je na tom takto, denní hlídání byť babičkou, je prostě nesnesitelné. A to ty děti může milovat sebevíc.
Nevím co řešíš. Bud ráda, že můžeš bydlet u své matky. Tvá matka si ve svém bytě/domě může hlídat koho chce.
@Claire00 píše:
Nevím co řešíš. Bud ráda, že můžeš bydlet u své matky. Tvá matka si ve svém bytě/domě může hlídat koho chce.
Ty ses teda husta"bud rada, ze muzes bydlet u mamky" treba je zakladatelka nezketila, chodi do skoly a potrebuje klid na uceni. Kde by tak asi mela podle tebe bydlet. To ze denne pani hlida vnoucata je hezke, ale chtelo by to ohled i na mladsi dceru, ktery tu evidentne chybi.
No budeš jim to muset říct - aspoň mámě. Jiné řešení nevidím ![]()
@Ester13 píše:
Já to chápu. Když je mi blbě, není to třeba „jen“ jako chřipka, je to milionkrát horší a ptřebuju odpočívat, bohatě mi stačí můj syn. A to prostě vlastní děti a jejich projevy jsou pro matku v pohodě. Mít doma ještě dva synovce, tak mne vezou. Děti jsou děti a jednoduše nemůžou mírnit své přirozené projevy (hlasové, dupání, zvuky při hraní si s hračkami…) jen proto, že je dospělému zle. Proto chápu, že když je na tom takto, denní hlídání byť babičkou, je prostě nesnesitelné. A to ty děti může milovat sebevíc.
Já to nechápu, chápala bych to v situaci, kdy je musí hlídat ona osobně… Mně se teď vrátily zpátky migrény, takže prostě nejsem absolutně schopná x hodin fungovat, prostě hotovo… Ale když je mi fakt blbě, tak prostě vypínám a „ignoruju“ cokoliv, co se mě přímo netýká… I kdyby děti vedle v pokoji ten pokoj demolovaly, tak to jde prostě v tu chvíli mimo mě… ![]()
@Ester13 píše:
naprosto souhlasím
@kate02 píše:
Já to nechápu, chápala bych to v situaci, kdy je musí hlídat ona osobně… Mně se teď vrátily zpátky migrény, takže prostě nejsem absolutně schopná x hodin fungovat, prostě hotovo… Ale když je mi fakt blbě, tak prostě vypínám a „ignoruju“ cokoliv, co se mě přímo netýká… I kdyby děti vedle v pokoji ten pokoj demolovaly, tak to jde prostě v tu chvíli mimo mě…
Ale vlastní děti jsou opravdu úplně něco jiného. A pokud jsem to dobře pochopila, zakladatelka děti nemá. Tak to pro ni opravdu může být celkem peklo.
Tak zakladatelka ale nikde nepíše, že je studentka..
No a když říct nic nechceš, tak asi špunty do uší ![]()