Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Máme to doma jako přeskopírák co píšeš
naší malé budou tři až v říjnu, ale taky: uspávat večer i v poledne, jen já, tatínek když jde tak se řve, lehneme v tu ránu čurak, kakat, napít… samosřejmě nic z toho pak nechce když vstanu.. už dostala tolikrát na zadek a nic.. každý večer se snažím vydržet co nejdéle, ale prostě nic:( takže budu taky moc ráda když sem dá někdo nějakou radu ![]()
A ještě začala u babiček dělat, že když se jí chce čůrat chce jít ´´jen´´ s babičkou, ale na záchodě řve že se nevyčůrá dokud nepříjde maminka…
![]()
Nemáš doma mého téměř skoro 3 letého ďáblíka??? Úplně to stejné. Jáprostě musím někdy zatnout zuby a vůbec si nevšímat, nebo by mně asi hráblo.
Když jdeme taky spinkat, tak to je čurat, bobo, pití, motorka a pořád a pořád něco někdy tedy mám nervy opravdu na pochodu.Je pravdou, že já mu sice nedovolímvše, ale rozhodně jsem měkčí než jeho tatínek, který si stojí za svým.
Na hřišti???Někdy mám fakt strach on je takový ďábel a vždy se stane nějaký incident a je mi opravdu pak trapně i za mně, ale snažím se u pořád a pořád vysvětlovat i když někdy to vůbec nejde. Prostě si vždy řeknu.„BUDE LÍP“ do toho se nám má narodit další ďáblík. Tak snad ten nahoře se umoudří a pošle nám klidného chlapečka
Né sranda beru jakékoliv dítko, které bude hlavně zdravé ![]()
Teď s tím spaním ještě. Zrovna zkouším po roce, aby spinkal sám..zataím je klidný. Tak snad to půjde.
P. S.soucítím s Tebou ![]()
Moje tříletá se vzteká odhadem až 15× denně. Jsem z ní někdy na palici. Dobré je, že jsem pochopila, že důslednost se vyplácí a dokážu už na ni být opravdu tvrdá. Bylo hodně těžký se to naučit - pro mě to na rodičovství bylo to nejtěžší. Se mnou už tolik neoře, máme spolu jasná pravidla. Ovšem tatínek je měkký a když je doma, nestačím se divit.
Uspávat musím taky, ale u nás je to tím, že my jsme odmalu s mužem uspávali takto, abychom si malou užili, taková chvilka pohody po celém dni. Čili toto mi nevadí, s tím jsem počítala. Je moc fajn se večer přitulit. Trochu blbý je, že tam často vytuhnu a večer je v háji, to je riziko ![]()
@Jannys Neboj, to bude dobrý, mám k vzteklounce tříměsíční miminko a je zlaté, zlaté, zlaté, je tak hodné, že pořád nevěřím, že je moje ![]()
@Annci
no neke
Mně to čeká v Červnu tak doufám. Jinak nechci, aby to vyznělo jako že si stěžuji, ale někdy je toho opravdu hodně, ale co budu vykládat matkám živých dětí ![]()
Mám doma 2 čerty…3 a 1 rok…tříletý si dokáže hrát sám…třeba s kladivem, nebo začne kreslit po zdi…nebo si vyšplhá pro nože, které už prostě výš dál nemohu..takže taky nic moc
… s mladším se většinou perou, takže trnu, co se opět stane…ohledně uspávání…měli jsme problém, ale jde o důslednost…a dítě to pochopí…teď si starší chodí sám lehnout do pokojíčku, pustíme pohádku na cd…chvilku tam s ním jsem, pak řeknu, že se jdu koupat, abych voněla jako on…a že za chvilku přijdu a do 5ti minut spí..je fakt, že už měsíc chodí do školky a učitelky mě upozorňují na nějaké věci a já se to snažím korigovat…důslednost a opět důslednost…ty jsi rodič…tak hodně štěstí…snad se to srovná brzy
![]()
Každý dítě je jiný nejstarší se vztekal až do čtyř let ale zase na spaní byl výborný usínal sám v pohodě. To naše tříletá slečna taky večer courá myslým ale že je důležitý být důsledný. Ví že se může přijít vyčůrat pak pro mléko do láhve a pak už nic netoleruju chvíli se vzekala ale teď si zvykla a je to ok ![]()
Dobrý vecer. Snad radši anonymně
Mám 3letou treperendu. Abych šla k otázce. Za prvé vubec si neumí hrát sama a tam už to začíná to je mamko hrát a jak nejdu tak vztek, knourani atd..vím, ze to chce být důsledná a NE..ale chtela bych znát od vás zkušenějších jk jim to vysvetlujete. To je i když jsme mezi dětmi..musim být furt u ni ikdyz tam má děti
Vecer jí stále uspavam..vymyslí si kakat, curat a nic jen mě chce vytáhnout. Prosím dejte rady. J prawda ze já na ni zmekcila pak byla nemocná ale už dávno není a vážně toho využívá. Jo a před babickami to ze mě má vubec dobrý den.