Umístění sušičky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
270
5.10.14 13:46

@maggie79 Trošku se srazí, ale stačí to po vyndání ze sušičky natáhnout a je to v pohodě - dělají mi to třeba hodně ponožky nebo punčocháče. Jinak jsem zjistila, že člověk musí být trochu otrlý a občas zariskovat, protože podle etiket a instrukcí od výrobců oblečení bys nedala do sušičky skoro nic (je to od nich podle mě ve spoustě případů alibismus). Takže naopak tam dávam akoro všechno, až na věci, které jsou choulostivější na první pohled (třeba drahá krajková podprsenka apod.). Také je potřeba počítat s rychlejším opotřebováním oblečení, protože sušička do filtrů odchytává uvolněná vlákna, prach apod. Ale není to nic drastického a rozhodně bych neměnila s tou otročinou před sušičkou - kromě toho, že nemusím prádlo věšet a zase sundavat ze šňůry, tak minimálně žehlím - prádlo ze sušičky opravdu stačí v naprosté většině případů poskládat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.10.14 13:48
Ne, to opravdune, já tedy suším na nižší teploty, ale nákup nového oblečení ne. Ale prostě malinko se to zmenší, no :lol:
@K82 píše:
@terinka4444
Takze mam cekat nakup nového obleceni:)?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.10.14 13:50

A cpu tam všechno, všechno, krom softshellek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8114
5.10.14 13:52

@K82 moje sestra má sušičku na chodbě schovanou ve vestavné skříni :palec:. Je z ní pouze teplo, vlhko ne. Ale asi záleží jakou sušičku vybereš. Ona má Beko s tepelným čerpadlem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
5.10.14 13:56

Diky vsem za tipy! Napsala jsem ještě na to levneelektro.cz, zda se delaji ty 40cm, pac sice to v jejich popisu vyberu susicky mají zminene, ale ja ji proste nikde nenasla, nemin hluboka je, tusim, 53cm. A jinak bych asi riskla tu komoru, protože byt je maly a nechci mit všude nahazene susici se pradlo, nebo ty hory na zehleni :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maggie79
5.10.14 13:59

@terinka4444 jako otrok jsem to ti něbudu povídat. peru denně, někdy i 2×, moji tři chlapi jsou čuňata, navíc opatlávají i mě pořád dokola, takže hotovo :zed: :zed: ješte k tomu máme psa, takže podzim/jaro když mění srst je očistec, se otřeš a nohavice celá od chlupů. takže šup do pračky ptz váleček u nás moc nezabírá :zed: :zed: prostě mohla bych se tím živit :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
69235
5.10.14 14:07

@maggie79 ty jo, tak to uvidíš, co bordelu ještě zbývá po vyprání, bordelu a chlupů na tom oblečení. To všechno je pak na filtrech sušičky. A prádlo je měkké a nadýchané. Já tuhle prala velké povlečení, hodila jsem k tomu dva ručníky, Venku krásně, říkala jsem si, hodím to na sluníčko, ať to voní létem, no děs :mrgreen: tvrdý, hnusný :mrgreen: všichni to poznali, že prý co s tím je, že to škrábe :mrgreen: jsou zhýčkaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maggie79
5.10.14 14:16

@terinka4444 no co jde z pračky vím, máme jí už pomalu 11 let (psa), ale přijde mi že nikdy takhle nelínala, až co jsou děti. a ty se s ní ochotně mazlí, lezou jí do pelechu atd… někdy je mi fakt do breku co všechno dělám pro to abychom nechodili jako čuňata, kolik času mě to stojí a je mě to k ničemu :,( žehlím kolikrát do půlnoci, ptz přes den to prostě nejde. už je to čím dál neúnosnější, že už jsem se zařekla že jí prostě chci… jinak mě brzo odvezou :,(

• Citovat
  • Upravit
5473
5.10.14 15:00

Když jsem vybírala sušičku, snažila jsem si o nich něco na netu načíst a psali, že i kondenzační sušička má být umístěna v dobře větrané místnosti. Já jsem takový poctivec, co se drží návodů, tak jsem zvyklá při každém sušení otevřít v místnosti okno (máme ji v technické místnosti na pračce). A zdá se mi, že to teplo je tam potom takové „vlhké“, těžké. Ale zas zkušenosti výše uvedené mluví jinak, tak nevím.

Jinak sušičku mám asi rok a čtvrt a od prvního použití jí miluju a všude hrozně chválím, protože fakt ušetří spoustu žehlení. Nejde jen o nezmuchlanost, ale hlavně o tu měkkost, to je prostě znát, hlavně když už člověk zná prádlo ze sušičky. Přesně, jak píše @terinka4444 jsem v létě pověsila ručníky ven na sluníčko, jakože ušetřím, dezinfekce sluncem, bělení,…blabla, jenže fakt pak byly hnusné, tvrdé. Prostě je to veliká kámoška :mrgreen:. A hrozně ráda skládám ještě teplé prádlo, to je příjemné (proto se mi nechce složit to prádlo, co tam mám už od začátku týdne usušené, to už teplé nebude :cert: ). Máme Bosch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
6.10.14 11:31

Pro ty, ktere to zajima, vkladam odpoved od prodejce.

Vážená zákaznice,
Na pračky s menší hloubkou než 540 mm nelze umístit sušičku z bezpečnostních důvodu- stabilty.
Do menší místnosti můžete umístit některou z našich kondenzačních sušiček:
http://www.levneelektro.cz/…-kondenzacni?…
sušičky mají kondenzační zásobník 5 l (místo zásobníku na prášek), který se po jednom sušení vylévá.

Jeste jsem poslala doplnujici dotaz, zda dochazi, ve zvysene mire, k uvolneni vlhkosti do okoli. Az odpovi, dam vedet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
maggie79
8.10.14 17:29

Tak mám za sebou první sušení a fakt paráda :palec: s takovouhle ani nevímco budu doma za chvíli vůbec dělat :mrgreen: :mrgreen:
ale chci se zeptat během sušení se mi rozsvítil filtr, že je plný, mám ho vyčistit během toho sušení nebo se to rozsvicuje pokaždý? jako vydrželo to, ale abych to hned nerozbila :zed: :zed:
a v čem kdo perete, měla jsem tam 2 pračky, jednu s aviváží druhou bez a nevoní ani jedno. momentálně peru v lanze :think:

• Citovat
  • Upravit
270
8.10.14 18:27

Tohle všechno bys měla mít v návodu, bude to všechno popsané v postupu, připadně v závadách. Já mam BOSCH a tam je tohle všechno napsané. pokud jde o aviváž, píšou tam, aby se používalo minimální množství. zvykla jsem si jí nepoužívat vůbec, prádlo mi voní od pracího prostředku a měkkost prádla zajistí sušička.

Příspěvek upraven 08.10.14 v 22:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
8.10.14 21:31

@maggie79
No tak to zavist velika :lol:, ja planuju stehovani a tudiz i koupi nejdriv na jare, tak do te doby budu cucet na susak :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16214
8.10.14 21:39
@maggie79 píše:
Tak mám za sebou první sušení a fakt paráda :palec: s takovouhle ani nevímco budu doma za chvíli vůbec dělat :mrgreen: :mrgreen:
ale chci se zeptat během sušení se mi rozsvítil filtr, že je plný, mám ho vyčistit během toho sušení nebo se to rozsvicuje pokaždý? jako vydrželo to, ale abych to hned nerozbila :zed: :zed:
a v čem kdo perete, měla jsem tam 2 pračky, jednu s aviváží druhou bez a nevoní ani jedno. momentálně peru v lanze :think:

S filtrem neporadím, ale na jemnou vůni prádla a omezení statické elektřiny v prádle používám ubrousky do sušičky z dm drogerie, aviváž nepoužívám vůbec, peru v persilu sensitive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
17.1.16 07:37

Dobry den tu pradelnu mate venku ja ji mam venku a nevim jestli ji tam muzu dat a je tam jako senku tak prosim o radu Dekuji Julinka2 :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí