Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A k čemu ti ta informace bude? Je to citlivé téma a každý to zvládá jinak ![]()
@jamik1416 možná se to bude dřív nebo později týkat moji rodiny. A jen potrebuju vědět, na co si dat pak s dětmi pozor, na co se soustředit nebo čeho se vyvarovat.
@Gabusha píše:
@jamik1416 možná se to bude dřív nebo později týkat moji rodiny. A jen potrebuju vědět, na co si dat pak s dětmi pozor, na co se soustředit nebo čeho se vyvarovat.
Tak to je mi moc líto, přeji hodně sil.
Mě taky umřela máma, ale byla jsem už dospělá, bolí to stále.
V případě malého dítěte bych možná zvažovala, zda nevyhledat pomoc odborníka, který by ho tímto těžkým obdobím provedl.
@jamik1416 psycholog je samozřejmost. Ale pak jsou drobnosti, které se třeba dějí doma a ač je dospělí nemyslí zle, dětem to může ublížit. Když zemřela kamarádky babička, tak někdo na pohřbu řekl, ze umřela ve spánku a kamarádka se několik let bála usnout. Tohle je jen příklad.
Pokud je to z takhle nalehave, kontaktovala bych cestadomu.cz , tam vam poradi kvalitne a odborne.
Ano, bylo mi pět.
A kamarádka zemřela, když děti měly 7,9 a 18 let.
@Anonymní píše:
Ano, bylo mi pět.
A kamarádka zemřela, když děti měly 7,9 a 18 let.
A jak jste to zvladala a zvládla?
Nedavno tady byla diskuze, kde pani/slecna hledala takovehle deti s touto smutnou zkusenosti, kvuli praci do skoly myslim. Je to to same?
@Gabusha píše:
@Petája Ja chci spis sbírat zkušenosti těch děti…
Tak to nevim, myslim si, ze tohle je hoooodne intimni a malokdo to bude vytrubovat na inretnet…
A co ti to da, tyto zkusenosti, kdyz tuto vec si clovek proste musi prozit sam? Nikdy to neni jako pres kopirak…
@Zvonielka ne, nás se tahle situace bude tykat, nevime kdy, ale bude
@Anonymní píše:
Možná hloupá otázka, ale je tu někdo, komu zemřela maminka, když byl ještě dítě (pod 10 let)? Jak jste to zvládali?
to je přece nesmyslná otázka - každý člověk, každé dítě zvládá stejné situace jinak - k čemu ti ty odpovědi budou?
V blízkém okolí mám dvě malé děti 5 a 3 roky, kterým před měsícem zemřela maminka. Děti tuto situaci zvládají hodně dobře, jsou ve věku kdy asi nechápou jak je to definitivní. Maminka byla rok velmi vážně nemocná, tak si děti postupně zvykly, že se ne stará i někdo jiný. Nyní o ně pečuje tatínek a babička. Prosím ponechat anonym, info o rodině.
Možná hloupá otázka, ale je tu někdo, komu zemřela maminka, když byl ještě dítě (pod 10 let)? Jak jste to zvládali?