Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nad ramec alimentu otec prispivat nemusi. Cislo bych mu dala. To te bude stat urcite min nervu, nez ten kontakt zprostredkovavat.
A oni se s dcerou jinak nestýkají? Když je u něj a má telefon, tak si ho může normálně přečíst, ne? Jinak tyhle žabomyší války odnáší hlavně dcera, tak na to mysli. Kvůli telefonu za 3 tisíce by mi to za to nestalo…
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
moje dcera dostala telefon 8 let po 3 měsících ji upadl a rozbil se.
Nyní otec, chce nové číslo na dceru, páč jsme ji dělali paušál.
Chtěla jsem po něm příspěvek, ale odmítl, ale s dcerou si psát a volat chce.
Nezajímal se 4 roky a začal až po soudu po navýšení výživného.Nedá ani korun navíc.. Chtěla jsem aby přidal na telefon on ji taky chce psát. Jsem povinná mu kontakt dát?
Nepřála bych vám takového otce.. Mám s ním ustavičně problémy od posledního soudu.
No, ona si evidentně matka s otcem nema co vycitat… Je to jeho dite, je jejim zakonnym zastupcem, takze vymyslet, ze mu nereknes jeji telefonni cislo je akorát vyrabeni problemu.
Dcera k nemůže odmítá jezdit a a pořád si stěžovala že ji otec otravuje na whasApp. Mému příteli říká tati vychovává ji od 10 ti měsíců nikdo ji ve styku nebránil nikdy. Necháváme to na ní ale ona prostě nechce už tu byl ospod a řekla jim ze k němu nechce ze tam hlídá jejich děti a ze chce být s námi a se svou sestrou doma
@Anonymní píše:Číslo mu dej. Tvoje dcera jiného otce nemá, tak to třeba zlepší jejich vztah. Toho otce si jí vybrala ty…
Ahoj holky,
Nezajímal se 4 roky a začal až po soudu po navýšení výživného.Nedá ani korun navíc.. Chtěla jsem aby přidal na telefon on ji taky chce psát. Jsem povinná mu kontakt dát?
Nepřála bych vám takového otce.. Mám s ním ustavičně problémy od posledního soudu.
@VitaminC to samozřejmě vím ale když nechtěl dát ani na výbavu do první třídy tak jsem myslela ze přidá aspoň na nový telefon když i on chce si chce s ní psát
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
Má vyměřené alimenty a není povinen přispívat nic navíc.
A kontakt mu jistě dá dcera sama, pokud bude chtít - nebo až tě poprosí „dáš mi číslo na tátu, abych si ho uložila“, tak jí řekneš „smůla, psát ani volat si s ním nebudeš, protože ten telefon jsem ti koupila JÁ“?
Chudák holčička… být rukojmím takovéhle matky.
@Anonymní píše:
@Magical-eyes ma píšu to shora
Pokud dceru neadoptoval, tak považuji za chybu, žes to dovolila, aby příteli ( k tobě právně taky není nic), říkala tati… Její otec je právně ten, který na ni platí. Z mého pohledu je chyba i na tvé straně…
Příspěvek upraven 17.02.22 v 13:54
Určitě nemá povinnost dávat na nový telefon, pokud má dcera kapesné, část bych jí z něj strhávala, protože na něj má dávat pozor.
@BohunkaP
Nesud když nevíš okolností už jsem psala ze dcera k němu odmítá i jezdit už to řekla i ospodu nebráním a nikdy jsem nebránila sám si zadal o zúžení styku
Tady fakt není chyba u mě sama dcera mi řekla že ji to otravuje že ji pořád vypisuje. A ani neřekla přidej mi mého vlastního tátu do telefonu
Pokud nemá v rozsudku povinnost platit polovinu nákladů na dražší položky, tak prostě nic navíc platit nemusí. Navíc on nemůže za to, že ho dcera rozbila, ne?
A ohledně čísla, nevím, proč by ho nemohl mít. 8 leté dítě snad na telefonu nevisí každou hodinu, aby jí otravovalo, že jí táta píše na WA, ne?
Můj 9 letý syn si kolikrát zprávy na WA přečte až za dva, tři dny
A samozřejmě ví, že když nechce odpovídat (komukoli), tak nemusí
Nebo mu holt řekni, že ona na něj číslo má a až bude chtít, tak se ozve
@Magical-eyes určitě není když otec si dal soudně zúžení styku ja byla proti mám to i v rozsudku že s tím nesouhlasím
@Anonymní píše:
@BohunkaP
Nesud když nevíš okolností už jsem psala ze dcera k němu odmítá i jezdit už to řekla i ospodu nebráním a nikdy jsem nebránila sám si zadal o zúžení styku
Tady fakt není chyba u mě sama dcera mi řekla že ji to otravuje že ji pořád vypisuje.A ani neřekla přidej mi mého vlastního tátu do telefonu
A co jsi jí na to řekla? „Chudinko, je to otrava no“ nebo „zlatíčko, je to tvůj táta, má o tebe zájem, bylo by od tebe hezké, kdybys mu jednou za čas odpověděla nebo poslala nějakou fotku“? ![]()
Ahoj holky,
Nezajímal se 4 roky a začal až po soudu po navýšení výživného.
Nedá ani korun navíc.. Chtěla jsem aby přidal na telefon on ji taky chce psát. Jsem povinná mu kontakt dát?