Povinnosti rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16186
21.2.22 08:56
@BohunkaP píše:
Ano… tak tohle je naprosto typická ukázka toho, jak s dítětem mlátit sem a tam, dělat si z něj rukojmí a zbraň… hlavně aby si to ten syčák, co nechce připlatit, co nejvíc vyžral. :zed: :zed:

No a? Já zas nechápu pitomce, který má problém přispět VLASTNÍMU DÍTĚTI na telefon… :zed: Problém vyrobil on. Proč má matka nést část jeho nákladů jen proto, že on platí nějaké alimenty? Ona se snad nestará? Ty si nějaká „nextka“, nebo jak se vám to říká, žejo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
21.2.22 14:29

Zakladatelko…ten kdo ti tady dava za pravdu tak jsi spokojena a kdo ti oponuje, tak kolem sebe kopes. Mas rovnou napsat, ze chces jen ochajici odpovedi a popleskavani po rameni. No podivej se, za me je to zbytecna schvalnost. Chtelas aby se vidali a meli mezi sebou vztah a kontakt na dceru mu dat nechces💁‍♀️ Nesmyslna zabomysi valka. Je to jednostranna diskuze bohuzel, druhy nazor nezname. Ono je to vzdycky vselijak. Ex myho chlapa tvrdila, ze ji muj chlap mlatil a tak od nej utekla do postele jinyho a zapomnela dodat, ze je tehotna. Az ji ten chlap vykopl na ulici a byla bez penez tak ai vzpomnela na bio otce a hned chtela penize. Absolutne ji nezajimalo jaky to je pro dite ci chlapa, ktery k diteti prisel jak slepy k houslim. Doted o nem vypravi ze ji mlatil proto mu nerekla o diteti. Kdyz ji konfrontujeme vzdycky po nejakym case kdy to v nas buble, kdyz se to opet dovidame a vyrukujeme na ni s tim, ze nikdo ji nemlatil a zdrhla sama za jinym a MAME na to jasny dukazy tak vzdy na chvilku zkrotne. To ja jen tak ze pravda casto byva jina… A neumim si predstavit, te chlap me s deckem vyrazi a ja mu to dite furt podsunjju, vnucuju, hudruju jak jinym detem se venuje a tomu mymu ne, nesouhlasim s nizsim rozsahem styku a pak si dupnu, ze mu nedam telefon na dite. No neni to k smichu? Delej si co chces a jak chces, ale timto pristupem niceho nedosahnes a jediny kdo to odnese je to dite. My doposud valcime s partnerovou ex, jen protoze rada s ditetem manipujw tak behame po psycholozich, soudech a to porad dokola uz dva roky… A naschvalem o nedani kontaktu to zacina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
21.2.22 15:13
@jagis píše:
Zakladatelko…ten kdo ti tady dava za pravdu tak jsi spokojena a kdo ti oponuje, tak kolem sebe kopes. Mas rovnou napsat, ze chces jen ochajici odpovedi a popleskavani po rameni. No podivej se, za me je to zbytecna schvalnost. Chtelas aby se vidali a meli mezi sebou vztah a kontakt na dceru mu dat nechces💁‍♀️ Nesmyslna zabomysi valka. Je to jednostranna diskuze bohuzel, druhy nazor nezname. Ono je to vzdycky vselijak. Ex myho chlapa tvrdila, ze ji muj chlap mlatil a tak od nej utekla do postele jinyho a zapomnela dodat, ze je tehotna. Az ji ten chlap vykopl na ulici a byla bez penez tak ai vzpomnela na bio otce a hned chtela penize. Absolutne ji nezajimalo jaky to je pro dite ci chlapa, ktery k diteti prisel jak slepy k houslim. Doted o nem vypravi ze ji mlatil proto mu nerekla o diteti. Kdyz ji konfrontujeme vzdycky po nejakym case kdy to v nas buble, kdyz se to opet dovidame a vyrukujeme na ni s tim, ze nikdo ji nemlatil a zdrhla sama za jinym a MAME na to jasny dukazy tak vzdy na chvilku zkrotne. To ja jen tak ze pravda casto byva jina… A neumim si predstavit, te chlap me s deckem vyrazi a ja mu to dite furt podsunjju, vnucuju, hudruju jak jinym detem se venuje a tomu mymu ne, nesouhlasim s nizsim rozsahem styku a pak si dupnu, ze mu nedam telefon na dite. No neni to k smichu? Delej si co chces a jak chces, ale timto pristupem niceho nedosahnes a jediny kdo to odnese je to dite. My doposud valcime s partnerovou ex, jen protoze rada s ditetem manipujw tak behame po psycholozich, soudech a to porad dokola uz dva roky… A naschvalem o nedani kontaktu to zacina…

zakladatelčino dítě má tátu, člověka, který se o ní od malička stará. Na druhé straně má zploditele, který se sám úmyslně nestaral, nestýkal, sám úmyslně omezoval kontakt. A zakladatelka dělá naschvál? Houby s octem na kyselo. Dítě kontakt na zploditele má, pokud mu bude chtít dát číslo, může, nikdo mu v tom nebrání. Dítě nic neodnese, pro dítě se nic nemění. Má svého tátu, který ji vychovává, i když není biologicky její a má zploditele, který pro ni nic nedělal a nic nedělá. Když si s ním bude chtít volat, má možnost. Ale rozhodovat si o tom bude dítě, ne zploditel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
21.2.22 15:19

@Arboretka Když je to tak naprosto jednoduchý, že dítě se mu samo může ozvat, tak proč to tak zakladatelka řeší na fóru? A nejdřív i s tím, že otec na nic nepřispeje…

Za mě je to zbytečný naschvál.

A celé jsem to tu popisovala, protože je to „zakladatelčina pravda“ což tak bohužel na fóru bývá, třeba je to taky celé jinak, protože si sama zakladatelka protiřečí. A ano dítě vše odnáší. Tady ta války rodičů odnáší. Ale to se vše projeví až časem…ostatně nebylo to poprvé ani naposled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7953
21.2.22 15:25
@neila píše:
No a? Já zas nechápu pitomce, který má problém přispět VLASTNÍMU DÍTĚTI na telefon… :zed: Problém vyrobil on. Proč má matka nést část jeho nákladů jen proto, že on platí nějaké alimenty? Ona se snad nestará? Ty si nějaká „nextka“, nebo jak se vám to říká, žejo?

No, upřímně, kdyby mi dítě rozflakalo po třech měsících úplně nový telefon, tak bych taky měla problém mu „přispět“ na nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
21.2.22 15:27
@jagis píše:
@Arboretka Když je to tak naprosto jednoduchý, že dítě se mu samo může ozvat, tak proč to tak zakladatelka řeší na fóru? A nejdřív i s tím, že otec na nic nepřispeje…

Za mě je to zbytečný naschvál.

A celé jsem to tu popisovala, protože je to „zakladatelčina pravda“ což tak bohužel na fóru bývá, třeba je to taky celé jinak, protože si sama zakladatelka protiřečí. A ano dítě vše odnáší. Tady ta války rodičů odnáší. Ale to se vše projeví až časem…ostatně nebylo to poprvé ani naposled.

no, zakladatelka se chtěla vypovídat. Mě by taky naštvalo, kdyby otec jen požadoval a nic nedával. Nevěděla, jak to vyřešit, tak se ptala, od toho tady ty diskuze jsou. Nakonec dospěla k tomu, že to nechá na dceři. Což je ideální řešení, protože otec bude primárně otravovat dceru, je na ní, aby se rozhodla, zda-li to chce. Takže dítě se rozhodně, už není malé. Nebudu jako ty zpochybňovat pravdivost zakladatelčiných slov. Totéž můžu napsat já tobě, že jen tu exku očerňuejš a bůh ví, jak to je. A právně, kamarádka má v ruce rozsudek, respektive její exmanžel. V době, kdy on má děti, nesmí zakladatelka dětem volat. Děti totiž po rozvodu jsou na maminku fixované ( on ten tatínek je taky dost využívá k tomu, aby se mstil exmanželce, přestože on si naše milenku) a tou dobou byly děti ve střídavce, otec si ji prosadil, už nejsou, děti z toho bylo hodně mimo a otec nakonec po dvou letech pekla pro děti cuknul. Ale v té době děti večer volali mamince na dobrou noc a otec vyváděl, kamarádka řekla, že pokud jí děti zavolají, tak jim to prostě zvedne, on to dal k soudu a soud konstatoval, že ne, že pokud jsou děti v jeho čase a on si to nepřeje, tak žádný ani telefonický kontakt nebude. Tož takto právo. Zakladatelka nedělá nic špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
21.2.22 15:29
@Sonmi píše:
No, upřímně, kdyby mi dítě rozflakalo po třech měsících úplně nový telefon, tak bych taky měla problém mu „přispět“ na nový.

no vidíš, nechala bys dítě bez telefonu, čímž bys s ním ale nemohla telefonovat. Takže o nic vlastně nejde. Je sprosté mít problém přispět mu na nový telefon, protože s tím máš problém, ale ihned, jak mu ho koupí někdo jiný, tak vyžadovat, aby to díě používalo ten telefon ke komunikaci s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
21.2.22 15:36

@Arboretka Ano, zakladaatelka se nejspíš chtěla vypovídat a chtěla poplácat po rameni jaký je to zmetek, ale pořád jsem toho názoru, že tím co dělá se sama shazuje na jeho úroveň. Jak ji tu někdo nepodporuje tak hned je vytočená. Za mě si sama naběhla už v úvodním příspěvku. A fakt není divný, že tvrdí, že ji ani nepřispěl korunu? Jako to vážně po něm chtěla, aby přispěl a pak hodlala mu nedát kontakt? Nebo kdyby tu 1000 Kč třeba přihodil tak by tento problém vůbec nevznikl? Sama se do toho zamotává. Chápu, má vztek, o jiný děti se stará a o to její ne, na to její nepřispěje a tak dup a ona už mu nikdy nevyjde v ničem vstříc… Ale to je jejich boj a ten se dotýká jejich dcery. Nejdřív píše, že nepřidá ani korunu na nový mobil a sám si s ní taky píše - tak píše nebo nepíše? Jak se ji to hodí do krámu. Asi to bude zmetek, pokud je vše pravda, ale pořád je to zbytečný naschvál. Zbytečně chce mít navrch. A to se té malé vždycky bude dotýkat, děti nejsou hloupí… Za mě tak malé dítě může mít klidně tlačítkový telefon za 800 Kč z bazaru na zavolání, na sms. Pokud ji po 3 měsících co ztratí jeden telefon hned letí koupit další a vzteká se, že ji na to ex nedá, tak to taky může být tím, že ji chce naučit zodpovědnosti jak se chovat k věcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
21.2.22 15:44

@jagis to dítě není malé, je mu osm let. A sakra žije v roce 2022, není malé a už vůbec ne na tlačítkový telefon. Mám stejné dítě doma. A mobil neztratila, spadl a rozbil se, nikomu z vás nespadl mobil a nerozbil se? Udělala to schválně? Vzalaho a mrskla s ním o zem? Tlačítkový starý telefon jsou jen takové kecy části přechytralých lidiček. Nepřidal, neměl potřebu, aby mělo dítě telefon. Jeho volba. Tak ať tatíček dělá, že to dítě telefon nemá a je to. Nebo mu může koupit ten tlačítkový, koupit mu do nej simku na kredit a a být s ním večer ve spojení, pokud o to dítě bude stát. Ale to by stálo prachy, to se tatíkovi nehodí. Nemá žádný nárok si vymrčovat číslo na dítě. Pokud bude dítě chtít, kontakt na sebe mu dá. Pokud nebude chtít, smůla.

Příspěvek upraven 21.02.22 v 15:48

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
21.2.22 15:48

@Arboretka Hele jak vidíš, nemám tu stejný názor na to jen já. Ne všechny jsme takový, že „nepřidal - tak nedám ani já kontakt“. Ale jo, ať to klidně takto zakladatelka dělá, ale já ji v tomto rozhodně plácat po rameni nebudu. A nemyslím si, že tím, že nepřidal, tak nemá potřebu. Pokud vím tak si zakladatelka nechala zvýšit alimenty, který nejsou jen na jídlo, ale na věci obecně, lze tedy tvrdit že svoji měrou na to i přispěl (teď necháme řeči ohledně toho zda má úměrné nebo neúměrné alimenty, zda to je fér nebo není, protože to nevíme).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3600
21.2.22 15:50
@jagis píše:
@Arboretka Hele jak vidíš, nemám tu stejný názor na to jen já. Ne všechny jsme takový, že „nepřidal - tak nedám ani já kontakt“. Ale jo, ať to klidně takto zakladatelka dělá, ale já ji v tomto rozhodně plácat po rameni nebudu. A nemyslím si, že tím, že nepřidal, tak nemá potřebu. Pokud vím tak si zakladatelka nechala zvýšit alimenty, který nejsou jen na jídlo, ale na věci obecně, lze tedy tvrdit že svoji měrou na to i přispěl (teď necháme řeči ohledně toho zda má úměrné nebo neúměrné alimenty, zda to je fér nebo není, protože to nevíme).

však zakladatelka to vyřešila. Dala dítěti číslo na otce. Pokud bude mít dítě zájem, může otci zavolat a to číslo mu dát. Zakladatelka nebrání dítěti v kontaktu. Pokud dítě nebude chtít otci dát své nové číslo, otec na něj nemá žádný nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
21.2.22 15:57

@Arboretka Tak pak je celá založená diskuze vtipná. Tohle není pro mě úplně řešení, je to jen to, že zakladatelka chce mít navrch před otcem. Ale OK, jejich boj. Stejně mě zajímá zda mi zakladatelka odpoví na moji otázku, proč vůbec po otci chtěla peníze na mobil, když ani neplánovala mu dát kontakt na své vlastní dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.2.22 16:00
@Anonymní píše:
Tady je každá zastánce bio otce.

Tak mile dámy
Ten bio otec nás opustil po jejím narození.
Byla jsem s dcerou sama bylo mu jedno ze nemáme co jíst a vyhodil nás z bytu a vy se tu takového zastavate? To snad ne chtěla bych vás videt kdybyste si prošly tim co my.

Zajímal se az kolem 3 tiho veku dvakrát ji viděl pak psal at si ji můj nový chlap osvojí že on už ma svoji novou rodinu to jsem nechtěla.

Pak zadal soud o zúžení styku s tím jsem taky nesouhlasila psala jsem mu ať si pro malou jezdí nechtěl.. Skola nic ho nezajímala. Až když jsem zadala minulý rok o zvýšení výživného tak teprve se začal zajimat protože dostal kopr u soudu. Ano platí alimenty nechtěla jsem po něm peníze jen mu slušně napsala co se stalo a jestli by ji nechtěl přidat na nový telefon napsal mas přítele at to zaplatí že ma dost peněz
Koupil ho zaplatil nemá s tím problém
Ale pak psát sms dceri ve stylu že jestli mu nechce odpovídat na zprávy protože se bojí maminky na to nemám nervy
Chtěla jsem aby se vidali teď když chce nechce dcera a rozhodně ja ji nebudu nutit
A chytré komentáře ve stylu že jsem dovolila aby jinému chlapovi říkala táti je naprosto… když ta dotyčná ví ho.. to jsou přesně ty znudeny chytrý matky

Fakt doba zvracena když se lidi zastávají takových lidí

Je mi na zvracení z toho, co ti tu ty ženský píšou- že se nestyděj. Můj ex je taky za všechny prachy-proto píšu anonymně- ono někdy milé dámy, se chlap chová jinak, dokud žena není doma s dítětem na něm závislá, to se pak chlap může začít chovat jak blb. Ale vy jste tu všechny dokonalý a vševědoucí, se schopností věštit do budoucna.

Zakladatelko, já bych mu řekla, že pokud jí na telefon přidá, dáš mu číslo, pokud ne, zažádala bych si zase o zvýšení výživného, ale číslo bych mu dala. Dala bych mu pravidla, jak moc jí může psát s tím, že je to malé dítě, nemá co trávit x času na whatsupu apod.

• Citovat
  • Upravit
149428
21.2.22 16:30
@VitaminC píše:
Ja ti rozumim, zes nechtela to osvojeni. Penize jsou totiz to jedine „podileni se“ otce. Muj manzel taky mluvil o adopci prvorozeneho. Jasne, predstava je to krasna, ze jsme uplna rodina, ale nechci, aby ex tak lacino vyvaznul.
Chovala jsem se stejne i v tom, ze dokud byl syn maly, sverepe jsem trvala na styku.
Pak prave dostal syn mobil, ma v nem otce a tohle si koriguji sami (byl u nej duben 21 a zari 21) a ja mam ciste svedomi. Udelala jsem maximum pro vztah otec-syn. Ted uz je to na nem a jaksi to nezvladnul. Chapu, ze jsi vztekla a ukrivdena, ty noci, kdy byla nemocna, kdy sla do prvni tridy, kdyz bylo vyzo, kdyz jsi byla unavena a potrebovala jsi pomoct, ale tatinek nic, jen se vezl.
Ale pokud chces radu (predpokladam, ze proto jsi prisla), tak to cislo mu dej, dcera nemusi odepisovat, ale tvoje svedomi bude ciste nadale, je uz dost velka, nechej to na ni, jakou komunikaci a styk bude mir se svym otcem. Nechej to plynout, jednou ti to dcera vsechno vrati a na nej si ani nevzpomene.

Tady bych asi zakladatelko viděla nejlepší radu diskuze. Není to jednoduché, chápu že v tom plaveš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
21.2.22 17:46
@neila píše:
No a? Já zas nechápu pitomce, který má problém přispět VLASTNÍMU DÍTĚTI na telefon… :zed: Problém vyrobil on. Proč má matka nést část jeho nákladů jen proto, že on platí nějaké alimenty? Ona se snad nestará? Ty si nějaká „nextka“, nebo jak se vám to říká, žejo?

Je úplně fuk, kdo co vyrobil - pointa je, že je ubohost řešit to (resp. jakýkoli konflikt) přes dítě… tak, jak navrhuješ ty.

A ne, “nextka” opravdu nejsem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect