Povinnosti rodiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31291
17.2.22 14:00

Za mě nemůžeš nedat číslo na dceru - zavání to omezováním kontaktu. Pokud si dcera sama řekne, že si s ním nechce psát, nemusí. Když bude chtít, může si ho klidně v telefonu zablokovat. Může si ho uložit jako „fotr“, ztišit vyzvánění a hovory ignorovat.
Ale nevytvářela bych problémy tím, že otci najust neřeknu nové tel. číslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22074
17.2.22 14:01
@Anonymní píše:
@BohunkaP
Nesud když nevíš okolností už jsem psala ze dcera k němu odmítá i jezdit už to řekla i ospodu nebráním a nikdy jsem nebránila sám si zadal o zúžení styku
Tady fakt není chyba u mě sama dcera mi řekla že ji to otravuje že ji pořád vypisuje. A ani neřekla přidej mi mého vlastního tátu do telefonu

On je ale její otec - tj. její zákonný zástupce, stejně jako ty.

Že jsi ji nechala, aby říkala „tati“ oficiálně cizímu člověku - i když ten ji vychovává odmalička - to je tvoje chyba a tvoje starost. Takhle malé dítě bude říkat tati tomu, komu ho to matka naučí…

Biologický otec tu je, zajímá se (byť to ze začátku nedělal) a i když se ti to nelíbí, stále na ni má svoje práva. Vybrala jsi jí ho ostatně sama.

Takže ano, měl by mít i její telefonní číslo - a jestliže mu ho nedáš, je to z tvé strany jenom trapná schválnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
17.2.22 14:02

Pokud dcera nechce, aby jí psal, jdou na WA zablokovat oznámení u určité konverzace. Když mu to číslo nedáš Ty, bude tlačit na dceru. To by asi nebylo nejlepší.
Příspěvek na telefon určitě dávat nemusí, pokud to nemá v rozsudku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22944
17.2.22 14:02

A stýkají se vůbec? Chápu to dobře, že spolu nejste pomalu od jejího narození a on nikdy neměl zájem a teď ho začíná mít? :think:
Jestli na ní řádně platí, tak bys mu to číslo asi měla dát, přeci jen je to její otec a nechat to dál na něm, zda si najde k dceři cestu :nevim: ale nic víc bych mu tedy neúčtovala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
17.2.22 14:10

Nechápu, proč mu jakožto bio otci a zákonému zástupci dítěte nedat telefon na dceru. Nicméně ona mu ten telefon nemusí brát, taky si ho klidně může bloknout, že. I když samo na to asi 8 leté dítě nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13235
17.2.22 14:10

Na mě to teda působí tak, že matinka by bio otce nejradši škrtla ze života všech, ale alíky by mohly být ještě vyšší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.22 14:16

Tady je každá zastánce bio otce.

Tak mile dámy
Ten bio otec nás opustil po jejím narození.
Byla jsem s dcerou sama bylo mu jedno ze nemáme co jíst a vyhodil nás z bytu a vy se tu takového zastavate? To snad ne chtěla bych vás videt kdybyste si prošly tim co my.

Zajímal se az kolem 3 tiho veku dvakrát ji viděl pak psal at si ji můj nový chlap osvojí že on už ma svoji novou rodinu to jsem nechtěla.

Pak zadal soud o zúžení styku s tím jsem taky nesouhlasila psala jsem mu ať si pro malou jezdí nechtěl.. Skola nic ho nezajímala. Až když jsem zadala minulý rok o zvýšení výživného tak teprve se začal zajimat protože dostal kopr u soudu. Ano platí alimenty nechtěla jsem po něm peníze jen mu slušně napsala co se stalo a jestli by ji nechtěl přidat na nový telefon napsal mas přítele at to zaplatí že ma dost peněz
Koupil ho zaplatil nemá s tím problém
Ale pak psát sms dceri ve stylu že jestli mu nechce odpovídat na zprávy protože se bojí maminky na to nemám nervy
Chtěla jsem aby se vidali teď když chce nechce dcera a rozhodně ja ji nebudu nutit
A chytré komentáře ve stylu že jsem dovolila aby jinému chlapovi říkala táti je naprosto… když ta dotyčná ví ho.. to jsou přesně ty znudeny chytrý matky

Fakt doba zvracena když se lidi zastávají takových lidí

• Citovat
  • Upravit
22074
@Magical-eyes píše:
Na mě to teda působí tak, že matinka by bio otce nejradši škrtla ze života všech, ale alíky by mohly být ještě vyšší…

Přesně… na jméno mu přijít nemůže, nit na něm nenechá suchou, dcerce o něm téměř jistě neřekne pěkného slova a od miminka ji učí říkat „tati“ někomu úplně jinému… ale alimenty mu nechá zvýšit a příspěvek na telefon by taky chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101869
@Magical-eyes píše:
Na mě to teda působí tak, že matinka by bio otce nejradši škrtla ze života všech, ale alíky by mohly být ještě vyšší…

Jo, pusobi to name úplně stejně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434

Taky velmi záleží jak o otci mluvíš před dcerou. Pokud o nem mluvíš jen negativně, pomlouvaš ho a nereknes jediný milý slovo, tak to dcera pochytí, a není to ani z její hlavy. Je to otec, platí na ni, chce ji vídat. Prijde mi to cely zvláštní. Otce bys nejdradeji poslala k šipku, aby vůbec nebyl, ale peníze a přispívat to jo.

Co by nějaké děti daly za to, aby se tata změnil, a chtěl je začít vídat. Ale víte co, je to vaše rodina, a vy si dělejte co chcete. Hlavně malou nemanipulujte podle sebe. Pokud má sama svůj názor, fajn.

A je to otec, má právo ji kontaktovat a vídat.

Příspěvek upraven 17.02.22 v 14:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.2.22 14:17

@Magical-eyes :potlesk: :potlesk: :potlesk: ja je nutné nepotřebuji když už můj chlap vydělává tolik že se ti o tom ani nezdá

Jde o snahu bio otce :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
17.2.22 14:19

@Noelia_Z ja nevím kolikrát to mám ještě napsat ja o něm špatně před ní nemluvím ona ho vídat nechce mám ji snad nutit?? To rozhodně nebudu

• Citovat
  • Upravit
13235
17.2.22 14:19
@Anonymní píše:
Tady je každá zastánce bio otce.

Tak mile dámy
Byla jsem s dcerou sama bylo mu jedno ze nemáme co jíst a vyhodil nás z bytu a vy se tu takového zastavate? To snad ne chtěla bych vás videt kdybyste si prošly tim co my.

Zajímal se az kolem 3 tiho veku dvakrát ji viděl pak psal at si ji můj nový chlap osvojí že on už ma svoji novou rodinu to jsem nechtěla.

Pak zadal soud o zúžení styku s tím jsem taky nesouhlasila psala jsem mu ať si pro malou jezdí nechtěl.. Skola nic ho nezajímala. Až když jsem zadala minulý rok o zvýšení výživného tak teprve se začal zajimat protože dostal kopr u soudu. Ano platí alimenty nechtěla jsem po něm peníze jen mu slušně napsala co se stalo a jestli by ji nechtěl přidat na nový telefon napsal mas přítele at to zaplatí že ma dost peněz
Ale pak psát sms dceri ve stylu že jestli mu nechce odpovídat na zprávy protože se bojí maminky na to nemám nervy
Chtěla jsem aby se vidali teď když chce nechce dcera a rozhodně ja ji nebudu nutit
A chytré komentáře ve stylu že jsem dovolila aby jinému chlapovi říkala táti je naprosto… když ta dotyčná ví ho.. to jsou přesně ty znudeny chytrý matky

Fakt doba zvracena když se lidi zastávají takových lidí

A proč si ji tvůj přítel neosvojil? Tím by se vyřešilo dost věcí? Dík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.2.22 14:21
@Anonymní píše:
Tady je každá zastánce bio otce.

Tak mile dámy

Fakt doba zvracena když se lidi zastávají takových lidí

Proč jsi jí ho nekoupila ty? Tobě fakt uniká jedna podstatná skutečnost, a sice že tvůj přítel fakt není otec té holčičky a nemá k ní žádnou vyživovací povinnost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.2.22 14:22
@Anonymní píše:
@Noelia_Z ja nevím kolikrát to mám ještě napsat ja o něm špatně před ní nemluvím ona ho vídat nechce mám ji snad nutit?? To rozhodně nebudu

Nutit ne, stačí pozitivně motivovat. Už to není mimino, aby nechápala, co znamená bio otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí