Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojte mamuldy,
mam taku otazku, snad nebudem za uplneho blba. Ako a cim umyvate nocniky? Po cikani a po kakani?
Dik za rady.
Elen
Elen,
já čůrání vylívám do vany, nočník jednou dvakrát vypláchnu vodou a stačí…
Po kakání tam přileju trošku vody a vyklopím do záchodu…pokud se tím nočník neumyje, tak ho vyčistím buď štětkou na záchod nebo vytřu papírem…pak ještě čistá voda a hotovo.
Ovšem není nad to, když se dítko naučí kakat do záchodu ![]()
Taky jsem to řešila…nejlepší byla ta rada se štětkou, samotnou mě to nenapadlo…
Sylva
Ahoj,my vše lijem do záchodu,pak ještě vystříkám savem a vypláchnu.Nejsem úzkostlivá,ale už jsme řešili různé střevní virozy,takže jistota je jistota.
Curani vylejvam do zachoda a pak ve vane vyplachnu vodou a po kadeni dam do nocniku kapku sprchoveho gelu a zaleju horkou vodou a necham to „odmocit“. Samozrejme, ze pokud je nocniku po bobku znecistenej tak pouziju zachodovou stetku, ale stava se nam to minimalne, pac pri kadeni se i cura
Nocniky mame dva, takze to stridame.
Po čůrání vyplachuju nočník teplou vodou a po kakání teplou-jarovou.
Po čurání vyplachujeme nočník vodou normálně do umývadla a na kajdění dávám na dno nočníku proužek toaletního papíru. Jde to pak lehko vyklopit do WC a zase jenom vypláchneme teplou vodou.
Ahoj Ellen,
vyliju či vyklopím to do záchoda a pak umyju teplou vodou v umyvadle. Když už je ale nějaký „zašlý“ tak ho umyju i mýdlem a v pohodě. ![]()