Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Vzhledem k tomu že malá má zácpy, rozhodla jem se ,že jí začnu dle rad kupovat celozrné pečivo. No a v obchodě jsem byla bezradná. Celozrné rohlíky jsou hodně tvrdé. Tak jsem chtěla koupit chleba a zjistila sem, že např. na tmavém rumburském jsou éčka atd. Prosím jaké celozrné pečivo dětem dáváte?
Petuno, já kupuju malé takové grahamové rohlíky, na kterých není ani sůl a ani žádná semínka uvnitř a na povrchu. No ale jestli jsou v nich E, tak o to mě vůbec nenapadlo se zajímat. Kupuju je proto, že nemám strach, že jí nějaké zrníčko zaskočí. A jsou hned měkké a vydrží v pytlíku 2 dny. A ještě z jedné soukromé pekárny úplně černý dýňový chleba, jen odkrojím horní kůrku se semínky. Je krásně měkký a dá se jíst jen tak. Pa Makina
Já éčka nesleduju, ale v ničem.
Takže kupuju celozrnné pečivo v Tescu - housky, chleba, někdy koupíme v pekárně slunečnicové housky či chleba.
Zá:,–(ně nekupuju trvanlivý, protože je podstatně dražší a hlavně mi to přijde kyselé.
Holce to střídám s normálním pečivem (jen tmavé vhodné není).
A zrníčko nám zatím nezaskočilo;)
Přesně tenhle problém jsem u pečiva řešila taky.Nevím, jaké éčka jsi našla na obale, ne všechna jsou špatná(kdybys chtěla, můžu ti poslat netově profláknutý seznam těch nevhodných). Já dávám nejradši synovi obyč chleba, kupuju vždycky malý, takže během dvou dnů u nás zmizí. Bohužel u nás ve městě není prodejna zdravé výživy, ale pokud se mi poštěstí, kupuju v ní klasické celozrnné pečivo, třeba žitné, pohankové.Nevýhodou ale je, že některé děti ho nemusí snášet, protože může nadýmat.
Jinak na zácpu se mi skvěle osvědčilo lněné semínko, pro malochy třeba zamíchané v jogurtu, aby nezaskočilo.
Veru
Ahoj holky,
já to vyřešila domácí pekárnou
. Od té doby, co jsme si ji pořídili, už pečivo vůbec nekupujeme. Peču celozrnný kváskový chleba, vím, co jsem do něj dala a všichni jsou spokojení. Pekárnu můžu s nejlepším svědomím doporučit.
Taky peceme v domaci pekarne
A bez Ecek.
I ja mohu vrele doporucit!!!
Lesina
Ahoj,taky uvažuju o zakoupení pekárny. v nějakém testu byla pekárna ETA jako nejlepší, nemáte ji některá? Díky
My máme pekárnu ETA. Jsem s ní moc spokojená. V návodu mají i recepty. Jinak doporučuju stránky http://www.mybox.cz/…y/index.html
Datez
Četla jsem, že celozrnné pečivo je do dvou let nevhodné
, protože na něj není malý organismus zralý. Pak jsem dávala malé různé druhy ale ne všechno ji chutná.Říkám si, že domácí pekárna je fajn vec. Navrhnu koupi manželovi ![]()
Proc je celozrnne pecivo nevhodne? Fakt me to zajima.
Lesina
Ahoj holky.
Já jsem celozrnné pečivo dávala už od 1 roku. Samozřejmě jsem to střídala s normálními rohlíky. Pořád to tak dělám. Malá ma 2,5. Také mě mrzí, že na některých výrobcích jsou Ečka. Když to zjistím, vracím výrobek zpátky do regálu až si u toho připadám strašně omezená. Kouknu vždycky i na jogurtech a různých krémech a stejně je vracím zpět. Jsem asi hrozná, ale kupuju jen lipánky, tam jsem Ečka nenašla a taky bílé jogurty Klasic. Prosím tady jste zmiňovali ty Ečka, která jsou neškodná, která to jsou? Díky.
Evča
Celozrné pečivo obsahuje příliš vlákniny,kterou neumí deti do dvou let dobře strávit. A navíc je tam riziko vdechnutí drobných semínek.
Marcie, vlaknina se prece nestravuje, je nestravitelna? Seminka jo, to je asi fakt, ale ta vlaknina, to nebude ono…
Holky, nevite nekdo?
Bezne pecu z celozrnne mouky, dost me proto prekvapilo, ze se to nema detem do dvou let davat…
L.
Celozrnné pečivo se opravdu nemá výhradně, ale jinak se smí, jen je vhodné to střídat s obyčejným bílým pečivem - mám dojem, že právě velké množství vlákniny může být ten problém.
Jinak co se zrníček týče, tak to najdete i na bílém pečivu