Únava - jaké vitamíny?

1845
30.3.15 10:23

Únava - jaké vitamíny?

Jaké vitamíny nebo potraviny byste doporučili na únavu? Už asi 14 dnů se cítím hrozně unavená a nevím z jakého důvodu. Fyzicky nepracuju, spánku mám dostatek ale špatně spím, často se budím, poslední dobou jsem i ve stresu. Teď jsem měla já i dcera nějakou střevní virózu, tak jestli to může souviset i s tím? Budu ráda za všechny rady. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13177
30.3.15 10:27

@lucik2011 zvýšila bych příjem všech vitamínů :-) na únavu mi v lékárně kdysi právě v takovém období doporučili guaranu a jedu na ní vždy když jsem ve stavu který popisuješ, zrovna teď jsem na tom úplně stejně a určitě je to lepší, funguju lépe :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
30.3.15 10:28

Me doporucili v lekarne koenzym q10… v tehu zelezo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
30.3.15 10:29

@Tynkycat2 Tak se zeptám v lékárně, díky. Snad mi to pomůže, protože jsem celkově i bez nálady, pořád unavená a už mě to štve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13177
30.3.15 10:31

@lucik2011 přesně.. loni jsem tohle období ani neměla a byla jsem v pohodě, ale letos a předloni je to tragedie… když si nevzpomenu vzít si ji hned ráno už mi to taky tak nezabere

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13177
30.3.15 10:31

@lucik2011 taky se na únavu uvádí přidat vitamín B, tak třeba B komplex :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6612
30.3.15 10:33

Určitě hořčík. Beru tenhle, docela rychle cítím účinek : http://www.zdrovit.cz/?… . Je tam i B6. Po střevní chřipce vždycky trvá než se tělo vzpamatuje, mě to trvalo i víc dva týdny :?. Hořčíkem nic nezkazíš. Železo se dodává při anémii, ale to je lepší zajít na krev, jestli je ho opravdu nedostatek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
30.3.15 10:36

Nejspíš by pomohla i změna jídelníčku, nejsem ale odborník, spíš se někde poradit… doplnit živiny (ořechy, semínka) nějaké výživné potraviny, ovoce, zelenina, bílkoviny, zdravé tuky… dostatek vody a hlavně jíst pestře, držím pěsti

Podle mě viróza s tím souviset určitě může, po ní bych klidně šla i do prebiotik z lékárny, aby se zas dalo vše do pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1772
30.3.15 10:55

Magne B6, Železo, Kys. listová a Vit. C, možno přidat Selen- probiotika na střeva (pokud byla silná střevní viroza). Probiotika ráno - vitamíny až dopoledne aby se netřískala s probiotiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí