Polštář kvůli bolestem krční páteře

mončís
29.3.15 13:02

Polštář kvůli bolestem krční páteře

Přeji pěknou neděli,

mám neustálé problémy s krční páteří. Mám za sebou rehabilitace ale žádná změna. Poslední rok mě bolí i hlava. Tak by mě zajímalo jestli Vám pomohl na spaní nějaký speciální polštář, a po případě jaký? Po ránu jsem dost ztuhlá a někdy spím i v šátku, abych měla krk v teple.
Díky za Vaše zkušenosti a rady.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Meha
29.3.15 13:11

@mončís Nedávno jsem to řešila a nový polštář mi pomohl.
Dříve jsem měla stavy, že jsem se probudila, šíleně mě bolelo za krkem a od toho celá hlava.
Za sebe mohu říci, že mi nevyhovují ty tvarované anatomické polštáře.
Koupila jsem si anatomický polštář, který není tvarovaný, je velký, český výrobek, narazila jsem na něj náhodou a fakt mi vyhovuje.

http://www.4sleep.cz/…smart-latex/

Příspěvek upraven 29.03.15 v 13:13

• Citovat
  • Upravit
1616
29.3.15 13:11

O problémech s páteří bych mohla psát legendy. Mně aspoň trošku pomohl anatomický polštář z paměťové pěny. Stál kolem tisícovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.3.15 13:13

Tak ortopedické polštáře jsou všude možně, takové ty vykrojené, z různých materiálů. Je fakt, že krk podepřou…Jinak k té rehabilitaci - ono může být kvalitní i nekvalitní služba, záleží na tom kterém zařízení. Zaměřili se na uvolnění bloků v oblasti krční páteře? Naučili tě cvičit protahování a posilování krčních a zádových svalů? A provádíš ty cviky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.3.15 13:15

@mončís mi pomohlo polštář vyhodit a spát bez něj :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.3.15 13:16

Jinak mě dělá na krk hrozně zle prochladnutí a studený vítr. Takže furt nosím šály a šátky, když fouká. Okolí se mi směje :). Když mě krční páteř „chytne“, nosím po doma rolák nebo šátek a se šátkem i spím. Ideální je látková plena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
29.3.15 13:18

@pe-terka Vše co píšeš jsme zkoušeli, a já každý ráno cvičím. Když mě začne bolet hlava tak si jdu zacvičit, když to nepomůže tak si nahřeji polštář a přiložím na záda, někdy to pomůže, někdy ne. Ale kolikrát jsem se po noci nemohla podívat do strany.

@Meha děkuji, podívám se :)

• Citovat
  • Upravit
mončís
29.3.15 13:19

@martina.se taky jsem zkoušela, ale to je snad horší.

• Citovat
  • Upravit
mončís
29.3.15 13:20

@pe-terka I já vypadám jak blázen, když jdu spát se šálou. :lol: přes zimu je to nejhorší, stačí abych stála někde chvilku venku a hned mě to chytne, a můžu mít zabalený krk jak chci! :(

• Citovat
  • Upravit
72725
29.3.15 13:21
@mončís píše:
@martina.se taky jsem zkoušela, ale to je snad horší.

mi to doporučil dr a bylo po problému. Ale teď jsem zjistila, že ze spaní beru polštář chlapovi a problémy jsou zpět :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.3.15 13:22
@mončís píše:
@pe-terka Vše co píšeš jsme zkoušeli, a já každý ráno cvičím. Když mě začne bolet hlava tak si jdu zacvičit, když to nepomůže tak si nahřeji polštář a přiložím na záda, někdy to pomůže, někdy ne. Ale kolikrát jsem se po noci nemohla podívat do strany.@Meha děkuji, podívám se :)

Tak to je peklo, chápu :hug:. Moje sestra je fazioterapeutka, nedávno měla paní po autohavárii, s podobnými problémy jak Ty. Říkala, že ji odblokovala krk a další den paní hlásila, že jí to hodně pomohlo. V tomhle fakt neporadím, chtělo by to, aby Tě viděl odborník a našel příčinu problému…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
29.3.15 13:25

@mončís Já mám takový ten anatomický a musím říct, že pokud neusnu na malým polštářku, tak mě za krkem nebolí. Mám kvalitní, latexový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
29.3.15 13:37

Krcni páteř mi taky dava zabrat.Kdyz mi zatuhne krk, spavam v sale, rano cvicim sestavy na uvolnění. Taky zkousim, co se da, nekdy zabere nahrát polštářek, nekdy masáž, nekdy nic, jen ibalgin.Ted jsem ale tehotna, tak mam utrum. Spavam bez polštáře, pokud si vezmu i specialni, zablokuje se mi krk jeste vic :( Taky nevim, co s tim.Na tn. cz meli docela dobry protahovací cvik na krční páteř, ten mi zabira.Je to ten poslední, od neurologu z Kalifornie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
29.3.15 13:37
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
29.3.15 13:44

@pe-terka pomuze mi kdyz mi ten krk prokrupe a odblokuje(to se ale nemuze casto) ale za par hodin citim jak mi to zase tuhne a jsem tam kde sem byla.. prave jsem si vyhledala dobry fyzioterapeuty. Snad nekdy objevim zpusob, kterej mi hned pomuze :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex