Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tchána začalo bolet břicho v noci ze středy na čtvrtek a bolí ho dodnes, k tomu nepřirozeně zežloutl v obličeji. Je obtížné ho dostat k lékaři, nevíte co by to mohlo být? Má cukrovku, léta si píchá inzulin, nemůže to mít souvislost? Žloutenku si nemyslím, že by měl, sedí jen doma.
No asi játra, co jinýho. Nemusí to být nutně žloutenka. Zavolala bych záchranku a vůbec bych se ho neptala..
No neco s jatry to bude, asi bych tchanovi prinesla letacky z pohrebniho ustavu, at si vybere, jak to bude chtit, kdyz nechce k doktorovi ![]()
@Trolíci
Nevím jak je to u inzulínu, ale u některých léků na cukrovku je zežloutnutí kůže a špatná funkce jater /což určitě fungují špatně/možným nežádoucím účinkem. Pokud nechce lékaři, tak bych tam jednoduše zavolala nebo zašla a zeptala se sama.
Není radno něco podceňovat. ![]()
Příspěvek upraven 30.03.15 v 09:00
No mohl by to být i žlučník, nebo kameny…rozhodně k lékaři, to nevyběhá…
Ucpané žlučovody, zánět žlučníku.. Kdyby to byly játra, asi bych čekala nějaký dlouhobější problém ještě před zežloutnutím.
Dobrý den, mohl by mít zánět jater nebo slinivky nebo uzávěr žlučovodu (kamínkem, ale i třeba v horším případě nějakým útvarem).Každopádně ať maže k doktorovi! může to špatně skončit - i selháním orgánů. Držím palce ať to dobře dopadne.Snad jsem Vás moc nevyděsila, ale jeho tak vyděste!:-)
@Bibi239 píše:
No neco s jatry to bude, asi bych tchanovi prinesla letacky z pohrebniho ustavu, at si vybere, jak to bude chtit, kdyz nechce k doktorovi
Tak jsem volala tchýni postrašila jsem je a snad ho tam dokope. Když oni se strašně přežírají =( jsme tam teď s děckama byli a myslela jsem že rupnu ve švech =( hlavně ty jídla jejich jsou tučné, babi dělá samé kačeny, bůčky a pod.
Tož už si děda hoví v nemocnici =D ráno se vymlouval, že ho nic už nebolí ale babi ho stejně odvlekla k dr. a ta ho hned poslala
Tak tchán je stále v nemocnici, spíš ho tam ještě více dodělali než uzdravili =(
@vagabund žlučové kameny, první mu dělali x vyšetření než se k tomu dobrali, že jsou to žlučové kameny, pak ho tedy vezli do jiné nemocnice kde strávil den aby mu je tam odstranili, zákrok se nepovedl, tak ho vezli zpátky, kde si pár dnů poležel než ho zase vezli jinde opět na ten zákrok, tentokrát se měl povést, pak ho bez jakýchkoliv informací nechali ležet v té původní, pak se rozhodli pro nějaké vyšetření zase úplně jinde, které vyšlo v pohodě jenže on dostal zánět žlučníku, prý to způsobil ten zákrok =( Dále je cukrovkář, více jak 10let si píchá inzulin, tam mu samozřejmě všechno vzali, že si má chodit, tak si chodil, jenže v době píchání sestra tam věčně není =( onehdá se usmyslili, že mu ten inzulin dají do kapačky a způsobili mu kolaps, měl jen 3 =( teď tam leží jen tak asi aby měli od pojišťovny prachy a čeká se kdy ho propustí a od propuštění se má za 6 týdnů hlásit na odstranění žlučníku