Únava dítěte při chřipce?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
9.2.24 17:48

Uplne normalni stav.
Prave nam to tu taky prolitlo.
Vsichni prvni den horecka a cely den prospali jen s prestavkami na piti. Druhy den lepsi, dalsi dva tri dny jeste unava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
caroline_cari
9.2.24 19:51

Promiň, ale co čekáš? Je to naprosto normální, před týdnem jsme měli chřipku takovou že dcera spala asi 10 hodin denně a 2 hodiny byla vzhůru, nejedla vůbec, sotva došla na záchod jak se jí točila hlava, horečky 39-40 :)

• Citovat
  • Upravit
3094
9.2.24 19:55

Tělo potřebuje klid, aby mohlo bojovat s infekcí, tak si ho zařídí únavou. Však jsi s ní a postaráš se o ni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
9.2.24 19:59

Syn je hodne zdravy, nikdy treba nemel ATB. Skolila ho chripka, ktera ted radi, prvni den prospal dvacet hodin v kuse. To jsem nikdy nezazila. Vracejici se horecka, to u nas taky bylo poprve. Silene zhubnul a i ted, je to tak dva tydny, na nem pozoruju vyssi unavu. Klidne prospi kazdy den trinact hodin (normalne spal deset).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
9.2.24 20:10
@aledud píše:
Taky nejedl a i pití byla fuška a to má 11 let. Já už mu potom nalil i deci coly ať něco vypije a má energii. A brčko jsme taky praktikovali. A jídlo už se zlepšilo, tak to dohání.

U nas nebyl problem s pitim, v horeckach pil jak duha. Ale jidlo…Vse odmital. Kdyz uz nejedl nekolik dni, cpala jsem mu aspon lzice medu, to jedine byl ochotny vzit. A pak nekolik dni se jela jeho oblibena jidla a probihal vykrm. Nebyla jsem chvili doma a kdyz jsem videla po prijezdu tu kostru doma, tak jsem se fakt vydesila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14708
10.2.24 10:03

Tak ono by nemelo smysl chodit k doktorce s chripkou, ani kdyby mely horecky 40. Pokud teda nepotrebujes vystavit OCR. A ano, je to normalni. Ja nechapu, co na tom lidi porad prekvapuje. Mozna je to tim, ze lidi maji ve zvyku kazdou virozku nazyvat chripkou. A pak jsou ze skutecne chripky vykolejeni. A fakt ji bezne nemivame. Ja jsem ji ted mela poctvrte v zivote, deti poprve.

Jinak ta horecka se klidne muze vratit. Deti muzou byt treba 2 dny bez teplot, treba jen unavene a najednou zase ctyricitka. To taky neni duvod k panice, proste normalka.

A jak se tady zminuje jidlo. Je uplne v pohode, kdyz dite pri nemoci treba tyden neji (ale fakt neji, ani piskotu za den). Dulezite je, aby pilo. A to pisu jako mama velmi hubenych deti. Ted u nas bylo pro chripce narocne to, ze deti mely hlad, ale nic jim nechutnalo. To bylo trapeni. Kdyby hlad nemely, bylo by to lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.2.24 18:20

Možná ani chřipku nemáte, máte ji potvrzenou? Dcera ano a měla týden horecky 39, jeden den 40, týden spala a nejedla. V podstatě vstala jen na WC. 3 kg zhubla. Do toho zanet usi, včetně píchnout a atb. Teď je doma 3 týden a pořád není ok a spí i přes den. Mudr rikala, jeste min tyden doma, takte celkem mesic. Je to zahul

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
10.2.24 18:23
@Zmatka píše:
U nas nebyl problem s pitim, v horeckach pil jak duha. Ale jidlo…Vse odmital. Kdyz uz nejedl nekolik dni, cpala jsem mu aspon lzice medu, to jedine byl ochotny vzit. A pak nekolik dni se jela jeho oblibena jidla a probihal vykrm. Nebyla jsem chvili doma a kdyz jsem videla po prijezdu tu kostru doma, tak jsem se fakt vydesila…

Dcera to stejne, skoro týden nic nejedla, já do ní cpala vývar po lzickach. Ma 3 kg dole takže kost a kuze

• Citovat
  • Upravit
34322
10.2.24 22:27
@Anonymní píše:
Možná ani chřipku nemáte, máte ji potvrzenou? Dcera ano a měla týden horecky 39, jeden den 40, týden spala a nejedla. V podstatě vstala jen na WC. 3 kg zhubla. Do toho zanet usi, včetně píchnout a atb. Teď je doma 3 týden a pořád není ok a spí i přes den. Mudr rikala, jeste min tyden doma, takte celkem mesic. Je to zahul

Pokud je dite takhle dlouho takhle uplne k. o., tak uz bych ho masivne podporila - ve velkem cecko, decko, zinek, probiotika, kurkumin, lichorerisnice, spoustu kvalitniho medu.
Jsou i byliny, ktere mohou pomoct, treba pravenka latnata, vyuzivana v cinske medicine, ma obrovske antimikrobialni schopnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.24 04:22
@Lucie_Sx píše:
Pokud je dite takhle dlouho takhle uplne k. o., tak uz bych ho masivne podporila - ve velkem cecko, decko, zinek, probiotika, kurkumin, lichorerisnice, spoustu kvalitniho medu.
Jsou i byliny, ktere mohou pomoct, treba pravenka latnata, vyuzivana v cinske medicine, ma obrovske antimikrobialni schopnosti.

A jak to dotoho dítěte nacpes? Násilím? To moje sotva vypije nurofen ze stříkačky. Natoz nějaký vitaminy..

• Citovat
  • Upravit
80017
11.2.24 07:12

První týden jsem sama nedošla ani do koupelny, z postele jsem začala vstávat po třech týdnech. A to ještě na chvilku. Únava trvala přes měsíc, a nezvládám moc doteď. Takže to vidím na nějakou virózu, ale pravou chřipku ne. Měla jsem ji poprvé a bylo to strašné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80017
11.2.24 07:13

@Zmatka já jsem po čase najela na kompot. Třeba dvě půlky meruňky ráno, dvě v poledne a večer vodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
11.2.24 07:50

@inkakřivák Ja zkousela vse, i slazene caje, kompot, cokolada a proste nic. Teda krome medu. Pak prvni den si dal domaci silny vyvar a to mu hodne sedlo. Postupne se rozjedl a ted to zas dohani, sni i ctyri rohliky k veceri a tak :lol:

Neverim, ze se to dite ma nechat hladovet a nestarat se. Na nem bylo uz ke konci videt, ze je moc slaby a uz mu to jen prihorsuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80017
11.2.24 07:59

@Zmatka Vývar jsem nemohla. Ty první dny vubec. Jen vodu jednu mandarinka denně. Jo to se hublo. Žel mi to nevydrželo, no. Opravdu jsem netušila, jaká je pravá chřipka. Jedním slovem strašná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
11.2.24 08:10
@inkakřivák píše:
@Zmatka Vývar jsem nemohla. Ty první dny vubec. Jen vodu jednu mandarinka denně. Jo to se hublo. Žel mi to nevydrželo, no. Opravdu jsem netušila, jaká je pravá chřipka. Jedním slovem strašná.

Ja jsem ji nejspis podle popisu ani nemela. Nic takoveho si nepamatuju. Vzdycky viroza, dva dny horecek, a byla jsem fit :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí