Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No já ji měla teď, zřejmě. A fakt se to nedá s nějakým nachlazením absolutně srovnávat. Takhle odvarena jsem nebyla po žádné operaci.
@inkakřivák píše:
No já ji měla teď, zřejmě. A fakt se to nedá s nějakým nachlazením absolutně srovnávat. Takhle odvarena jsem nebyla po žádné operaci.
Kazdy tu chripku snasi jinak. Deti mely vysoke horecky, silenou bolest hlavy a hroznou unavu. A i kdyz uz byly bez teploty, tak cestou na WC omdlevaly.
Ja jsem se i pri horecce 39,8, silene bolesti hlavy, zad a nohou, zvraceni, malo spanku skrz ty bolesti dokazala v nejake zakladni mire starat o 4 nemocne deti. Nosit jim caj, varit slepici polevku. Samozrejme uklid jen zakladni (rozlity caj, pozvraceny zachod).
Ale jasne, s beznou virozou to nejde srovnavat.
@Janča6 No to bych nedala, potřebovala jsem pomáhat i do koupelny.
@Anonymní píše:
A jak to dotoho dítěte nacpes? Násilím? To moje sotva vypije nurofen ze stříkačky. Natoz nějaký vitaminy..
Normalne si zapiji tablety, med rozpustim v teple vode. Tinktury jsou na lzicku.
@Zmatka píše:
@inkakřivák Ja zkousela vse, i slazene caje, kompot, cokolada a proste nic. Teda krome medu. Pak prvni den si dal domaci silny vyvar a to mu hodne sedlo. Postupne se rozjedl a ted to zas dohani, sni i ctyri rohliky k veceri a takNeverim, ze se to dite ma nechat hladovet a nestarat se. Na nem bylo uz ke konci videt, ze je moc slaby a uz mu to jen prihorsuje.
Med (kvalitni od vcelare) je zazracna vec, na tom udrzis dite v pohode. Kdysi v pripade ruznych epidemii to casto byl rozdil mezi zivotem a smrti.
@Anonymní píše:
A jak to dotoho dítěte nacpes? Násilím? To moje sotva vypije nurofen ze stříkačky. Natoz nějaký vitaminy..
Přesně tak, příspěvek byl můj, tak i odpovim. Ja jsem rada, kdyz jsem do dcery nacpala antibiotika plus probiotika a leky na teplotu, vic nebylo kdy. Momentálně po léčbě davam betaglukany a lichorerisnici plus probiotika a vic mi dcera nesni ani násilím. Hlavně ted mame bronchovaxom, ptz od podzimu 3ti atb streptokok. V ten hlavne doufam, ze pomuze. Ja od zari do ni cpala vitaminy a bylinky, vse NT za tisice mesicne a vlastne k ničemu ![]()
@Anonymní píše:
Přesně tak, příspěvek byl můj, tak i odpovim. Ja jsem rada, kdyz jsem do dcery nacpala antibiotika plus probiotika a leky na teplotu, vic nebylo kdy. Momentálně po léčbě davam betaglukany a lichorerisnici plus probiotika a vic mi dcera nesni ani násilím. Hlavně ted mame bronchovaxom, ptz od podzimu 3ti atb streptokok. V ten hlavne doufam, ze pomuze. Ja od zari do ni cpala vitaminy a bylinky, vse NT za tisice mesicne a vlastne k ničemu
Ja bych do deti nedostala ani to, vo pises. Nejake tablety uz vubec. Jen me zaujal ten streptokok 3×. To mela dcera skutecne 3× streptokokovou anginu nebo jinou streptokokovou infekci? Nebo jen pozitivni streptest?
@Anonymní píše:
Přesně tak, příspěvek byl můj, tak i odpovim. Ja jsem rada, kdyz jsem do dcery nacpala antibiotika plus probiotika a leky na teplotu, vic nebylo kdy. Momentálně po léčbě davam betaglukany a lichorerisnici plus probiotika a vic mi dcera nesni ani násilím. Hlavně ted mame bronchovaxom, ptz od podzimu 3ti atb streptokok. V ten hlavne doufam, ze pomuze. Ja od zari do ni cpala vitaminy a bylinky, vse NT za tisice mesicne a vlastne k ničemu
Moje zapiji tablety v pohode, tak to je vyhoda.
Ono ve finale stejne staci to cecko.
Jinak teda u vas je to „jasny“, staci ze dite skoli hnusna viroza, do toho ma v krku streptokoka, takze dostane atb, ty mu dorazi nacnutou imunitu, tudiz po dobrani se tam ten streptokok nastehuje o to masivneji a uz se to veze, konecna nazdar.
Tak nevím jestli ty testy jsou stejné prokazatelně špatný jako covid testy..Moje sestra pozitivní na chřipku, její děti stejne příznaky a jsou negativní. Moje dítě negativní, a stále má 40tky.
@Janča6 píše:
Ja bych do deti nedostala ani to, vo pises. Nejake tablety uz vubec. Jen me zaujal ten streptokok 3×. To mela dcera skutecne 3× streptokokovou anginu nebo jinou streptokokovou infekci? Nebo jen pozitivni streptest?
Dcera mela streptokokovou anginu v listopadu, v prosinci opet znovu (streptokok pokazde pozitivni ze steru z laboratoře), poprve atb penicilin, podruhe v prosinci amoksiklav. Kontrolni stery vzdy ok. Ted to byl zanet stredniho ucha a orl i detska, ze na 100%streptokok, test ale nikdo nedělal, kvuli tem dlouhodobym vysokym horeckama pichnutemu uchu opet atb. Ani nechtejte vedet, co to udělalo s dcerou, i pres probiotika rozjety atopicky ekzem, ktery nemela vic jak rok. Nasadila jsem lichorerisnici a mame napsany Bronchovaxom. Snad uz bude klid ![]()
Připíchnu se: děti 10 a 12 let jsou už více než 14 dnů nemocní: viróza, možná chřipka? Příznaky: horečka, silná bolest hlavy, extrémní únava a vyčerpání, zpočátku bylo i zvracení a bolest v krku, to ustoupilo. Protože ale pořád přetrvávají horečky, bolest hlavy a to vyčerpání, zašla jsem se synem (je nemocný déle a hůře) v pátek k doktorce. Doktorce se zdál OK (prohlížela mu krk), na odběrech a nic tam nebylo, jen hodně zvýšené bílé krvinky. Lékařka nám k tomu nic neřekla, jen že to vypadá na probíhající nebo proběhlou virovou infekci. Jen mě znepokojuje, že to pořád neustupuje, i když je to o něco lepší než na začátku. Děti celý den jen leží a spí, sotva mají sílu na cestu na WC, občas si stěžují na příšernou bolest hlavy, občas je ta bolest mírnější, dávám jim paralen, vitamín C, D, preventan. Už aspoň trochu jedí, tak jim vařím navíc výživné vývary s masem a zeleninu, už i maso s přílohou, ovoce. Horečku už nemají pořád, ale jen když vstanou z postele, třeba na záchod, tak jim vyletí. Včera dceři bylo odpoledne lépe, asi 30 minut si četla knihu - poprvé od začátku nemoci, a dnes zase od rána horečky, zimnice, bolest hlavy silná. Jak dlouho to může ještě trvat? Hrozím se i toho, kolik jim utíká látky ve škole, zatím vůbec neexistuje, že by se mohli chvilku učit, nezvládnou si ani číst a ani na mobil nemají ani pomyšlení… Syn byl minulý měsíc doma 2,5 týdne s ATB na zánět dutin a teď zase tohle. Máte někdo zkušenosti s takhle dlouhou a silnou chřipkou? Pomůže něco?
@Anonymní píše: Více
Letos v lednu jsme měli celá rodina chřipku. U lékaře jsme nebyli, ale měli jsme stejné příznaky jako děti ve škole a školce, kteří měli ve stejnou dobu chřipku potvrzenou lékařem. Silná bolest hlavy, zvracení, horečka 39,5 - 39,8, zimnice, bolest zad, kloubů, výrazná únava, omdlévání, nechutenství, kašel. Manžel se z ní dostal docela rychle, 3 děti (3, 6 a 9 let) šly po 14 dnech do školy/školky, já jsem byla nemocná necelé 3 týdny, ale 7letá dcera se s ní trápila cca měsíc. Horečky měla cca 2 týdny, pak dlouho přetrvával produktivní kašel. Ale bylo na ní znát postupné zlepšení.
A během té nemoci to třeba bylo 3 dny hrozné, pak najednou mnohem lepší a po pár hodinách zase, jako když děti někdo praští. A jak omdlévaly cestou na záchod, tak jsem jim pak dala do obýváku (když jsou nemocné, přebývají a spí v obýváku) nočník, aby to měly blíž.
Jak vysoké horečky mají vaše děti?
Příspěvek upraven 28.04.24 v 16:10
Tak teda nevím, co to máte za lékařku, naše ihned nějakým způsobem řeší horečky trvající déle jak 4 dny, vy to máte déle jak 14 dní. Organismus dětí musí být totálně vysílený…
Doktorku bych pořád otravovala, nebo konzultace jinde. Chce to pořádné vyšetření.
TOHLE NENÍ NORMÁLNÍ…
Zkuste napsat soukromou zprávu na eMiminu na Doctus, je to lékař a mě vždycky fakt dobře poradil.
@Anonymní píše: Více
já už bych se také docela obávala, po tak dlouhé době horeček a silných bolestí hlavy - nemůžou mít nějaký zánět mozku - klíšťovou encefalitidu nebo něco tohoto typu?
také bych doktorku otravovala víc
Ještě teda - jaká vyšetření synovi dělala? A ty zvýšené bílé krvinky vysvětlila jak?