Únava dítěte při chřipce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.2.24 15:59

Unava pri chripce? Dite

Ahoj, ve skokce máme potvrzenou chřipku A, zřejmě mi ji deti donesli domu. Mladsi dcera v úterý 38.5 dráždivý kasel. Ve středu už bez teploty. Starsi dcera ve středu 40, čtvrtek 39. Dráždivý kasel. Obě ryma. Dnes starsi dcera bez teploty, ale přiznám se že takovou únavu znám maximálně když ji vyskočila horecka. Je fakt že jsme se v noci moc nevyspali kvůli mladsi dceri. Téměř každou hodinu řvala protože se jí nechtělo spát. I já jsem hyn. Ale starsi dcera zhruba od 11h porad polehava, spí. Chuť k jídlu moc nemá, ale pije. Nicméně, je ta únava normální? Když sedí tak má privreny očička, slzí ji od rymy, a vypadá prostě strasne. :( Chřipku ještě nikdy neměly. K doktorovi jsem snimi nešla protože vlastně nebylo s čím když teplotu už nemaji…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11559
9.2.24 16:10

Při reálné chřipce (ne při „normální“ viróze) se nedokážeš skoro ani napít z hrnku. O jídle ani nemluvě a prakticky ani nehrozí dojít si na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
9.2.24 16:12

Je to naprosto normální a ta únava může přetrvávat týdny. Chřipka není viróza. A že vypadá dcerka strašně, jen podepisuje definici chřipky. Při ní prostě člověk vypadá ty první dny zbědovaně. A jsi rozumná, že jsi ji nechala odpočívat a nevlíkla ji hned k dr., obzvláště, když víte, že jste s ní do kontaktu mohli přijít :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.24 16:17
@Ivan PPZ píše:
Při reálné chřipce (ne při „normální“ viróze) se nedokážeš skoro ani napít z hrnku. O jídle ani nemluvě a prakticky ani nehrozí dojít si na záchod.

Reálnou chřipku zřejmě ma. V neděli ji hlídala babička co ji ma potvrzenou, a ve skolce je nějaká epidemie. :roll: Viroz máme z loňska zasebou nespocet, tam to pravé bylo jiné jak teď. :?
@Fíbí 106 Já jsem si s doktorkou jen psala skrze ten kašel, co dávat. Jestli podporovat vykaslavani nebo naopak tlumit. K doktorce popravdě moc nechodíme. Antibiotika měly obě jen jednou vzivote. Vše jsme vždy zvládly v pohodě doma. Ale tenhle stav brutální únavy právě vůbec neznám. :?

• Citovat
  • Upravit
843
9.2.24 16:20

Syn taky zrovna prodělal, 3 dny vysoké horečky, nemohl ani chodit, neudržel skleničku… po horečkách prospal celý den i noc, taky jsem měla obavy, ale potom už den ode dne zlepšení, nicméně je to 10 den a není úplně fit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
9.2.24 16:22

No, u chřipky doma reálně snad jen tlumit horečku, protože je málokdy v těch mezích, že není vhodné ji snižovat. Ani 41,5°C není problém mít. A hydratace. A klid, ale ten si tělo zařídí samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.24 16:24
@aledud píše:
Syn taky zrovna prodělal, 3 dny vysoké horečky, nemohl ani chodit, neudržel skleničku… po horečkách prospal celý den i noc, taky jsem měla obavy, ale potom už den ode dne zlepšení, nicméně je to 10 den a není úplně fit.

Dneska po těch teplotách taky vůbec nic nedělá. Nehraje si, jen leží, spí. A pít ji dávám já brčkem. :roll: Právě mě tenhle stav dost vydesil, to vůbec neznám když ikdyz už loni vysoké horecky mela..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.2.24 16:25

Ještě dodám že se teda priserne od včera potí. :oops:

• Citovat
  • Upravit
11559
9.2.24 16:27

Ale pořád by se dalo říct, že kontaktovat lékaře by se mohlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.24 16:28
@Ivan PPZ píše:
Ale pořád by se dalo říct, že kontaktovat lékaře by se mohlo…

Jsem s doktorkou v kontaktu po emailu. Nicméně co ji mam psát? Dite celý den spí? :lol: Myslím že těch dotazů a pacientů má sama dost..

• Citovat
  • Upravit
843
9.2.24 16:28
@Anonymní píše:
Dneska po těch teplotách taky vůbec nic nedělá. Nehraje si, jen leží, spí. A pít ji dávám já brčkem. :roll: Právě mě tenhle stav dost vydesil, to vůbec neznám když ikdyz už loni vysoké horecky mela..

Taky nejedl a i pití byla fuška a to má 11 let. Já už mu potom nalil i deci coly ať něco vypije a má energii. A brčko jsme taky praktikovali. A jídlo už se zlepšilo, tak to dohání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
843
9.2.24 16:30
@Anonymní píše:
Ještě dodám že se teda priserne od včera potí. :oops:

Taky se potil, v noci se převlíkal. Večer byla hromada suchých pyžam a ráno mokrých.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.2.24 16:38
@aledud píše:
Taky se potil, v noci se převlíkal. Večer byla hromada suchých pyžam a ráno mokrých.

Dekuju :hug: Já mám holčičky malý. Ta starší má 4 roky. Docela jsi mě uklidnil. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
9.2.24 16:42

Ano, u chripky byva opravdu velka unava a to i kdyz uz nejsou horecky…ta vetsi unava muze klidne pretrvavat i dva tydny…je to docela zahul a telo neni stroj, aby zase hned nabehlo…musi se zregenerovat ;) Ja pri chripce lezela skoro tyden, byla jsem rada, ze se doplouzim na zachod…dcera kdyz mela jako mala chripku, tak 3 dny prospala…vzdycky se vzbudila na chvili a spala dal.

• Citovat
  • Upravit
5930
9.2.24 17:39
@Anonymní píše:
Ahoj, ve skokce máme potvrzenou chřipku A, zřejmě mi ji deti donesli domu. Mladsi dcera v úterý 38.5 dráždivý kasel. Ve středu už bez teploty. Starsi dcera ve středu 40, čtvrtek 39. Dráždivý kasel. Obě ryma. Dnes starsi dcera bez teploty, ale přiznám se že takovou únavu znám maximálně když ji vyskočila horecka. Je fakt že jsme se v noci moc nevyspali kvůli mladsi dceri. Téměř každou hodinu řvala protože se jí nechtělo spát. I já jsem hyn. Ale starsi dcera zhruba od 11h porad polehava, spí. Chuť k jídlu moc nemá, ale pije. Nicméně, je ta únava normální? Když sedí tak má privreny očička, slzí ji od rymy, a vypadá prostě strasne. :( Chřipku ještě nikdy neměly. K doktorovi jsem snimi nešla protože vlastně nebylo s čím když teplotu už nemaji…

Bohužel, máme to taky. Před 14 dny děti onemocněly chřipkou (teď to řádí). Po týdnu mi to přišlo, že už jsou v pohodě, poslala jsem je do školy. Mladší trošku pokašlával a přišlo mi, že je takový trochu unavený, zato starší neustále polehával. To opravdu neznám. Šla jsem s nimi raději k dětské doktorce a ta mi řekla, že u této chřipky je 14 dní rekonvalescence a že ty únavy u toho jsou. Takže do teď jsou děti doma a mladšímu se ta únava s kašlem zhoupla - zřejmě kvůli oslabenému organismu a v noci měl opět horečku. Byli jsme znovu u doktorky. Takže kontinuálně přešel z chřipky do angíny. A starší si stále stěžuje na krk, bojím se, že se mu také rozjíždí angína. Jsem z toho na mrtvici, jsou už s jednou přestávkou - šli si pro vysvědčení asi něco málo přes dva týdny doma a příští týden jsou prázdniny. Asi je proleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí