Únava dítěte při chřipce?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
14696
28.4.24 16:14
@stinga píše: Více

Bylo by zvláštní, kdyby obě děti najednou měly klíšťovou encefalitidu. Ale ta silná bolest hlavy je podezřelá. U nás je jedna holčička, která si půl roku stěžovala na bolest hlavy, kolikrát volali mamince ze školy, ať si pro malou přijede. Ale doktorka opakovaně říkala, že holčičce nic není. A pak s ní maminka šla na testy na klíšťovku jako samoplátce. No a ona ji měla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76244
28.4.24 16:29
@Janča6 píše: Více

jako také se mi zdá divné, že by klíšťovku měly obě děti, ale na chřipku se mi to zdá hodně dlouho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.24 16:33

Lékařka syna standardně prohlédla: celkově, krk (ten má prý čistý), poslechla ho stetoskopem, poslala ho na odběr krve s tím, že odpoledne zavolá kdyby, tam něco bylo, jinak že napíše. Poslala nám pak email s výsledky, zhruba: parametry zánětu nízké, ledvinné i jaterní funkce v normě, zvýšené bílé krvinky zodpovědné za imunitní reakci při virových infektech. Zhodnotila to jako probíhající nebo odeznívající virovou infekci a doporučila nadále klid na lůžku.

Také mě napadla nějaká encefalitida nebo nějaké napadení mozku, jestli ji tedy může vyvolat virus chřipky nebo podobný. Nerozumím tomu. Ale to by se asi projevilo na těch odběrech, nebo ne? Klíšťata neměli ani jeden, to bych asi vyloučila, že by se nakazili oba zhruba najednou a my si ničeho nevšimli.

Nicméně vím, že i při chřipce může bolet silně hlava a někdy se může protáhnout. Proto jsem se ptala na zkušenosti a příp. babské rady apod., co by je z toho vykřesalo. Samozřejmě, pokud se to nebude lepšit, tak zase k doktorce zajdeme. Ohledně té encefalitidy ji asi radši zítra zavolám, přinejhorším budu za hysterickou matku.

• Citovat
  • Upravit
14696
28.4.24 16:33
@stinga píše: Více

To jo. Ještě nenapsala, jak vysoké mají ty horečky. Ale ta dlouhodobá bolest hlavy je fakt divná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.24 16:46

Horečka poslední týden spíš nízká, vylítne max na 38,7, jak už jsem psala, když jen v klidu leží, mají typicky nízkou teplotu, kolem 37,5. Odpozorovala jsem, že jim vyskočí po nějaké aktivitě, např. když chvíli sedí u stolu, jdou na WC, popř. jeden den jen do 38.2, pak zase zhoršení na 38,7, znova hlava silně bolí, zimnice, pak zase lépe, jak na houpačce. Spíš bych čekala, že po 14 dnech už to na 38,7 nepoleze vůbec. Asi je to hodně sebralo a stále s tím bojují.

• Citovat
  • Upravit
14696
28.4.24 16:49
@Anonymní píše: Více

Přesně tuto houpačku bych u chřipky brala tak 10 dní. Déle už je to divné. Ale teď si vzpomínám, že RS virus nás dostal snad víc než chřipka, to ta houpačka fakt trvala přes 2 týdny. Ale k doktorce radši zase zajdi. Nebo jí aspoň zavolej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí