Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky, potřebovala bych radu. Všimla jsem si, že se mi na bradavkách u:,–(il a ztvrdnul maz z bradavky. Začala jsem si ho sundávat, jenže to tak trošku vždycky zabolí. Máte někdo takové zkušenosti? Stane se něco, když si ty ztvrdlé kousky odstraním úplně? Omlouvám se za choulostivé téma, netuším, na koho se s tím obrátit a zeptat se na to na gyndě mi příjde takové zvláštní:( Děkuju moc předem za rady, už z toho začínám být zoufalá:(
Podle mě se nestane nic, ale aby sis neublížila, doporučuji maz před odstraněním pořádně zvláčnit - nejlépe něčím mastným - mastný krém, sádlo, lékařskou vazelínu, indulónu nebo tak…
Dej to na něco - třeba na kosmetický tampón nebo na prsní vložku pokud ji už máš nebo na slipovku, dej na bradavku do podprsenky, nech hodinu, dvě nebo i déle - pak by to mělo jít snadno umýt.
L.
Slyšela jsem, že není dobré to mačkat, nebo odlupovat. Nechat než se to sloupe samo. já to měla také a nijak jsem to neřeila a žádný problém. Ale nevím, jak moc toho máš.
@mishutka a muzu se zeptat, jakou barvu ten maz ma? Ja mam na obou bradavkach (ne na dvorci) obcas malé tmave tecicky, jde to vyndat, je to mázek, jako ucpany por jinde na těle..