Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@kvaček píše:
A co mě osobně teda napadlo.. jaktože je našli v Německu?? Kdyby ti unosci chtěli, tak je někdo nenajde ani ve stvejném okresu, kdyby chtěli..
Co uděláte, když byste teoreticky ukradli dítě?? Nebudete jezdit ve stejném autě, dítě si převléknete do svého připraveného oblečení a v kočárku ho nikdo nepozná.. pozná ho jenom matka ne někdo co viděl ve zprávách v televizi.. Tak malé děti jsou si hodně podobní a když pojede nějaká ženská s kočárkem, tak to může být každá druhá
kdybych chtěla ukrádst dítě ukradnu jich na hřišti za bílého dne alespon dvě to je fakt ale kdybych ho opravdu chtěla vzít tak se na to připravim. Před okolík hraju těhotnou s vycpanim břichem, dítě pak převléknu, hodim do kočáru a klidně budu jezdit na procházce kdekoliv. Pochybuju že někdo chodí a kontroluje děti v kočárku takže mě tohle hlava taky nebere ![]()
@kvaček Tak tohle zase celkem chápu - měli z dálničních kamer asi dobré fotky únosce, mímo taky přesně znali, únosce byl evidentně amatér, takže se dal stopovat podle auta, no a v okolí Drážďan se začalo intenzívně pátrat.. Tohle, kdyby se stalo např. v UK, tak ho mají do pár hodin.
No a v Ústí n/Lab jsem pár let žila - tam je opravdu možné skoro vše.. Lidi tam žijí na hranici bídy, je to tam tragický.. ![]()
Právě kamarádky manžel je policista říkal, že se na sto procent dělají různé vyšetření jak to bylo, protože prý podle něj..
Byl to hoooooodně hloupý člověk co to provedl-způsob, chodání, atd. protože prý takové unosy je minimální šance na uspěch a nebo to nebylo tak jak to mělo vypadat..
Proto i já si počkám, na co se přijde.. ![]()
Tak on ji fakt vyrval z kočáru
Tak to nechápu, že to s maminkou rovnou nešlehlo ![]()
Takže se mám začít bát jezdit s dětmi ven?
![]()
@Amber_1977 píše:
Tak on ji fakt vyrval z kočáru![]()
Tak to nechápu, že to s maminkou rovnou nešlehlo
Takže se mám začít bát jezdit s dětmi ven?![]()
peniku bych fakt nevyvolávala. větší šance je že na tebe spadne strom nebo uhodí do tebe blesk
a stejnak si myslim že zde vyplave na povrch něco co všechny ještěpřekvapí
@Kamča.dalmatinka Může být, ale když mi na kočár spadne strom, je to totálka.. Když mi unesou dítě, nevím, co s ním je, zda žije, zda ho někdy, kdy uvidím..
Jako těhotná s půlročním mimi panikařím a dost ![]()
@Amber_1977 píše:
@Kamča.dalmatinka Může být, ale když mi na kočár spadne strom, je to totálka.. Když mi unesou dítě, nevím, co s ním je, zda žije, zda ho někdy, kdy uvidím..
Jako těhotná s půlročním mimi panikařím a dost
no tohle je ale zbytečný panikaření ![]()
Kolik toho o případu víš? Zatim to vypadá na vyřizování učtu v romské komunitě a i kdyby né kolik takovích případu bylo ukradnutých kojencu s kočárku? Já si nevzpomínám ani na jeden. Pokud někde kočár necháš stát tak bych se nedivila nebo dítě svěříš někomu koho neznáš, ale děsit se tohodle je zbytečný ![]()
@Amber_1977 píše:
Holky, já na tom nechápu jednu věc - jakým způsobem lze unést miminko z kočáru??? Jednou jedinkrát jsem našeho prcka nechala na pár minut v autě, když jsem šla koupit noviny do trafiky - a přítel, když to zjistil, mě málem zfackoval. Argumentoval právě přehřátím a únosy..
V kočárku bych ho samotného nikdy nenechala ani na minutu. Takže - jak tu holčičku unesli? To byla maminka fakt tak blbá, že nechala kočár před obchodem? Nebo se zakecala se sousedkou a mimi jí z kočáru „vytrhli“?
a když vemu v potaz tento tvuj příspěvek tak spíš dítě v autě zabiješ přehřátím když ho tam necháš samotné než že ti ho někdo veme.
@Amber_1977 takhle se to brát fakt nedá. navíc tady to byl plánovaný únos tohodle dítěte žádná náhoda navíc si myslim že v tom bude ještě něco jiného ale uvidíme s čim přijdou vyšetřovatelé
. To by nikdo nikdy nikam nemohl ne
ani na blbej nákup a zase tak častý únos aby jen tak někdo za přítomnosti matky vytáhnul kojence z kočáru neni ne ![]()
@Markéta80 Je to fakt.. Může na mě spadnout květináč z okna, můžu se píchnout o jehlu v MHD nebo na pískovišti (mimochodem, naší známé se to opravdu stalo - sedla si na sedačku, kde byla zespod nějak zastrčená jehla - chodila pak několilkrát na různé zdravotní testy). Může se stát cokoli, co neovlivním. A můžu svý dítě izolovat v polstrovaným pokoji - třeba si vytrhne kus polstrování a udáví se jím ![]()
Ale holt, když tyhle emotivní příběhy čtu, vždycky si na jejich místě představím sebe a svý dítě a tloukla bych hlavou do zdi
![]()
@Kamča.dalmatinka píše:
a když vemu v potaz tento tvuj příspěvek tak spíš dítě v autě zabiješ přehřátím když ho tam necháš samotné než že ti ho někdo veme.
To mi ho za ty tři minuty spíš z auta unesou ![]()
@Amber_1977 jo člověk se neubrání ale tad ten příběh bude asi ještě zajímavý, nevěřim v náhodný únos a je teda fakt že já hned tak nikomu nedovolim načumovat do kočáru
a kdyby šlo o klasický únos tak nevěřim že by se dítě vůbec našlo
ale samozřejmě podvědomí pracuje a nikd bych malou v kočáru nenechala jen tak, to klidně prázdnej kočár a malou s sebou ![]()
@Kamča.dalmatinka
ted koukam že jsme se spolu v porodnici jen těsně na pooperačnim minuly
a to jsem říkala jak budeš rodit dřív a ještě jsem rodila o den dřív
![]()
Ted říkaly na primě že holčíčka je v pořádku a v německu v nemocnici
Tak to auto a únosce dohledali díky tomu, že mu na silnici upadla SPZ a pod ní byla namontovaná původní
Takže předpokládám, že únosci byli opravdu velmi slabí na myšlení - to mi přijde jako nějaké vyřizování účtů.. ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat