Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Tak si dojdi na sociálku a tam ti řekne hned, na co nárok máš a na co nemáš.
Když nemáš práci, jsi vedená na úřadu práce? Měla by si i pobírat nějakou podporu v nezaměstnanosti ne? když jsi přišla o práci. Jo, a na příspěvek na bydlení musíš mít trvalej pobyt.
@Anonymní píše:
Neví jak to chodí na up žádost na nabydlení a živobytí momentálně sem se ocitla v blbě situaci a sem bez práce takže nic nepobírám bydlim v pronájmu jsem sama bez dětí myslíte že my schválí příspěveky? A zda musíte mít trvali pobyt? Děkuji za rady budu ráda za jakékoliv
Pokud jsi bez práce, tak jsi vedena na UP. A jestli splňuješ podmínky, tak dostáváš podporu v nezaměstnanosti. Určitě chodíš na nějaké schůzky, takže tam se na vše optej. O příspěvku na bydlení se VŠE dočteš na webu mpsv, dokonce je tam psané telefonní číslo, kde ti operátoři v pracovní době v případě nejasnosti poradí.
@Anet 123 píše:
Tak si dojdi na sociálku a tam ti řekne hned, na co nárok máš a na co nemáš.
Když nemáš práci, jsi vedená na úřadu práce? Měla by si i pobírat nějakou podporu v nezaměstnanosti ne? když jsi přišla o práci. Jo, a na příspěvek na bydlení musíš mít trvalej pobyt.
TP není podmínkou od roku 2021.
A pokud nemáš už podporu v nezaměstnanosti, můžeš mít DPČ do výše půlky minimální mzdy a být vedena na ÚP.
TP být nemusí, ale ten příspěvek nedostanete hned, s tím nepočítejte. Z čeho žijete, to nemáte ani podporu v nezaměstnanosti?
Děkuji za rady nejsem vedena na up ale vím že když budu chtít zadat tak se tam nahlásím vše sem si platila sama když sem pracovala vše sem si šetřila a s toho žila navíc jsem měla přítele takže jsme na vše byli dva ale boužel už spolu nejsme u nás je to těžké s prací bydlím na vesnici a těžko se někam dostanu když jsou prázdniny 😐 takže momentálně začínám od nuly
@Anonymní píše:
Děkuji za rady nejsem vedena na up ale vím že když budu chtít zadat tak se tam nahlásím vše sem si platila sama když sem pracovala vše sem si šetřila a s toho žila navíc jsem měla přítele takže jsme na vše byli dva ale boužel už spolu nejsme u nás je to těžké s prací bydlím na vesnici a těžko se někam dostanu když jsou prázdniny 😐 takže momentálně začínám od nuly
tak nechceš to vzít zgruntu a přestěhovat se někam, kde práce je?
A víš, že když jsi nezaměstnaná a nejsi vedená na UP musíš si platit zdravotní pojištění? Ať nemáš dluh…
@Anonymní píše:
takže jako lidé z vesnice podle tebe o prázdninách nepracují, protože se těžko někam dostanou?
é, co? prosím vysvětlit
@Anonymní píše:
@Lucie008 ano vím platím si
A z čeho, když tvrdíš, že nemáš žádné peníze? A proč nejsi evidovaná na ÚP?
@mamina2017 píše:
A z čeho, když tvrdíš, že nemáš žádné peníze? A proč nejsi evidovaná na ÚP?
Protože by chodila na pohovory a ona nemá jak z vesnice dojíždět za prací
![]()
@Anonymní píše:
Neví jak to chodí na up žádost na nabydlení a živobytí momentálně sem se ocitla v blbě situaci a sem bez práce takže nic nepobírám bydlim v pronájmu jsem sama bez dětí myslíte že my schválí příspěveky? A zda musíte mít trvali pobyt? Děkuji za rady budu ráda za jakékoliv
Musíš doložit smlouvu (jak nájemní, tak na energie), pak že jsi 3× po sobě uhradila a oni to to pak proplatí, pokud máš nárok. Myslím, že náklady na bydlení musí být vyšší jak 1/3.
Jinak doporučuji koupit si kolo, nebo jezdit MHD nebo jít pěšky. Omluva pro to, že bydlíš na vesnici je nedostatečná
Hodně lidí bydlí na vesnici a dojíždí do práce.