Úplatek advokáta

Anonymní
4.12.21 07:13

Úplatek advokáta

Dobrý den, máte někdo negativní zkušenost nebo podezření, že byl Váš advokát uplacen protistranou? Například že během několika jednání najednou změnil názor na téma které řešíte a začal s Vámi vyjednávat a motivovat vás pro výhru protistrany? Například mě napadlo, že se advokáti mohou kontaktovat s tím, že protistrana dá každému advokátovi nějaký obnos peněz, pokud vyhraje. Je to trestné, ale děje se toto? Mám podezření že můj advokát trochu změnil názor, po kontaktu s protistranou, tak se ptám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12265
4.12.21 07:31

Tak třeba se chtějí mimosoudně dohodnout? Napsala jsi dost málo informací. Jestli se ti zdá, že začal jednat proti tvému zájmu, buď vyměnit, nebo aspoň pohrozit výměnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catch-22
4.12.21 07:49
@Anonymní píše:
Dobrý den, máte někdo negativní zkušenost nebo podezření, že byl Váš advokát uplacen protistranou? Například že během několika jednání najednou změnil názor na téma které řešíte a začal s Vámi vyjednávat a motivovat vás pro výhru protistrany? Například mě napadlo, že se advokáti mohou kontaktovat s tím, že protistrana dá každému advokátovi nějaký obnos peněz, pokud vyhraje. Je to trestné, ale děje se toto? Mám podezření že můj advokát trochu změnil názor, po kontaktu s protistranou, tak se ptám.

Co myslíš to „výhrou protistrany“, že se chce dohodnout? Úplatek je velice nepravděpodobný. Spíš bych předpokládal, že Tvůj zástupce zjistil, že to není tak černobílé a protistrana má mnohem vyšší šance na úspěch, než to vypadalo na začátku.

• Citovat
  • Upravit
19181
4.12.21 08:02

Nebo je to taková blbost o co se soudíte a druzí mají takové argumenty, ze nemáš šanci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3745
4.12.21 08:23

Napiš více informací, o co přesně se jedná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
4.12.21 08:43

Ano. Určitě se mezi sebou domlouvají, někdy, někteří. Nemusí tam jít jen o peníze. Znají se ze školy, z jiných soudních projednávání, spolupracují spolu na velkých právních projektech. Vyměnit advokáta přijde draho, protože se opět mu musí všechno informačně předat a opět není záruka, že se nestane totéž. Přeji pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81332
4.12.21 08:46

Zřejmě posoudil situaci, a vidí, že dohoda by byla přínosnější. Zřejmě není reálné spor vyhrát, tak chce získat aspoň něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
4.12.21 09:09

Ne - spíš konečně pochopil o co jde, popřípadě se nějak změnila situace a vidí že dohoda je výhodnější pro všechny.

Jen teda je pak velké zoufalství pokus klient je pořád krvelačný idioot bez špetky příčetnosti a namíst přehodnocení toho co je rozumné začne paranoidně hledat korupci a zlé úmysly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.12.21 09:13

Dobrý advokát umí posoudit situaci a vyhodnotit, co bude nejlepší pro klienta. Neposlouchá bezhlavě klienta a nežene ho do předem prohranýho sporu. Dobrý advokát zafunguje i jako mediátor, i když se to klientovi nemusí líbit.

• Citovat
  • Upravit
34322
4.12.21 09:33

Jasne, ze se to deje.
Ted je spis otazka, co s tim dal :nevim:.
Idealni by bylo se ho zeptat, ze zmenil nazor a jaky k tomu ma duvod, jestli ma nejake nove zasadni informace, ktere chces vedet atd.
Jako zmena nazoru urcite mozna je, ale musi to prece nejak komunikovat vuci tobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13258
4.12.21 09:42

Ano, vím o situaci, kdy najednou advokát začal jednat tak, aby vyhrál ekonomicky silnější klient, který byl mimo jiné násilník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3708
4.12.21 10:52
@Anonymní píše:
Dobrý den, máte někdo negativní zkušenost nebo podezření, že byl Váš advokát uplacen protistranou? Například že během několika jednání najednou změnil názor na téma které řešíte a začal s Vámi vyjednávat a motivovat vás pro výhru protistrany? Například mě napadlo, že se advokáti mohou kontaktovat s tím, že protistrana dá každému advokátovi nějaký obnos peněz, pokud vyhraje. Je to trestné, ale děje se toto? Mám podezření že můj advokát trochu změnil názor, po kontaktu s protistranou, tak se ptám.

Advokáti spolu komunikují písemně. Když jsem řešila svojí věc, právník mi posílal komunikaci v kopii. O kopie komunikace určitě můžeš požádat, udělej to.
Nevíme oč jde, chtělo by to více podrobností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
4.12.21 10:55

Člověk si platí advokáta, aby hájil zájem klienta, který mu platí. Pokud to tak není, tak se tomu člověk má bránit. Prostě si to nenechat líbit. Lze si i stěžovat na Českou advokátní komoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
4.12.21 10:59
@poučená píše: Člověk si platí advokáta, aby hájil zájem klienta, který mu platí. Pokud to tak není, tak se tomu člověk má bránit. Prostě si to nenechat líbit. Lze si i stěžovat na Českou advokátní komoru.

Někdy je ovšem v zájmu klienta dohoda, ne vleklý soudní spor, který nemůže vyhrát a bude z něj jen vysávat peníze.

• Citovat
  • Upravit
5508
4.12.21 15:24
@Anonymní píše:

No nehledal bych v tom hned úplatek, je málo pravděpodobný. Ale občas se stává i mně, že se protistrana chová natolik prasácky, že po konzultaci zástupců může některý z advokátů svého klienta začít usměrňovat, vracet do mezí zákona a práv dětí a vést spor k uklidnění a dohodě. Bohužel to nezřídka končí výměnou advokáta místo pochopení reality, a pak si takový klient najde advokáta stejného ražení, tedy konfliktního pohybujícího se na hraně nebo i za hranou zákona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna