Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
@milka28 Soud položí znalci konkrétní otázky (zda je větší magor otec anebo matka). Otec (nebo jeho advokát) položí další otázky (ukazující, že matka je magor), matka (nebo její advokát) položí své otázky (ukazující, že magorem je otec). Znalec si to přebere, za obvyklých okolností řekne, že oba dva jsou přibližně stejní magoři, a doporučí rozsah styku. Soud se o to opře, vynese rozsudek. Ročnímu dítěti dva týdny nedá, tříletýmu ano, u dvouletýho jak se znalec zrovna vyspí. Vysypete 30 tisíc a hotovo.
Můj ex má za sebou posudky s bývalou ženou o jejich děti… Děti tam kreslili obrázky rodiny, ona posuzovala jak blízko nakreslili matku, jak otce, jak s kterou osobou si více dali záležet… POkládala jim různé otázky apod. Tehdy bylo staršímu pět a mladšímu dva. JInak jim dávala otázky, co jak probíhalo jejich seznámení, odloučení, proč si myslí, že to mezi nimi skončilo, názory na domácnost, péči, sledovala kdo jak mluví zaujatě o tom druhém atd… Děti tam byli dvakrát, oni dva asi čtyři schůzky… Dbala i na dochvilnost, tj. že fakt zazvonit dole přesně na minutu jak byli objednáni, ani o minutu dříve či později… A výsledky posudků přišli doporučeně, taková mega obálka asi o 30ti listech, cca do měsíce po skončení schůzek…
Edit: Děti byli dvakrát, tj jednou s matkou, jednou s otcem… Nejprve je vyslechla v přítomnosti rodiče, pak nechala rodiče odejít, sledovala i jak budou děti reagovat na jeho odchod, příchod atd…
@milka28 píše:
A kolik za to platili?
27tisíc… Bylo tam vše rozepsané - kolik použitých papírů, sešit, propisky, pastelky, tisk posudku, čas strávený jejich na schůzkách, její čas pak nad tím strávený atd atd atd…
@milka28 píše:
To je hrozný jsem na mateřské tak nevím kde na to vezmu.
Dá se domluvit, no. Potom posudky odpadnou, i platby za ně. Zvážil bych tu možnost.
Příspěvek upraven 05.04.14 v 20:01
@milka28 píše:
To je hrozný jsem na mateřské tak nevím kde na to vezmu.
Ona platila čtvrtinu na MD, zbytek on… Na Tvém místě se domluvím bez posudku, hnát to až do těchto mezí je zbytečné… Tady se to řešilo, jelikož ona se dětí vzdát nechtěla, ale zanedbávala je, bylo tam i podezření na týrání atd…
Příspěvek upraven 05.04.14 v 20:11
Když s ním je to těžké se domluvit když se mnou nekomunikuje. Prostě on ty posudky chce nebo si myslí že vyhraje.
@milka28 píše:
Když s ním je to těžké se domluvit když se mnou nekomunikuje. Prostě on ty posudky chce nebo si myslí že vyhraje.
A tak mezi Vámi je spor jen skrze těch 14 dní o prázdninách?
@katalyzator píše:
Ono asi nejde jen o těch 14 dní, že…
To si řikám též, protože kdyby ano, tak by mi to přišlo jako malichernost proti tomu tohle všechno podstupovat, nejen finančně, ale celkově fyzicky a i dítě tahat do sporů…
On chce i velikonoce i vanoce navic mi vyhrozuje ze za rok pozada o stridavou peci. Mstí se mi kvuli tomu že jsem odešla ale proč jsem odešla nebo mi nadával urážel mě i mojí rodinu před synem psychicky me tyral navic se do nas pletla jeho mama takze vlastne diky ni se ten vztah rozpadl nebo me jeho matka nema rada nebo jsem si nenechala srat na hlavu.
Se střídavou péčí za rok klidně souhlaste, resp. nerozporujte, co je za rok, bude se řešit za rok, řešte co je teď.
On tedy chce vánoce a velikonoce, obojí nedostane, to je jasné, jak to vidíte Vy, prosím?
Střídavou péči teď neřeš…My to máme dohodnuté tak, že 24. jsou kluci u mě a 25.-26. u ex… Jinak jsem slyšela i praxi, že se to po roce střídá, jeden rok Vánoce u táty, jeden rok u mámy… Na Velikonoce to samé…
@milka28 u tebe jsem to četla a za sebe mohu říct, že děti i ve dvou letech to 14 dní v klidu bez mámy zvládnou a pokud se otec dokáže postarat na 1 tak bych se nehádala a dohodla se s ním, že tedy souhlasím a těch 14dní přežiju. Píšeš, že dítě je na tebe fixovaný, ale ono mu to jen prospěje a je to sice drsný, ale u dětí to je sejde z očí sejde z mysli a ono za 10 minut plakat přestane a bude v klidu…to jen my matky si to nedokážeme bez dětí představit…