Poradna na téma rodinné právo
Mgr. Zoltán Duna
Maminky chtěla jsem se zeptat s ex přítelem se soudíme o maléhoSoudem už mám malého svěřeného dosvé péče. Ale nejsme schopni se domluvit na úpravě styku.Soud nám nařídil znalecké posudky. Máte s tím někdo nějaké zkušenosti jak to probíhá? Děkuji
A na čem nejste schopni se domluvit, u nás to bylo tak že kdo podá úpravu styku tak tam napsal svoje požadavky jak si to představuje a ten druhý se k tomu u soudu vyjádřil a ten pak udělal závěr, a vzal v potaz co se tam řešilo, nebo on ho chce a ty mu ho nechceš dát nebo jak to máte, moc jsi toho nenapsala, a jak často ho vídá, když to nemá teď upravené???
Soud ustanoví znalce, který si vás pošle k vyšetření - tebe, ex a syna. Bude dělat různé testy a zkoumat, jak interagujete se synem. Na závěr doporučí, jaký je rozsah styku pro syna vhodný. Na základě toho rozhodne soud. Pokud nebudeš se závěry posudku souhlasit, můžeš požádat o provedení revizního posudku.
On ho chce o prázdninách 14.dní v kuse já navrhuji týden a pak další týden v dalším měsíci. Nebo je moc malý na to aby byl beze mě 14.dní je na mě fixovaný vždy za mnou pláče když někam odcházím. Jinak si ho bere jednou za 14.dní o víkendu. Prostě chce těch 14.dní a já nesouhlasím. Nemám problém mu ho dát i v týdnu na pár hodin ale on si nikdy neřekl. On ani v týdnu nenapíše jak se syn má nebo co dělá. Já když mu nenapíšu tak se ani nezeptá.
@milka28 píše:
On ho chce o prázdninách 14.dní v kuse já navrhuji týden a pak další týden v dalším měsíci. Nebo je moc malý na to aby byl beze mě 14.dní je na mě fixovaný vždy za mnou pláče když někam odcházím. Jinak si ho bere jednou za 14.dní o víkendu. Prostě chce těch 14.dní a já nesouhlasím. Nemám problém mu ho dát i v týdnu na pár hodin ale on si nikdy neřekl. On ani v týdnu nenapíše jak se syn má nebo co dělá. Já když mu nenapíšu tak se ani nezeptá.
Dvouleté dítě 14 dní bez matky vydrží. Navíc právě v tomhle věku je pro dítě prospěšné si otevřít sociální prostor i mimo matku. Takže spíš si myslím, že těch 14 dní nedáváš ty… Pokud mohu poradit, dopřej dítěti o prázdninách klidně 2× 14 dní s otcem, dítěti to prospěje, ty si odpočineš.
A mohu se zeptat ty znalecké posudky platíme my nebo soud? A kolik to stojí?
@milka28 Ty posudky jsou hrazeny a je na soudu jak rozhodne…matce na MD může poplatek odpustit a nebo může hradit jen část…otec pokud pracuje platit bude určitě
U nás to má být, že já jsem na MD a tedy bez poplatku a otec platit bude…
Také jsem na mateřské tak snad mi to odpustí. A jak probíhá ten posudek na co se tě ptají? A malému budou 2.roky tak nevím co chtějí na něm zkoumat.
@milka28 teprve nás to čeká, ale ptala jsem se právníka jak to je a říkal, že většinou právě matkám na MD to odpouštějí a nebo hradí jen část toho poplatku
Aha tak uvidím ale mohu ti říct že mám z toho pěkný nervy když ani nevím co mě tam čeká. A vám ty posudky soud nařídil proč zda se mohu zeptat.My to máme kvůli úpravě styku nebo nejsme schopný se domluvit. S ním se ani nedá domluvit!
U nás se otec snaží získat dceru do péče, ale je to jen naschvál z jeho strany…neplatí výživné, nebere si jí jak má, ale problémy dělá, takže spíše aby soud mohl jasně prokázat, že je magor ![]()