UPT - ekonomické důvody

Anonymní
2.3.25 15:27

UPT - ekonomické důvody

Je tady někdo kdo se z ekonomických důvodů rozhodl pro upt?

Příspěvek upraven 02.03.25 v 17:36

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76579
2.3.25 15:32

No - tohle plánování všeho, první pětiletka, druhá pětiletka a pak jen samé sociální výhody, ehm - chceš-li pobavit boha, řekni mu své plány,
tak bych se obávala, že až na to dítě vypočítáš vhodné koaxiály, tak to prostě nepůjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32123
2.3.25 15:37

Za mě je jediný relevantní důvod zdravotní stav, jinak pro potrat nejsem. Nedokázala bych se s tím asi nikdy srovnat a už vůbec ne kvůli penězům. Nemůžeš jít ty třeba po půl roce do práce a tvůj přítel by skloubil studium a dítě? Třeba dálkově, když jde na navazující? A o víkendu třeba brigáda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101646
2.3.25 15:39

No, kdyby sis byla tak jista, tak se snazis tvrdit, tak nemas potrebu zakladat diskuzi o ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9746
2.3.25 15:40

Já bych v tomto případě na potrat nešla. Kdyby za mnou přišly v podobné situaci děti, tak bych z podobného rozhodnutí byla smutná, ale rozhodnutí by bylo samozřejmě na nich.
Vy rozhodnutí jste a anonymní názory na internetu to asi nezmění.

Příspěvek upraven 02.03.25 v 15:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2831
2.3.25 15:50

Ja te asi i chapu. Jen bych se bala, ze se pri zakroku neco pohnoji a deti uz mit nikdy nebudes. Nad tim jsi premyslela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8479
2.3.25 15:54

Za mě nejsi úplně 100% rozhodnutá, jinak by tady ta diskuze nebyla, ale Ok. Já bych se obávala, že ikdyž si napíšeš “vzkaz”, kde si vše odůvodníš, tak jak to na tebe padne tak si můžeš vyčítat, že jsi to udělala jen kvůli penězům :? navíc, nikdo ti nezaručí, že jakmile budete mít vše zajištěné, tak otěhotníš a vše půjde podle tvých plánů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
2.3.25 15:56

Nějak nechápu, proč tahle diskuze? Rozhodnutá jsi, zákon ti to dovoluje, naše požehnání nepotřebuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.25 16:00

@Janee19 Přemýšlela, ale mám docela velkou důvěru v české zdravotnictví, a navíc nejsem ani 100 % přesvědčená že děti někdy chci přivést do dnešního světa, s každým rokem jsem si vlastně jistá míň a míň, takže by mě asi mrzelo kdybych přišla o tu šanci je vůbec někdy mít, ale umím si i představit že se dá prožít hezký život i bez dětí (a sami jsme o něm mnohokrát přemýšleli) a smířila bych se s tím.

• Citovat
  • Upravit
32123
2.3.25 16:03
@Anonymní píše: Více

No já chápu, že sis to malovala jinak, práce, peníze, užívat si. Do toho se fakt nehodí být hned matka. Ale jaksi se zadařilo a potrat by neměl být prvním řešením toho, že se ti to nehodí. Tak jste mohli víc pořešit antikoncepci, aby se to nestalo. Taky si umím představit život bez dětí. A umíš si představit ty život s dítětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
2.3.25 16:07

Myslím, ze svymi hodnotami a životní vizí ten potrat zvladnes. Sama si to v sobe obhajis.

• Citovat
  • Upravit
17310
2.3.25 16:08

Relevantní důvod v tom plánu nemáš ani jeden… “První dovolená u moře, první dítě… automobil” :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2831
2.3.25 16:19
@Anonymní píše: Více

Zatim ti jetde nebijou biologicke hodiny, ty pak zamavaji se vsemi radionalnimi uvahami. Ale mozna nikdy nezacnou. No heled nebudes prvni ani posledni, co jde na upt, protoze se mu to zrovna nehodi. Stokrat to s pritelem zvazte a uvidis. Je to vase rozhodnuti a vase zodpovednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.25 16:29

@azaleila Když pominu zdravotní důvody, jaké jiné jsou relevantní než ty ekonomické? Protože pak tady máme armádu rodin, které si nechali děti protože se stalo, ale teď ze státu vycucávají všemožné dávky. Je toto správný přístup, neřešit ekonomickou situaci a očekávat že když bude nejhůř tak se o nás postará stát? Je špatné že my se chceme zařídit tak, abychom od státu nikdy nic nepotřebovali a nemuseli čerpat příspěvky na bydlení a tomu podobné?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.25 16:30

Úplně se vidím. Taky jsem to měla takhle pěkně nalajnované a dítě mi do toho hodilo vidle. Ale tohle se ti v životě stane ještě mockrát :D
Já si to dítě nechala a ač je dost věcí, které bych udělala jinak, kdyby to šlo, tak zrovna dítěte jsem nelitovala nikdy. Kariéra nakonec byla, dům taky. Letos bude mít to dítě 18 let a já přemýšlím, že začnu úplně novou kariéru v jiném oboru :mrgreen:
Tvoje důvody bych nenazvala ekonomické, pod tím si představuju úplně jinou situaci, navíc dítě potřebuje hlavně lásku a pozornost, ale je to tvůj život a tvoje volba ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky