Jsem těhotná a nezaměstnaná

36544
29.12.10 11:50

urad prace a tehotenstvi

Chtela bych se zeptat, jak to je, kdyz jsem v 19tt, a jsem nezamestnana, ale musim se prihlasit na UP, kvuli zdravotnimu. Co musim vyplnit za formulare, a vezmou me na UP, kdyz mam narok jen na RP na 4letou variantu?
Oni me musi vzit ne, a platit za me po celou dobu RP, cili 4roky, je to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12982
29.12.10 11:54

Ahoj, normálně si zajdi na ÚP a vyplň formuláře pro uchazeče o zaměstnání :palec: Určitě tě vezmou, jen tě přiřadí k někomu, kdo má na starost těhotné, k němu pak budeš docházet až do porodu :wink: A nezapomeň sebou těh. průkazku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
weruuunka
29.12.10 11:54

Na úřad práce tě vezmou určitě. Jinak se podívej na http://www.ct24.cz/…stnane-zene/. Možná ti to pomůže.

• Citovat
  • Upravit
6096
29.12.10 12:05

Určitě tě vezmou, akorát u příjmu občas bývají nesympatické osoby :nevim: , tak se na to připrav…
Já jsem nezaměstnaná půl roku, nikde mě nevzali a teď jsem pravděpodobně otěhotněla (alespoň dle testu), tak taky nevím, co a jak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22585
29.12.10 12:32

Samozřejmě tě do evidence vezmou, ať už jsi těhu nebo ne :mrgreen: RP pak jde od úřadu práce, ale z odboru státní sociální podpory :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.12.10 12:32

Jj, zhruba postup jsem vedela, jen jsem se chtela ujistit ze to takhle opravdu funguje, tak uvidim, musim si jeste zmenit bydliste v OP, a potom na UP, tak diky holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.10 12:49

no taky právě musím nějak vymyslet pře nemám školu hotovou a ještě jsem nikde nepracovala tak taky přemýšlím jak to je no ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
29.12.10 13:02
Barunka maminka píše:
no taky právě musím nějak vymyslet pře nemám školu hotovou a ještě jsem nikde nepracovala tak taky přemýšlím jak to je no ?

Pole mě taky na pracák, ať za tebe platí zdravotní, jinak ti na něm bude vznikat dluh. Já měla něco podobného na střední. Po čtyřech měsících jsem se v prváku vrátila z nemocnice a do školy už ten školní rok nenastoupila, až ten další. Musela jsem normálně na pracák, protože jsem se soustavně nepřipravovala na budoucí povolání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
29.12.10 13:08

barunka maminka urcite taky pracak, cim driv, tim lip :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.12.10 13:12

no teď právě lítám kolem všehoi uřadu mateřská a tak matrika skrz uznání otcovství tak právě přemýšlím co ještě je zařídit no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
žirafííí
29.12.10 13:18

určitě tě vezmou.mě taky vzaly byla jsem po škole,vyplnila jsem ty papíry okopčily si těhotenský průkaz a bylo to ok.Pozvaly si mě znova asi až za měsíc a půl a sama mi řekla že nemá cenu semnou hledat práci,tak at přídu až se malá narodí s rodným listem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat