Uřad práce těhotenství peníze

7.12.21 19:40

Uřad práce těhotenství peníze

Ahoj, potřebovala bych vědět jak to bude, byla jsem zaměstnana, do února 2021( vice nez dva roky), březen jsem byla na úřadu práce, v dubnu nastoupila na nové místo, odkud jsem před uplynutím konce zkušební doby dostala výpověď ze strany zaměstnavatele (rijen). Následovalo přihlášení na úřad práce, v listopadu jsem zjistila, ze jsem těhotná. Na úřadu práce mi řekli ze se tím nic neměni (kdo mě asi zaměstná???), gynekolog by me nejradši poslal na nemocenskou (ale to je problém, když nemám zaměstnavatele). Co teď mohu dělat? Poradí nejaka dobrá duše? Děkuji velmi. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20896
7.12.21 19:51

Buď půjdeš do práce nebo budeš doma jen tak do porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
7.12.21 19:54

Bud muzes jit do prace nebo budes doma. Co jineho bys chtela delat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.12.21 19:56

@Zakletaella Ty jsi měla zkušebku 7 měsíců? Nebo ti tam něco nesedí. Píšeš, že v dubnu jsi nastoupila na nové místo a před koncem zkušebky jsi v říjnu dostala výpověď :nevim: Nicméně není důvod nenastoupit do nové práce. Že jsi těhotná nemusíš zaměstnavateli říkat a každý měsíc práce se počítá. Nebo buď prostě na pracáku, choď na dohozená místa s tím, že jsi těhotná, oni tě odmítnou a dál budeš pobírat dávky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
7.12.21 19:56

Co bys chtěla dělat? Buď jdi do prace, nebo budeš do porodu sedět na tom up.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
7.12.21 20:08

@Zakletaella na neschopenku kvuli čemu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35807
7.12.21 21:33

Nic no. Buď si najdeš práci a nebo tě musí zivit otec dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.12.21 22:02

@Zakletaella ty jo, vždycky mě překvapí, kolik hnusných odpovědí se sejde, pokud se někdo vyjádří, že potřebuje zůstat doma během těhotenství. Upřímně chápu, dělala jsem ve výrobě a vydržela jsem do 3. měsíce, kdy jsem začala krvácet a odešla na rizikové. Na to mě samozřejmě s koncem smlouvy na dobu určitou o 2 měsíce později vyhodili. Na ÚP mi sami doporučili, ať pokračuju v neschopence, že mi práci jako těhotné stejně nenajdou. Takže asi bych buď někam nastoupila, i kdyby to mělo být jen na týden. Nebo se prostě jen tak mimochodem na pohovoru zmínit, že jsem těhotná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.12.21 06:55

@LinguistLucy Nějak ti nesedí ty měsíce ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20896
8.12.21 08:26
@LinguistLucy píše:
@Zakletaella ty jo, vždycky mě překvapí, kolik hnusných odpovědí se sejde, pokud se někdo vyjádří, že potřebuje zůstat doma během těhotenství. Upřímně chápu, dělala jsem ve výrobě a vydržela jsem do 3. měsíce, kdy jsem začala krvácet a odešla na rizikové. Na to mě samozřejmě s koncem smlouvy na dobu určitou o 2 měsíce později vyhodili. Na ÚP mi sami doporučili, ať pokračuju v neschopence, že mi práci jako těhotné stejně nenajdou. Takže asi bych buď někam nastoupila, i kdyby to mělo být jen na týden. Nebo se prostě jen tak mimochodem na pohovoru zmínit, že jsem těhotná.

Když ti někdo řekne, že máš jít do práce, tak je hnusnej? Tak to se teda omlouvám, v mé sociální bublině je to tak nějak běžná věc a standartní chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
8.12.21 08:30

A co že je na těch odpovědích tak hnusného? Zrovna tady nevidím žádnou ani rejpavou, natož hnusnou. Prostě máš dvě možnosti: jít do práce nebo být doma. Co konkrétně se ti na tom nepozdává? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
8.12.21 11:46
@Zakletaella píše:
březen jsem byla na úřadu práce, v dubnu nastoupila na nové místo, odkud jsem před uplynutím konce zkušební doby dostala výpověď ze strany zaměstnavatele (rijen).
@unuděná píše:
@Zakletaella Ty jsi měla zkušebku 7 měsíců? Nebo ti tam něco nesedí. Píšeš, že v dubnu jsi nastoupila na nové místo a před koncem zkušebky jsi v říjnu dostala výpověď :nevim:

Pokud by spadala pod služební zákon, tam je běžná zkušební doba 6 měsíců. Kdyby zakladatelka nastoupila 15. dubna, tak by jí zkušebka končila v půlce října.
Ale jestli je to zakladatelky případ, to netuším :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.12.21 14:47

I kdybych měla těhotenství v pořádku a bez problémů až do porodu (coz je malý zazrak) a nastoupila do zaměstnání, tak dřív než v lednu to nebude (to uz na me bude vidět, vypada to na dvojčata), mám teda lhát uz na pohovoru? A nejdéle v den nástupu je povinna lékařská prohlídka, kde se odevzdáva moc - to mi tam nacura někdo jinej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
11.12.21 14:55
@Zakletaella píše:
I kdybych měla těhotenství v pořádku a bez problémů až do porodu (coz je malý zazrak) a nastoupila do zaměstnání, tak dřív než v lednu to nebude (to uz na me bude vidět, vypada to na dvojčata), mám teda lhát uz na pohovoru? A nejdéle v den nástupu je povinna lékařská prohlídka, kde se odevzdáva moc - to mi tam nacura někdo jinej?

Na pohovoru lhát nemusíš, prostě se o tom nezminuj, oni nemají právo se na to ptát a na vstupní prohlídce ti nikdo těhotenský test dělat nebude. Když to náhodou neutajis přes zkušebku, tak budeš tam kde si teď, můžeš nastoupit na nemocenskou, když se ti to utajit podaří, budeš mít aspoň nárok na mateřskou :nevim: ale pokud chces sedět dál doma, tak nemusíš dělat nic, budeš do porodu na UP, chodit na pohovory, kde pokaždé řekneš, že jsi těhotná a oni tě odmítnou a po porodu nastoupis na rodicak. Na nemocenskou aktuálně nárok nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
11.12.21 14:56
@Zakletaella píše:
I kdybych měla těhotenství v pořádku a bez problémů až do porodu (coz je malý zazrak) a nastoupila do zaměstnání, tak dřív než v lednu to nebude (to uz na me bude vidět, vypada to na dvojčata), mám teda lhát uz na pohovoru? A nejdéle v den nástupu je povinna lékařská prohlídka, kde se odevzdáva moc - to mi tam nacura někdo jinej?

Nechceš do práce, tak buď doma. Doktor ti může napsat potvrzení pro úřad práce a nebudeš muset chodit na schůzky, ale nebudeš za to brát peníze.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat