Úřad práce v dnešní době
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@NicoleDN píše:
No a o to mi přesně šlo, zda musím dokládat smlouvu, když jsem ji vlastně ukončila tu smlouvu… popřípadě, smlouva se může stornovat a udělat dohoda jen na ty 4 dny… to mi přijde logičtější…každopádně smlouvu od nich nemám a ani mi nedali podepsanou výpověď, pošlou mi emailem… až podepíše vedení… a říkali, že mě zatím nikam nepřihlašovali, tzn. na ZP…
napíšu jim e-mail, jak to tedy z jejich strany bude ohledně smlouvy, popř. dohody… a zda mě hlásily nebo ne, at to mám od nich potvrzené
moc děkuju!
S dpp nemůžeš být v evidenci, to by sis nepomohla. Pracovní smlouvu musíš pracáku nahlásit do 8 dní, ale dpč v den nástupu!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, jsem stále registrovaná na ÚP, původně jsem jim chtěla smlouvu poslat v pátek, ale bohužel, rovnou jsem odešla…
díky moc za info ohledně dač…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NicoleDN Pokud jsi tam pracovala, tak nějaký pracovněprávní vztah vzniknout musel - aby tě mohli zaplatit a nebyla to nelegální práce.
Pracovní smlouvu a DPP musíš hlásit do 8 kal. dnů a bude ti ukončena evidence. Po případném ukončení smlouvy se můžeš zaevidovat znovu.
Když ti dají ve firmě zpětně DPČ, z pracáku tě vyhodí (a 3 měsíce se nesmíš evidovat ) - DPČ se totiž musí oznámit nejpozději v den, kdy začneš pracovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Burj Chalifa píše:
Lidé musí pochopit, že žádný úřad za ně nic neudělá, musí si pomoci sami. A je to správné - stát nemůže každého vodit za ruku. Buď ráda, že za tebe platí pojištění. Co si budeme namlouvat, zaměstnavatelé si mohou vybírat a ženská s požadavkem zkráceného úvazu a 3 dětmi, ze kterých kouká jen samý paragraf a doprovod k lékaři, není žádné terno. Vytipuj si ve svém okolí možnosti, kde by mohla být šance a osobně se tam objednej a projednej.
Chtělo by to pořádně číst. Psala jsem, že jsem ÚP byla 3 měsíce, před pár lety!
Evidenci na ÚP jsem ukončila sama a od té doby celkem úspěšně podnikám.
Psala jsem to jako reakci zakladatelce, aby viděla, že mi ÚP žádnou práci nenutil. Rozhodně nepotřebuji, aby mě stát vodil za ruku. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Titty ja sla na up loni, mela jsem vypadek mezi zamestnanimi mesic, vyjeli mi pracovni nabidky ze svych stranek, o kterych jsem vedela. Presto, ze jsem se registrovala s novou pracovni smlouvou v ruce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit