Úřad práce, práce, neschopenka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
27.1.25 17:46

Úřad práce,práce,neschopenka

Dobrý den.Byla jsem měsíc na ÚP a teď jsem první měsíc v práci. Bohužel jsem vážně onemocněla :( Z čeho mi budou počítat neschopenku? A když mi ve zkušební době dají výpověď, mohu se znovu hlásit na ÚP?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35443
27.1.25 17:59

Z předpokládaného výdělku. Můžeš se pak zase nahlásit na UP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2339
27.1.25 21:21

Nemůžeš se hlásit na UP, pokud bys měla neschopenku. Až po ukončení neschopenky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.1.25 21:25

@jejjej jojo,to je mi jasný, já spíš myslela jestli nemusím nějakou dobu odpracovat, než se znovu přihlásím na ÚP.

• Citovat
  • Upravit
ruzzicka
28.1.25 06:34

Neschopenka se počítá z příjmu v aktuální práci. Pokud dostaneš výpověď ve zkušební době, na ÚP se můžeš znovu přihlásit, ale dej si pozor na případné sankce, pokud by byla výpověď z tvé strany.

• Citovat
  • Upravit
35443
28.1.25 08:05
@Anonymní píše: Více

Přihlásit se tam můžeš kdykoliv. Jen pokud by jsi vybrala celou podporu, tak se musí něco odpracovat aby byl nárok na další. Ale to asi není tvůj případ když jsi tam byla měsíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.25 07:18
Chtěla bych se zeptat - byla jsem na UP, pak chvíli zaměstnaná, pak neschopenka, dostala jsem výpověď ve zkušební době. Do kdy budu dostávat nemocenskou? Nevím, jestli mi bude chodit nemocenská i po ukončení pracovního poměru a pokud ano, jak dlouho? Musím někde hlásit, že jsem dostala výpověď? Neschopenka bude trvat dlouho.
  • Citovat
  • Upravit
24538
12.2.25 07:23

Neschopenka ti běží dál a nemocenskou pobírat budeš, dokud bude trvat neschopnost. Jen nahlas na pojišťovnu, že jsi nezaměstnaná, ale že ti trvá pracovní neschopnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35443
12.2.25 07:32

Neschopenka poběží dál dokud ji lékař neukončí. Nahlaš na zdravotní pojišťovně, že ti skončila smlouva a trvá neschopenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.25 07:33
@lucad77 píše: Více

moc děkuji za odpověď, vážím si toho :srdce:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie