Dojíždění 3 hodiny denně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dojíždění 3 hodiny denně
Zdravím ![]()
Jakožto chlap od rodiny se obracím na Vás a prosím o Vaše zkušenosti pokud podobné máte. Naskytla se mi možnost nové práce v zahraničí. Jako startovka 20 000 čistého navíc oproti tomu co mám teď a po půl roce v případě spokojenosti další zvednutí platu. Samozřejmě kindergeld taky fajn. Mám prcka. Ale jedná se o denní dojizdeni od pondělí do pátku 1.5 h tam a 1.5 h zpět. Obrázek na to udělaný mám. Za mě je to likvidační a zabilo by mě to psychicky. Zaměstnavatel nabízí služební auto 2 týdny v měsíci takže bych projezdil jen 2 týdny svým ale stejně… Myslím že bych takovou vzdálenost dlouho nevydržel. Každopádně i tak mě zajímá jestli někdo z přítomných podobnou vzdálenost dojíždí nebo dojíždel a napíše mi reálné zkušenosti.
Předem všem moc díky za odpověďi…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Petula246 píše: Více
NE. Pokud by to nebylo kazdy den, mysleno treba 3× tydne dojizdeni a 2× tydne HO, tak mozna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Denně bych do toho nešla. Nejde si domluvit, že by jsi třeba dělal pondělí az čtvrtek 12h a bydlel tam a pátek měl volný?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Denně určitě ne. Jedině jak už tu někdo psal být třeba nějaké dny tam a nějaké dny HO tak půl na půl ideálně třeba týden tam týden HO. A nebo tam být od pondělí do pátku (bydlet tam) a domu jezdit na víkendy. Takhle to má švagr.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No to už je moc. 3 hodiny v autě? Jezdím několikrat do roka jednu trasu a v autě sedím téměř 4 hodiny dohromady. Jeden tenhle výlet mě vždycky úplně odrovná. Bolí mě záda, nohy, krk. Teď když je špatné počasí. No, nic moc jako. Poohlídni se po něčem lepším!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já takto cestuji dennodenně, ale za horších podmínek, většinou navíc veřejnou dopravou z finančních důvodů. A zvládnout se to dá, nakonec lidi zvládli mnohem horší podmínky, ale za jakou cenu?! Kolik bys měl plat? Život je krátkej, tohle plýtvání časem a energii už mě začíná štvát. Nemam možnost HO. Potřebovala bych změnu. ![]()
- Citovat
- Upravit
Bydlet tam žádným způsobem právě nechci… Je tam možnost ještě domluvení 12h směn od pondělí do čtvrtka, ale zase… Při té vzdálenosti se mi ani nevyplatí jezdit domů. Peníze jsou opravdu dobré… 70k čistého jako nástupní. Ale ty km… Neumím si to z dlouhodobého hlediska představit. A jezdit tam jen proto že musím. To je právě to. Nemusím. Ale ty peníze lákají…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můj manžel jezdí denně 1:15 hod.
Už asi 10 let. A problém mu to nedělá. Vyjíždí v 5 ráno a vrací se mezi 16-17 odpoledne.
- Citovat
- Upravit
Jen za 20 tisíc navíc ani náhodou. To bych muselo být minimálně dvojnásobek, zaplacená každá cesta a ještě bych musela být v nějakých finančních sra…
Navíc s malým dítětem, snad má být člověk v první řadě rodičem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Fakt? To je příjemná změna tohle číst… Co auto netrpí tou vzdálenosti? Ta amortizace musí být šílená…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula246 Máš deti, rodinu? Pokud ano, zvaž to. Peníze pěkný. Ale není to vše. Nemít deti, zkusila bych to.
Mě to ale celkem unavuje. A to vydržím dost, vstávání není problém.
Edit: Kindergeld, pardon, dítě. Za mě ne.
Příspěvek upraven 27.01.25 v 11:07
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Nemít děti a rodinu nepremyslim a jdu. Ale mám. Právě že peníze nejsou vždycky všechno…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás manžel takto dojíždí, ale ne denně. V místě zaměstnání má byt a pokud je unavený nebo se zrovna na cestu domů necítí, tak zůstává na bytě. V průměru to tedy vychází tak, že domu jezdí cca obden.
Hodně ale záleží i na pracovní době, v dobách kdyby pracoval od poledne do noci domu nejezdil vůbec kromě dvou volných dní v týdnu. V současnosti kdy končí v 15 h odpoledne se mu cesta domů vyplatí co se týká času stráveného s rodinou a ani on ani já s dojížděním nemáme problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit