Dojíždění 3 hodiny denně
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Muz jezdi denne cca 80 minut jednu cestu - kdyz MHD jede idealne. kdyz ne, tak dele. Jeste se dvema prestupy. Jako idealni to neni, je utahany. Je doma vecer az pred 19. hod. Takze je skoro vse na mne. Na VS jsem to mela 2krat denne 2 hodiny, kolej mi priklepli az kdyz zacali davat body za prospech, tehdy mi to nevadilo, mohla jsem se ucit, cist si nebo jsem potkala nekoho znameho. 3 roky jsem takhle jezdila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Manzel dojizdel jen v ramci Prahy 1.15 denne. Ted je castecne HO tak to nema kazdy den, ale jen 2-3× tydne a nekdy vubec nejede. Sourozenec dojizdel 7 let denne cca 1.5h, ale zije sam, tak mu to nevadilo. mesicne byl v benzinu za 10 litru a to mu zralo fakt malo.
- Citovat
- Upravit
Takové dojíždění je relativně normální. Z mojí rodné vesnice a jejího okolí do Brna jezdí takto denně plno lidí, je to hodka cesty, v zácpě déle. A za menší peníze. Ale je to na každým.
Tady neprojedeš naftu, tu platí firma, auto svý jen na dva týdny, pokud to chápu dobře, výplata krásná. Tak jen ten čas s ohledem na rodinu, a to si musíš sám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele, peníze dobrý a budou ještě asi casem i lepší. Co zkušební doba? Ja bych to zkusila, ale našla bych si tam ubytko a delala bych 12 -tky.
Teda v případě, ze kdybys to z nějakého důvodu nedával, bys kolem bydliště nasel jinou praci.
Samo tvoje žena by s tím mela souhlasit.
- Citovat
- Upravit
@Petula246 a remote ta práce do budoucna dělat nejde? Model třeba 2 on site plus 3 remote?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak říkají někteří, vydržet to jde. Jsou i horší věci
na VŠ jsem jezdila 40 km do Brna ze zapadlé vesnice, kde jezdil bus jen 2× denně, když nejel v ten čas, kdy jsem potřebovala, tak hezky 3 km pěšky na vlak, což ti udělá klidně 45 min, pak hodinu vlakem do Brna a tam ještě tramvají. Takže klidně 2h jedna cesta. Jezdila jsem takhle 6 let. Takže to jde. Jen se musí chtít. Ale ty nechceš
tak není co řešit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavne za benzin a opotrebeni auta tech 20 tis klidne mesicne das.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RoseK píše: Více
Taky jako student jsem dojizdela, ale je rozdil student bez zavazku a clovek s rodinou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula246 píše: Více
No pokud by tě deptalo 3 hodiny denně v autě, tak na to radši kašli, ale znám lidi co si to i užívají, mají tu cestu jak takovou svoji bublinu, poslouchají podcasty na youtube a když má nějaký lepší a komfortnější auto co nepřenáší hluk do kabiny a nejde cítit každá díra, tak to není zase tak špatně strávený čas pro sebe.
Asi bych se hecla kdyby těch 20 000 navíc byla fakt sakra potřeba, třeba na dluhy nebo na špatnou životní situaci, ale pokud se máš jinak dobře a těch 20 000 bereš jako jen bonus, tak nemá cenu se stresovat.
- Citovat
- Upravit
@Zmatka píše: Více
bude svým jezdit jen půlku… takže za měsíc asi 8×.. a to nedá 20tis za to… nevím kolik to bude mít km.. tak 100km.. takže projede cca 1600km… takže cca 5tis, plus to opotřební a to nebude 15tis měsíčně… nevrazí pak do auta za rok 180tis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když se podívám, tak mzda odpovídá cca 4000 Eur hrubého, cca 2800 Eur čistého. Teda hodinová kolem 25 Eur / 625 Kč hrubého
Mít 100 k hrubého v ČR, tak čistého to bude cca 75000. Ta daňová zátěž bude podobná.
Nevíme o jakou jde profesi.
Pokud by tam byla možnost pracovat remote a byl by to posun v kariéře, asi bych zvažovala stěhování blíž k práci, tak aby to bylo komfortní pro všechny…
Určitě bych nechtěla dlouhodobě trávit 5 dní v týdnu v práci a dojížděním 12 hodin…na úkor volného času, rodiny, jen kvůli penězům
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@KKK85 píše: Více
No 4000 měsičně za benzín nechá, ale tak nějakej benzín nechá i dojížděním do aktuální práce, kde navíc nebude mít služební auto na půlku měsíce, takže to může vyjít i na stejno, v tom bych problém neviděla.
- Citovat
- Upravit
O práci remote nejde… Jde o obor strojírenství kde musím být fyzicky přítomný. Na tom jak rychle a kvalitně udělám zadanou práci závisí pak další eventuální platový růst. Díky všem za různé možnosti, opravdu jsem zvažoval absolutně všechno a pro mě je jediná možnost to dojíždění, ze kterého mám ovšem strach. Proto píšu o zkušenosti zkušenějším. A díky Vám za ně. 👍 finanční stránka dojíždění je vlastně Oukej. Někdo psal skoro správně ty km. Jsou to 2000 měsíčně vlastním autem. 5000 náklady na benzín jsou ve srovnání s platem opravdu banální. Jde o to, že se na to dívám z pohledu člověka co akutne zrovna takovou práci nepotřebuje, jen ho láká a má strach ze v budoucnu už podobná nabídka být nemusí. Proto to dojíždění zvažuji i přes to že mi dělá starosti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodinu a půl tam a to samé zpátky není nic neobvyklého. Jen v rámci Prahy lidi běžně dojíždějí MHD hodinu a i víc, pokud bydlí za Prahou. Za mě tedy nic neobvyklého, co by mě šokovalo a jestli to dáš a vyplatí se ti to, to musíš posoudit jen ty sám. Sama bych tohle nechtěla za žádné peníze, pracovala jsem vždycky blízko od domu a čas, ušetřený dojížděním, využila jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit