Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dle me to nejlepsi. Zavrit do pokoje nechat sklidnit, kdyz to funguje… dceru staci poslat at se jde vyrvat do pokoje a uz utira slzy, ze uz je uklidnena rika.
Posílám do pokoje rovnou. Ušetříme si s dětmi vzájemně čas a nervy
Děkuju, asi v tomhle budu muset obalit svůj „výčitkový nerv“
Ona mi ta moje taky ihned říká, že už je uklidněná, to se naučila hodně brzo, akorát při té větě řve a vzteká se
Chjo, výchova… něco taaak náročnýho
@Anonymní píše:
Děkuju, asi v tomhle budu muset obalit svůj „výčitkový nerv“Ona mi ta moje taky ihned říká, že už je uklidněná, to se naučila hodně brzo, akorát při té větě řve a vzteká se
![]()
Chjo, výchova… něco taaak náročnýho
Dcera už u toho neřve, ona se většinou zklidní. Tak poslat do pokoje a hotovo. Proč by ses s ní měla rozčilovat dohadovat další hodinu…tak ať se sklidní sama.
Mě se dcera (4,5) začala pěkně urážet nedávno. Ale tak božím způsobem, že škodolibě přemýšlím, co by jí nas…
Nejčastěji je to, když něco nedovolím a to nafoukne tváře, prohlásí, že to není fér a půjde bydlet jinam, na to já jí řeknu, ať jde, že aspoň budu moct spát v její posteli a hrát si s jejíma hračkama. To se nafoukne tak, že mám pocit, že uletí oknem, odkvačí do pokoje, práskne dveřmi a dobré dvě hodiny si hraje a nevyleze a má za to, že mě tím vytrestá
ha to jo no.
Kafíčko, vana, oblíbený seriál a pak se jdu teda pěkně odpočatá usmířit a ještě má pocit, jak mi to nandala
![]()
@_0812_ píše:
Mě se dcera (4,5) začala pěkně urážet nedávno. Ale tak božím způsobem, že škodolibě přemýšlím, co by jí nas…Nejčastěji je to, když něco nedovolím a to nafoukne tváře, prohlásí, že to není fér a půjde bydlet jinam, na to já jí řeknu, ať jde, že aspoň budu moct spát v její posteli a hrát si s jejíma hračkama. To se nafoukne tak, že mám pocit, že uletí oknem, odkvačí do pokoje, práskne dveřmi a dobré dvě hodiny si hraje a nevyleze a má za to, že mě tím vytrestá
ha to jo no.
Kafíčko, vana, oblíbený seriál a pak se jdu teda pěkně odpočatá usmířit a ještě má pocit, jak mi to nandala
![]()
Ty se jdes usmirit?
Máte taky někdo doma 3letou ukřivděnou urážlivku?
Co u vás pomáhá ukončit scénu jinak, než že jí po mnoha neúspěšných různorodých snahách trvajících třeba hodinu dám spát a ona se sama v tom pokoji po 5 minutách hodně vytočenýho řevu sama uklidní a v klidu si tam povídá… (Spát umí odmalinka sama, proto není třeba čekat až „opravdu“ usne…)