Syn křičí, manžel neřeší

1482
17.5.19 09:24

@autorka44 řekni muži, že se budete střídat. Jeden den vypravuješ dítě do školky ty, jeden den on. Jeden loví dítě, druhý se kouká. Taky jsme měli taková rána, teď jsou mu 4 a teprve nedávno ho to přešlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
122406
17.5.19 09:35

Ahoj. Toto moc dobře znám - mám stejně starou dceru. Vypravuji jí do školky i vodím ze školky. Někdy prostě nemá náladu - a to u nás ani nemáme mámu. Co poradit? Napočítat do pěti, uklidnit se a vyrazit se řvoucím dítětem do školky. Ony totiž i děti se můžou někdy špatně vyspat… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.5.19 09:58

No tak evidentně se od tebe naučil křik jako řešení vlastní frustrace.

Vydýchej se a pak se začtněte s manželem učit komunikovat o tom co kdo potřebujete tak, aby to ten druhý nebral jako ohrožení, výčitku, nadávky, vzbuzování pocitů viny a podobně.

To že máte každý odlišný výchovný styl je v pořádku. Jen je dobré si ujasnit vzájemné představy a možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12237
17.5.19 10:26

@Ou Souhlasim, hezky napsano :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
17.5.19 12:43

Ja by som vôbec nemala kričať a rozčuľovať sa, keďže mám raka pľúc /napriek striktnému nefajčeniu), ale stalo sa - lebo po tom kriku som mala trochu krvavé sliny, sa mi tam asi niečo uvoľnilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
17.5.19 12:52

To moje srdiečko tak nahnevalo, že som mu omylom nechala plienku a tak išlo do škôlky. Ešte dobre, že už som v strednom veku. Aspoň sa mám na čo vyhovoriť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
17.5.19 14:32

Ou to napsala moc pekne. Me dite ma taky obcas problem rano vstat, zvlast, kdyz jde rano do skolky, holt je sova po rodicich. Davame si rano vic casu, at se probere(me), pripadne ho oblecu u oblibene pohadky, podivame se na program skolky a jidelnicek, at se namotivuje.
Vsimla jsem si v diskusich, ze s manzelem nesdilite stejne nazory na vychovu, resp. ze podle tebe neni dostatecne razny. Taky ne vzdycky souhlasim s reakcemi meho manzela (ja jsem ale ta mekci), ale musela jsem z dlouhodobeho hlediska pripustit, ze muj nahled na vychovu neni jediny 100%ne spravny a dite potrebuje i otcovsky vzor.
Co tak misto ranni nebo vecerni show pro sousedy zajit radsi rano do obchodu pro rohliky nebo vecer s kamaradkou na kavu?
Ty si odpocines a co oci nevidi, srdce neboli ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
561
27.5.19 20:18

Manžel je so synom málo, keďže chodieva neskoro z práce a niektoré dni, namiesto toho, aby s nami večeral, ide do svojej izby pozerať Jaromíra Soukupa. NašťaSTIE nie každý deň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí